Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ετσι! Μπας και έλθουμε λίγο στα ίσα μας!


(που πολύ αμφιβάλλω πλέον!)

Δηλαδή, εάν στη θέση και την κατάσταση του Χριστόδουλου ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης

…θα βγάζαμε και πάλι όλη μας τη χολή για το (πανάκριβο) ταξίδι στο Μαϊάμι, για τους μεγαλογιατρούς, για το («άδικο») μόσχευμα, για την ιδιαίτερη περιποίηση, για το πρωθυπουργικό αεροπλάνο;

(Αντικαταστήστε το «Μίκης Θεοδωράκης» με τους εξής (αναλόγως της συναισθηματικής ή ιδεολογικής προτίμησης): ο Νίκος Γκάλης, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, η Κική Δημουλά, ο Παναγιώτης Γιαννάκης…)

Δεν πάμε καλά! Δεν πάμε καθόλου καλά!

Μέσα στον πολτό έχουμε χάσει ΚΑΙ λογική ΚΑΙ ανθρωπιά ΚΑΙ αβγά ΚΑΙ πασχάλια!

Για την ψυχή μας δεν λέω!

Ευτυχώς την βρήκε ο Βενιζέλος!

Με τα σχόλια που κάνουμε, με την πικράδα της γλώσσας μας, με τα καντάρια το φαρμάκι που χύνουμε καθημερινά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας!


...


Απολύτως σχετικό: " Αυτός ο εκφυλισμός δεν μπορεί να 'ναι η δύναμή μας, είναι, στην πραγματικότητα, η υποταγή μας."

Σχόλια

 1. Ο Παρασκευαίδης κάνει ό,τι κάνει με λεφτά του ελληνικού δημοσίου. Επιπλέον είναι σε συμβολικότατη θέση και πρέπει να δίνει το παράδειγμα στους πιστούς του, αντί για τα κατάπτυστα και επαίσχυντα που έκανε και έβαλε όλο το ρασολάγνο ποίμνιό του να προσεύχεται να πεθάνει κάποιος νέος για να συνεχίσει αυτός να μασάει με 15 μασέλες. Και άσε τη μάσα... Την πολιτιστική και πνευματική αποχαύνωση που πρεσβεύει και εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία που τη βάζεις;

  Αντιγράφω παρακάτω ένα σχόλιο που έκανα περί του θέματος στον "αθεόφοβο"


  Μερικές κλισαδούρες:

  1) Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι είναι άνθρωποι του Θεού

  2) Οι άνθρωποι του Θεού είναι πνευματικά ισορροπημένοι και μακάριοι.

  3) Οι πνευματικά ισορροπημένοι και μακάριοι άνθρωποι δε φοβούνται το θάνατο, απλά γιατί έχουν βιώσει το δισυπόστατο της ζωής και του θανάτου και όπως η νύχτα δίνει στην ημέρα την αξία της, ο πόλεμος στην ειρήνη, το θηλυκό στο αρσενικό, το κρύο στο θερμό, το φως στο σκοτάδι, το επάνω στο κάτω, ο γαύρος στο βάζελο, έτσι κι αυτοί έχουν ισοσταθμίσει τη ζωή και το θάνατο και χωρίς να τον επιδιώκουν (δεν επιδιώκεις την ημέρα ή τη νύχτα, απλά τις δέχεσαι), απλά τον δέχονται.

  Όπως στην περίπτωση του διευθύνοντα σύμβουλου της επίσημης αντιπροσωπείας του θεού εν Ελλάδι.
  (γιατί ο δικός μας ο θεός είναι και πιο μάγκας συν τοις άλλοις. Ρωτήστε και τις γριές-καρμπόν στις εκκλησίες να σας το επιβεβαιώσουν)

  Μην ασχολείστε μαζί του πια. Δεν το αξίζει ούτε και το άξιζε ποτέ. Η ιστορία και η αποκαθήλωση που θα του γίνει εν τω χρόνω που πρέπει, είναι αυτό που χρειάζεται για να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νέοι και μετά να κάνουν πάλι τα ίδια.

  Αυτά...  Σε φιλώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μην ξεχνάμε πως όλοι είμαστε άνθρωποι.Ακόμα και ο χουντόδουλος...αλλά τώρα έπαθε μεγάλη νίλα και πρέπει για λίγο να σκεφτούμε πως τον ΄΄ανοιξαν και τον έκλεισαν και εκεί που τον κοίμησαν και είχε ως πεποίθηση ότι θα γίνει καλά ξύπνησε και του είπαν πως η μεταμόσχευση δεν έγινε και πως έχει και άλλους καρκίνους.Είναι μεγάλο πακέτο αυτό αν μη τί άλλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟλύ καλό κείμενο. Θα με βρεις σύμφωνο, γιατί πολύ το τράβηξαν λιγάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οσο βγαίνει "χολή" για τα "συμβολικά πρόσωπα" αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχουν λόγο ύπαρξης στις συνειδήσεις μερικών....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…