Σπίτι μου, σπιτάκι μου...

Μετά την αποδόμηση

βλέμμα

gaze at Greece"Αναρωτιέμαι: Μήπως η ολοσχερής κατάργηση μιας κάποιας εθνικής-συλλογικής αγωγής στο σχολείο (ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων), ελεγχόμενης από το δημοκρατικό κράτος και την πολιτική κοινωνία, αφήνει το πεδίο κενό, πρόσφορο σε κάθε εθνοκάπηλο δεκανέα, στον ανεξέλεγκτο εμπρηστή που θα ανέβει στο βαρέλι ή στο τσατ ρουμ;"

Ολο εδώ!

...

ΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ......κι ήτανε γιομάτο τρύπες

έτσι έβλεπες

τον ποιητή να τρώει

και να ερωτεύεται

να βγάζει τα παπούτσια του

και να κοιμάται.

Τάκης Σινόπουλος

[savinagiannatoufront.jpg]


Δέκα οκτώ ποιήματα των: Τάκη Σινόπουλου, Βαγγέλη Ροζακέα, Γιώργη Παυλόπουλου, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Γιάννη Αγγελάκα, Δημήτρη Παπανικολάου, Σαββίνας Γιαννάτου, Τάσου Λειβαδίτη και Ομάρ Καγιάμ.

Επαιξαν οι μουσικοί:Ηρακλής Βαβάτσικας: ακορντεόν, Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί, Νίκος Βελιώτης: βιολοντσέλο, Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο.

Απαγγέλουν:Σαβίνα Γιαννάτου, Γιώργος Κοροπούλης, Pedro Olalla. Τραγουδούν: Σαβίνα Γιαννάτου, Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Ζαφείρης. Συμμετέχουν: Γιάννης Αλεξανδρής, Κώστας Βόμβολος.

Συμμετέχουν με φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δημήτρης Σωτηρίου και το φωνητικό εργαστήρι "Βάκχες '05" που αποτελείται από ηθοποιούς

Το album συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες.

Μετάφραση στα αγγλικά: Σοφία Γιαννάτου, επιμέλεια μετάφρασης: Ευάγγελος Χριστόφορος Τυρόγλου.


30 χρόνια TUXEDOMOON

Στις 2 Νοεμβρίου στο Πρίνσιπαλ (Θεσσαλονίκη) και στις 3 στο Γκαγκάριν (Αθήνα)


Εσύ έχεις Ψυχή;;;

...Κική Δημουλά: "Δεν είναι μόνο ο χρόνος που οδηγεί τον άνθρωπο σε περιχαράκωση. Πιο πολύ ευθύνεται η δυσκολία μιας στενής σταθερής και εύρυθμης επικοινωνίας μεταξύ του αέρα και της αναπνοής. Σταθερή η εξάρτησή της από αυτόν τον άστατο εραστή αέρα, καθώς του αρέσει να φιλάει την άνθιση, να σηκώνει ψηλά τη φούστα της ανοίξεως να φαίνονται από κάτω οι παπαρούνες και να ντρέπονται. Είναι στη φύση του αέρα να αλλάζει απότομα κατεύθυνση, συχνά προσπερνώντας το ορθάνοιχτο ή κουφωτό νόημα που αφήνει η αναπνοή για να μπει αυτός. Δυσπνέουμε τότε.
Καλά που υπάρχει η άδηλη αναπνοή.
Επομένως, δεν είναι βαρύ το φορτίο της ζωής, αλλά το λιγοστό. Βαρύτατο για κάθε ηλικία. Οι ανάγκες, οι επιθυμίες ποτέ δεν συμβιβάζονται με το μικρό συμβολικό ποσόν που τους παρέχει η επιβίωση. Επειδή ποτέ δεν γερνάνε τόσο όσο νομίζουμε."


Η εικόνα “http://assets.in.gr/AssetService/Image.ashx?c=5367441&r=0&p=0&t=0&q=80&v=0” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

«Και η υποταγή, ένα είδος εξουσίας είναι»


...

Κορόϊδο!!!


Κι όσο εσύ νομίζεις ότι «αν σου κάτσει» θα αλλάξει η ζωή σου, θα αποκτήσεις εκείνο το suvάκι που ζαχαρώνεις, ένα ολοκληρωμένο σύστημα Χομ-Σίνεμα, το τελευταίο Apple, μια μεζονέτα δίπλα στη θάλασσα, δεκαεφτά ταξίδια το χρόνο και ολόκληρο το Mall και το Μεντιτεράνιαν Κόσμος και τα δίδακτρα για τα παιδιά σου στην Οξφόρδη…

…τόσο θα πλουτίζουν ο «Συλλογος Φίλων Θαλασσίου Σκι Μονής Βατοπεδίου», ο «Γυμναστικός Σύλλογος Θράκη Φερών», ο «Αθλητικός Σύλλογος Πολυγύρου "Η Νίκη"», ο «Ερασιτεχνικός Καλλιτεχνικός Ομιλος Μανδολινάτα Θεσσαλονίκης», ο «Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Πλατιανών "Η Καναλούπου"», ο «Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών και Πολιτικών Υπαλλήλων Αττικής», ο «Πολιτιστικός Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας "Ο Νταβέλης"», η «Λέσχη Φιλίας Κολωνού», ο «Σύλλογος Κρεντιωτών Νομού Ευρυτανίας "Ο Αγιος Αθανάσιος"», ο «Σύλλογος Δεσφινιωτισσών», ο «Σκοπευτικός Ομιλος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», ο «Ομιλος Φίλων Τζούντο Μαγνησίας» και ο «Σύλλογος Ανέγερσης Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Πευκακίων Αγίας Παρασκευής».
Η εικόνα “http://www.lifo.gr/var/images/28251ad2ac60ba16293bdf407257c403-134x173.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Μετάβαση σε κείμενο

POPAGANDA

She bangs the drum

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ

Εντελώς παρωχημένος και κωμικός ο θεσμός των μαθητικών παρελάσεων, αλλά έχει και την πλάκα του. Περίεργο πράγμα ο σαδομαζοχισμός της εφηβείας και δεν κατανοείται εύκολα από πολιτικούς φορείς που έχουν άλλη ατζέντα και άλλες προτεραιότητες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

ΜΕΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

Ούλτιμα Σιγκαρέτα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ

Ο καπνιστής κρύβεται στο παρελθόν του κι από κει παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Δεν θέλει να ξαναγεννηθεί, να γίνει «άλλος», να αλλαξοπιστήσει· αν του κόψουν αυτό το σημειωτόν του άναψε-σβήσε, είναι σαν να τον κλέβουν από τον εαυτό του για να του φορέσουν άλλο κεφάλι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Κοινωνικές παραμύθες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΣΑΝΙΑ

Για να σοβεί παγκοσμίως η φτώχεια, για να ζει ο μισός πληθυσμός της γης με δύο ευρώ την ημέρα, φαίνεται πως ο Θεούλης ξέχασε τη διαίρεση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Η επέτειος του νόχι!

ΑΠΟ ΤΟΝ PITSIRIKO

«Voulez-vous coucher avec moi?» ρώτησε ο Ιταλός πρέσβης τον Έλληνα δικτάτορα. «Όχι» απάντησε εκείνος. Αυτό το «όχι» γιορτάζουμε σήμερα. Μετά από σωρεία «Ναι».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

VERBATIM

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΔΟΥΜΑΝΗ

«Όλοι θα καταλήξουμε στο ίδιο σημείο. Πλούσιοι, φτωχοί, Ιρακινοί, Αμερικανοί. Γι' αυτό δεν κατανοώ την απληστία και την κυριαρχία. Αφού εσύ άθλιε θα πεθάνεις όπως εγώ, τι στο διάβολο θα τα κάνεις όλα αυτά τα λεφτά που μαζεύεις; Ροδοπέταλα στην κηδεία σου;»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

New Magazine: Muzine

New Magazine: Muzine

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

Το «Muzine» είναι ένα μουσικό περιοδικό με φιλοσοφία fanzine και περιεχόμενα που δύσκολα θα βρεις στον ελληνικό Τύπο. Με πρόσωπα που δεν παλιώνουν, παρ’ όλο που πέρασε καιρός από τότε που άρχισε να ετοιμάζεται.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Digital Revolution: Radiohead

Digital Revolution: Radiohead

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

Είναι αλήθεια ότι ο αρχικό τίτλος του OK Computer ήταν «Zeros and Ones»; Όλα είναι μέρος μιας γοητευτικής μυθολογίας και ενός προσεκτικά δομημένου σχεδίου προώθησης, ενός από τα πιο πετυχημένα της ψηφιακής εποχής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Σχόλια