27/11: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην 24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ της
Τρίτης (27/11) και στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (Ακαδημίας 20, στην
ΕΣΗΕΑ) στις 11:00 το πρωί


Για να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης στα
ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να παλέψουμε μαζί
με το σύνολο του εργατικού κινήματος ενάντια στον
νεοφιλελευθερισμό που απειλεί το εισόδημα, τις
κοινωνικές παροχές, τις εργασιακές σχέσεις και τις
συντάξεις μας.

Για να αποδείξουμε ότι στον κλάδο των εργαζομένων στην
Ενημέρωση οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι
διοικητικοί μπορούν ΜΑΖΙ να ανατρέψουν τις
αντιμεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο αγώνας στα χέρια των δημοσιογράφων και όλων των
εργαζομένων στην Ενημέρωση

ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

-------------

Αθήνα, 21/11/2007

Το «σχέδιο Μαγγίνα» που βάζει χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων και οδηγεί σε δραματική υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προσδοκιών μας, πρέπει να ανατραπεί. Είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής και αντιασφαλιστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Η γνωστοποίηση των «ιδεών» Μαγγίνα προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στον κλάδο. Οργανώθηκαν συνελεύσεις, συγκεντρώθηκαν υπογραφές, το αίτημα για άμεση κινητοποίηση έφτασε ισχυρό και στα γραφεία της Ακαδημίας 20.

Οι πρώτες αντιδράσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ήταν τουλάχιστον υποτονικές . Η πρώτη ανακοίνωση όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία Σόμπολου – Τσαλαπάτη σημείωνε την «ειλικρίνεια» (!) του κ. Μαγγίνα και έκανε λόγο για «ανησυχίες» (!!) και «εύλογα ερωτηματικά» (!!!) των μελών του Δ.Σ.

Κάτω από τη πίεση της αγανάκτησης (και την παρουσία πολλών συναδέλφων του Μεικτού Συμβουλίου…) το Δ.Σ. της Τρίτης (20/11) αποφάσισε τελικά τις απεργίες της 27/11 και της 12/12, τη δεύτερη μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα (γεγονός που τα τελευταία χρόνια η «συγκυβέρνηση Σόμπολου –Τσαλαπάτη απέφευγε συστηματικά).

Πρέπει να κινητοποιηθούμε για την απόλυτη επιτυχία αυτών των απεργιών. Όμως για να ανατραπεί η κυβερνητική επίθεση θα χρειαστεί ευρύτερος και σοβαρότερος αγώνας.

Οι δύο απεργιακές κινητοποιήσεις δεν αρκούν. Θα χρειαστούμε την ενότητα του κλάδου, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΤΥΠΟ και στα ΜΜΕ ώστε να διευρυνθεί το μέτωπο πίεσης και να αποκτήσει διάρκεια και ένταση ο αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η αναγκαιότητα αυτή συνδέεται αμέσως με την πρόταξη εναλλακτικών λύσεων που εμείς, ο κλάδος του Τύπου των ΜΜΕ, οφείλουμε να διεκδικήσουμε απέναντι στα αντιδραστικά ευφάνταστα σενάρια του κ. Μαγγίνα.

Η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ», λέει καθαρά: Μόνη λύση για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και για τη διεκδίκηση βελτιώσεων, είναι η απαίτηση για ένα Ενιαίο Ταμείο των Εργαζομένων στην Ενημέρωση (δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικών). Η πρόταση αυτή αποκαθιστά την ενότητα στον κλάδο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνδικαλιστική εξυγίανση (το «στοιχειωμένο» Συνδικάτο Τύπου) και –κυρίως- συγκροτεί μια δύναμη ικανή να αντισταθεί στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στο ασφαλιστικό.

Οσοι απορρίπτουν αυτή την προοπτική, καθηλωμένοι στη θέση «να μείνουμε στα δικά μας», δεν υπερασπίζονται –όπως ισχυρίζονται- τα σημερινά και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των δημοσιογράφων. Εξ αντικειμένου συντηρούν ένα διαβρωμένο πελατειακό καθεστώς που χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους εργοδότες των ΜΜΕ και στις κυβερνήσεις («απώλειες» αγγελιοσήμου, εισφοροκλοπές κ.λπ). Την ίδια στιγμή που ανέχονται αυτή τη ληστεία (ακόμα και τα «Δομημένα») έχουν το θράσος να παρουσιάζουν άλλους εργαζόμενους (λ.χ τους τεχνικούς της ραδιοτηλεόρασης), είτε ως παρείσακτους, είτε ως «εχθρούς» των δημοσιογράφων(!).

Το Ενιαίο Ταμείο και αύριο το Συνδικάτο Τύπου είναι η απαραίτητη τομή που –αν και έχει καθυστερήσει- ανοίγει το δρόμο για να αντισταθούμε ουσιαστικά στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις. Όλα τα άλλα –αργά ή γρήγορα – οδηγού σε ήττα και στο ΙΚΑ. Οσοι δυσπιστούν ας αναλογιστούν την ασφαλιστική και εργασιακή μοίρα των άλλοτε κραταιών σωματείων και Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Είναι ώρα αγώνων αλλά και σοβαρών και γενναίων αποφάσεων

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

www.activemedia.gr

Σχόλια

  1. Μα ποσο υποκριτες ειμαστε;;;Αυριο θα κυκλοφορουν εφημεριδες και δεν θα εχουμε δελτια ειδησεων,ενω τη Τεταρτη θα εχουμε δελτια και δεν θα εχουμε εφημεριδες...Τι να πω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι θέμα υποκρισίας, θέμα λογικής είναι. Οι εφημερίδες για να βγουν προετοιμάζονται από την προηγούμενη ημέρα (χθες, Δευτέρα για τις σημερινές), οι ενημερωτικές εκπομπές ραδιοφώνου και τηλεόρασης είναι προφανές ότι δεν παίζουν την ημέρα της απεργίας.

    (Για τον ίδιο λόγο δουλεύουμε και τις Κυριακές –ο μόνος κλάδος που δουλεύει 6ήμερο- για να υπάρχουν εφημερίδες τη Δευτέρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου