Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπίτι μου, σπιτάκι μου...

Μετά την αποδόμηση

βλέμμα

gaze at Greece"Αναρωτιέμαι: Μήπως η ολοσχερής κατάργηση μιας κάποιας εθνικής-συλλογικής αγωγής στο σχολείο (ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων), ελεγχόμενης από το δημοκρατικό κράτος και την πολιτική κοινωνία, αφήνει το πεδίο κενό, πρόσφορο σε κάθε εθνοκάπηλο δεκανέα, στον ανεξέλεγκτο εμπρηστή που θα ανέβει στο βαρέλι ή στο τσατ ρουμ;"

Ολο εδώ!

...

ΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ......κι ήτανε γιομάτο τρύπες

έτσι έβλεπες

τον ποιητή να τρώει

και να ερωτεύεται

να βγάζει τα παπούτσια του

και να κοιμάται.

Τάκης Σινόπουλος

[savinagiannatoufront.jpg]


Δέκα οκτώ ποιήματα των: Τάκη Σινόπουλου, Βαγγέλη Ροζακέα, Γιώργη Παυλόπουλου, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Γιάννη Αγγελάκα, Δημήτρη Παπανικολάου, Σαββίνας Γιαννάτου, Τάσου Λειβαδίτη και Ομάρ Καγιάμ.

Επαιξαν οι μουσικοί:Ηρακλής Βαβάτσικας: ακορντεόν, Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί, Νίκος Βελιώτης: βιολοντσέλο, Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο.

Απαγγέλουν:Σαβίνα Γιαννάτου, Γιώργος Κοροπούλης, Pedro Olalla. Τραγουδούν: Σαβίνα Γιαννάτου, Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Ζαφείρης. Συμμετέχουν: Γιάννης Αλεξανδρής, Κώστας Βόμβολος.

Συμμετέχουν με φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δημήτρης Σωτηρίου και το φωνητικό εργαστήρι "Βάκχες '05" που αποτελείται από ηθοποιούς

Το album συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες.

Μετάφραση στα αγγλικά: Σοφία Γιαννάτου, επιμέλεια μετάφρασης: Ευάγγελος Χριστόφορος Τυρόγλου.


30 χρόνια TUXEDOMOON

Στις 2 Νοεμβρίου στο Πρίνσιπαλ (Θεσσαλονίκη) και στις 3 στο Γκαγκάριν (Αθήνα)


Εσύ έχεις Ψυχή;;;

...Κική Δημουλά: "Δεν είναι μόνο ο χρόνος που οδηγεί τον άνθρωπο σε περιχαράκωση. Πιο πολύ ευθύνεται η δυσκολία μιας στενής σταθερής και εύρυθμης επικοινωνίας μεταξύ του αέρα και της αναπνοής. Σταθερή η εξάρτησή της από αυτόν τον άστατο εραστή αέρα, καθώς του αρέσει να φιλάει την άνθιση, να σηκώνει ψηλά τη φούστα της ανοίξεως να φαίνονται από κάτω οι παπαρούνες και να ντρέπονται. Είναι στη φύση του αέρα να αλλάζει απότομα κατεύθυνση, συχνά προσπερνώντας το ορθάνοιχτο ή κουφωτό νόημα που αφήνει η αναπνοή για να μπει αυτός. Δυσπνέουμε τότε.
Καλά που υπάρχει η άδηλη αναπνοή.
Επομένως, δεν είναι βαρύ το φορτίο της ζωής, αλλά το λιγοστό. Βαρύτατο για κάθε ηλικία. Οι ανάγκες, οι επιθυμίες ποτέ δεν συμβιβάζονται με το μικρό συμβολικό ποσόν που τους παρέχει η επιβίωση. Επειδή ποτέ δεν γερνάνε τόσο όσο νομίζουμε."


Η εικόνα “http://assets.in.gr/AssetService/Image.ashx?c=5367441&r=0&p=0&t=0&q=80&v=0” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

«Και η υποταγή, ένα είδος εξουσίας είναι»


...

Κορόϊδο!!!


Κι όσο εσύ νομίζεις ότι «αν σου κάτσει» θα αλλάξει η ζωή σου, θα αποκτήσεις εκείνο το suvάκι που ζαχαρώνεις, ένα ολοκληρωμένο σύστημα Χομ-Σίνεμα, το τελευταίο Apple, μια μεζονέτα δίπλα στη θάλασσα, δεκαεφτά ταξίδια το χρόνο και ολόκληρο το Mall και το Μεντιτεράνιαν Κόσμος και τα δίδακτρα για τα παιδιά σου στην Οξφόρδη…

…τόσο θα πλουτίζουν ο «Συλλογος Φίλων Θαλασσίου Σκι Μονής Βατοπεδίου», ο «Γυμναστικός Σύλλογος Θράκη Φερών», ο «Αθλητικός Σύλλογος Πολυγύρου "Η Νίκη"», ο «Ερασιτεχνικός Καλλιτεχνικός Ομιλος Μανδολινάτα Θεσσαλονίκης», ο «Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Πλατιανών "Η Καναλούπου"», ο «Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών και Πολιτικών Υπαλλήλων Αττικής», ο «Πολιτιστικός Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας "Ο Νταβέλης"», η «Λέσχη Φιλίας Κολωνού», ο «Σύλλογος Κρεντιωτών Νομού Ευρυτανίας "Ο Αγιος Αθανάσιος"», ο «Σύλλογος Δεσφινιωτισσών», ο «Σκοπευτικός Ομιλος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», ο «Ομιλος Φίλων Τζούντο Μαγνησίας» και ο «Σύλλογος Ανέγερσης Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Πευκακίων Αγίας Παρασκευής».
Η εικόνα “http://www.lifo.gr/var/images/28251ad2ac60ba16293bdf407257c403-134x173.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Μετάβαση σε κείμενο

POPAGANDA

She bangs the drum

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ

Εντελώς παρωχημένος και κωμικός ο θεσμός των μαθητικών παρελάσεων, αλλά έχει και την πλάκα του. Περίεργο πράγμα ο σαδομαζοχισμός της εφηβείας και δεν κατανοείται εύκολα από πολιτικούς φορείς που έχουν άλλη ατζέντα και άλλες προτεραιότητες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

ΜΕΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

Ούλτιμα Σιγκαρέτα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ

Ο καπνιστής κρύβεται στο παρελθόν του κι από κει παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Δεν θέλει να ξαναγεννηθεί, να γίνει «άλλος», να αλλαξοπιστήσει· αν του κόψουν αυτό το σημειωτόν του άναψε-σβήσε, είναι σαν να τον κλέβουν από τον εαυτό του για να του φορέσουν άλλο κεφάλι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Κοινωνικές παραμύθες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΣΑΝΙΑ

Για να σοβεί παγκοσμίως η φτώχεια, για να ζει ο μισός πληθυσμός της γης με δύο ευρώ την ημέρα, φαίνεται πως ο Θεούλης ξέχασε τη διαίρεση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Η επέτειος του νόχι!

ΑΠΟ ΤΟΝ PITSIRIKO

«Voulez-vous coucher avec moi?» ρώτησε ο Ιταλός πρέσβης τον Έλληνα δικτάτορα. «Όχι» απάντησε εκείνος. Αυτό το «όχι» γιορτάζουμε σήμερα. Μετά από σωρεία «Ναι».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετάβαση σε κείμενο

VERBATIM

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΔΟΥΜΑΝΗ

«Όλοι θα καταλήξουμε στο ίδιο σημείο. Πλούσιοι, φτωχοί, Ιρακινοί, Αμερικανοί. Γι' αυτό δεν κατανοώ την απληστία και την κυριαρχία. Αφού εσύ άθλιε θα πεθάνεις όπως εγώ, τι στο διάβολο θα τα κάνεις όλα αυτά τα λεφτά που μαζεύεις; Ροδοπέταλα στην κηδεία σου;»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

New Magazine: Muzine

New Magazine: Muzine

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

Το «Muzine» είναι ένα μουσικό περιοδικό με φιλοσοφία fanzine και περιεχόμενα που δύσκολα θα βρεις στον ελληνικό Τύπο. Με πρόσωπα που δεν παλιώνουν, παρ’ όλο που πέρασε καιρός από τότε που άρχισε να ετοιμάζεται.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Digital Revolution: Radiohead

Digital Revolution: Radiohead

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

Είναι αλήθεια ότι ο αρχικό τίτλος του OK Computer ήταν «Zeros and Ones»; Όλα είναι μέρος μιας γοητευτικής μυθολογίας και ενός προσεκτικά δομημένου σχεδίου προώθησης, ενός από τα πιο πετυχημένα της ψηφιακής εποχής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…