Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκέψεις ημέρας (σκόρπιες, ως συνήθως…)


1.

Ολη η χώρα –«μια παρέα»-, εν αναμονή της βιοψίας

Ελεος!

(Για εκείνον! Για εμάς! Για όλους…)

Είναι η ανθρωπιά που διατηρούμε σε σχέση με άλλους λαούς ή είναι η θανατολαγνεία των Μέσων;

Προφανώς είναι και τα δύο: αγωνιούμε σκάβοντας τον λάκκο!

Σαν τον Ζακύνθου ένα πράμα!

2.

Πάνω από τα 81 δολάρια επιστρέφει το πετρέλαιο

Ευτυχώς δηλαδή που ο χειμώνας κάνει απεργία διαρκείας!

3.

Τη Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνώρισε η αρμόδια Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής

Με αντάλλαγμα την γενοκτονία των Κούρδων;

4.

Στο «κόκκινο» οι αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ

Ετσι κι αλλιώς!

5.

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ την αποστολή της ομάδας

Ο Θρασύβουλος ήταν Αρχαίος Αθηναίος πολιτικός που έζησε και απέκτησε μεγάλη φήμη στο τέλος του 5ου π.Χ. αιώνα.

Εργάστηκε με φανατισμό για τη διατήρηση και την επικράτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και κατανίκησε τους στόλους των Πελοποννήσιων και των Συρακουσίων στην περίφημη ναυμαχία στην Άβυδο στα 411 π.Χ. και το στόλο των Πελοποννησίων στην Κύζικο. Πήρε μέρος και σε πολλές άλλες θαλάσσιες επιχειρήσεις, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει το χαμένο γόητρο και τη δόξα των Αθηνών. Όταν επικράτησαν οι ολιγαρχικοί στην Αθήνα εξορίστηκε και κατέφυγε στη Θήβα, όπου οργάνωσε εθελοντικό στρατό, κατέλαβε τον Πειραιά και μπήκε θριαμβευτικά στην Αθήνα.

Διακρίθηκε σε διάφορες εκστρατείες. Τον σκότωσαν τη νύχτα στη σκηνή του, όταν βρισκόταν στη χώρα των Ασπενδίων, στρατιώτες της χώρας αυτής, για να εκδικηθούν τους Αθηναίους για τις αρπαγές που έκαναν στην περιοχή τους.

(wikipedia)

6.


Κατεβαίνοντας από τα σύννεφα


7.

Έκκληση για τη δημιουργία ιατρείων ανακούφισης από τον πόνο κάνουν οι συγγενείς της blogger Αμαλίας Καλυβινού που πέθανε από καρκίνο.


8.

εΞΙ κΑΙ εΝΑ βΛΕΜΜΑΤΑ [για τη χαμενη στρατηγικη των ουρανων]

9.

(συνεχίζεται…)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…