ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

"Αγαπητέ προϊστάµενε,

Συνέχεια ακούω ότι µ’ έπιασε η αστυνοµία θ’ αργήσουν όµως να µε κανονίσουν. Γελάω όταν καµώνονται τόσο πολύ τους έξυπνους και λένε ότι βρίσκονται στο σωστό δρόµο. […] Τα ’χω βάλει µε τις πόρνες και δε θα σταµατήσω να τις σφάζω µέχρι να µε τσακώσουν. Σπουδαία δουλειά η τελευταία. Η κυρία δεν πρόλαβε καν να τσιρίξει. Άντε να µε πιάσουν τώρα. Η δουλειά µου µ’ αρέσει και θέλω να ξαναρχίσω.
Σύντοµα θ’ ακούσετε για µένα και τα παράξενα παιχνιδάκια µου. […] Το µαχαίρι µου είναι τόσο καλό και κοφτερό που θέλω να ξαναπιάσω αµέσως δουλειά αν βρω ευκαιρία. Καλή τύχη.

µε εκτίµηση
Τζακ ο Αντεροβγάλτης"

Με αυτή την επιστολή της 27ης Σεπτεµβρίου 1888, το παρωνύµιο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» συνδέθηκε για πρώτη φορά µε µια σειρά φόνων που διαπράχθηκαν στο Γουαϊτσάπελ του Λονδίνου την προτελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα, κερδίζοντας περίοπτη θέση στο πάνθεον των εγκληµατιών η δράση των οποίων ανέκαθεν ερέθιζε τη λαϊκή φαντασία.Η εικόνα “http://www.nnet.gr/images/bio-Jack.gif” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.


Stewart P. Evans & Keith Skinner

ΤΖΑΚ Ο ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ


Μετάφραση: Σπύρος Τσούγκος

Σειρά: Βιογραφίες
Διευθυνση: Χάρης Βλαβιανός
ISBN: 978-960-211-842-9
Ιούλιος 2007
Σελ.: 456, Τιμή: € 26,50
ΜΕ 88 ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΣΕΛΙ∆ΕΣ

...

Στα 1950, μια κρύα νύχτα του χειμώνα, ο Λ.Μ. δολοφόνησε την αρραβωνιαστικιά του, μια Κ.Μ., μέσα στο δωμάτιο 9 του ξενοδοχείου Σέρραι, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης.
Στα 2005, ένας συγγραφέας, προσπαθώντας να ανασυστήσει, με τη μορφή νουβέλας, αυτήν την αληθινή ιστορία, συναντιέται με τους επιζώντες μάρτυρες της υπόθεσης και με τον δράστη, και καταγράφει τη μαρτυρία τους.
Μια αληθινή ιστορία, βγαλμένη μέσα από τη ζωή.
Μια αληθινή ζωή, βγαλμένη μέσα από τη συγγραφή.
Και μερικά αμείλικτα ερωτήματα: Ποια δύναμη οπλίζει το χέρι του φονιά;
Υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν ένα έγκλημα;
Πώς κάνουν μπεεε τα πρόβατα στα αρχαία κείμενα;


Η εικόνα “http://www.metaixmio.gr/new/b_images/9604550659.gif” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Διαφορετικά βιβλία με ένα κοινό στοιχείο: την απόλαυση της ανάγνωσης! Ειδικά αν είσαι λάτρης των θρίλερ...Το δεύτερο ήταν πραγματική έκπληξη για μένα!

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί με τη Νικολαϊδου, ο Σερέφας είναι ζωντανό κεφάλαιο των γραμμάτων αυτής της πόλης. Χαίρομαι που τον είχα δάσκαλο, έστω για μια χρονιά, στα πρώτα εφηβικά βήματα πάνω στο χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου