Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εφυγε ο Νικήτας Λιοναράκης

http://www.press-bank.com/newsphotos/fullimg/275D452F-657E-4617-9AD4-9690DCF43161LIONARAKHS.jpg

Ο Νικήτας των αγώνων!

...

Σαμοθράκη. Ιούνιος 2006. Δημοσιογραφικό Συνέδριο. Καθόμαστε με την Ε. στο «καφέ» του ξενοδοχείου. Κάποια στιγμή έρχεται ο Νικήτας και κάθεται δίπλα μας. Συζητάμε, σχολιάζουμε, γελάμε για τις εισηγήσεις της περασμένης ημέρας. Χτυπάει το τηλέφωνο της Ε., είναι ο γιος μας. «Μαμά! Σ’ αγαπώ!». «Κι εγώ σ’ αγαπώ μωρό μου!». Ο Νικήτας ακούει, γελάει πονηρά. «Ο γιος μου, με πήρε να μου πει σ’ αγαπώ» του εξηγεί εκείνη μην τυχών και το παρεξηγήσει ο άνθρωπος. «Τώρα ζήλεψα» μας λέει, παίρνει το κινητό του και σχηματίζει έναν αριθμό. «Ελα! Εγώ είμαι! Ο πατέρας σου! Σε ξυπνάω; Συγγνώμη… Πόσα χρόνια έχεις να μου πεις «σ’ αγαπώ»;… Αυτό που ακούς… Μ’ αγαπάς;». Είχε πάρει τηλέφωνο την κόρη του, ο ...ζηλιάρης! Να την ακούσει να του λέει «σ’ αγαπώ».

Σήμερα το πρωί «έφυγε» για πάντα. Στα χέρια της!

Α, ρε Νικήτα! Συνάδελφε!


...

Αχ Νικήτα,Ευγνωμοσύνη


Σχόλια

  1. κι εγώ το κάθαρμα δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι συγκλονισμένος… Δεν μπορώ να πώ ή να γράψω τώρα περισσότερα… Του το οφείλω όμως και θα το κάνω. Ο Νικήτας άνοιξε δρόμους στη σκέψη και τη δράση μου που δεν είχα δει μέχρι τη συνάντησή μας. Τον θεωρώ Δάσκαλο. Θα τον αγαπώ και θα τον σέβομαι πάντα…
    Με κάλεσε πάνω από 5 φορές τους τελευταίους μήνες στο σπίτι. Και εγώ ο γάϊδαρος δεν πήγα, γιατί νόμιζα ότι είχα καιρό, είχα δουλειές, είχα, είχα, είχα... Μετά από τόσες ώρες, δεν το πιστεύω ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…