Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Why does HAL sing "Daisy, Daisy"?

Daisy Daisy,
Give me your answer do!
I'm half crazy,
All for the love of you!
It won't be a stylish marriage,
I can't afford a carriage,
But you'll look sweet on the seat
Of a bicycle built for two !


Χθες τη νύχτα είδα στον ύπνο μου τη …Μεταπολίτευση. Αυτοπροσώπως. Ή μάλλον, σαν ένα τεράστιο κόκκινο μάτι. Τραβούσα, λέει, κάτι καλώδια, έσπαγα κάτι UBS, έχωνα κατσαβίδια μέσα σε ένα τεράστιο tower, έσπαζα οθόνες που πρόβαλαν ένα πρόσωπο κάνοντας ένα ανελέητα απεγνωσμένο μόρφινγκ: Καραμανλής, Αντρέας, Χαρίλαος, Κύρκος, Μητσοτάκης, Ζίγδης, Στάη, Χατζηνικολάου, Τσίμας, Νικολακόπουλος, Εβερτ, Σημίτης, Ντόρα, Κώστας, Γιωργάκης, Λιάγκας, Τρέμη, Δαμανάκη, Αλέκος, Αλέκα, Τσίπρας και ξανά πάλι οι ίδιοι, πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, σβήνουν, αλλάζουν, λειώνουν ο ένας μέσα στον άλλον, ο ένας μέσα από τον άλλον, κι ύστερα παράσιτα, «χιόνια», ο Λαλιώτης, παράσιτα, οι «κουμπάροι», ο Πολύδωρας και ξανά Καραμανλής, Αντρέας, Χαρίλαος, Κύρκος, παράσιτα, ο Μητσοτάκης, με έναν φρενήρη ρυθμό που καταλήγει σε μια μουτζούρα…

Μόνο μια μουτζούρα!

Και το κόκκινο μάτι!

Είχα ιδρώσει απίστευτα, αισθανόμουν ότι η οθόνη με τραβάει μέσα της κι όμως βρήκα, λέει, τη δύναμη να την κάνω κομμάτια με το πολύπριζο. Το όνειρο έγινε κατακόκκινο σαν δωμάτιο εμφάνισης φίλμ ή σαν μπορντέλο στην Ινδοκίνα. Και τότε, ξαφνικά, ακούγεται αυτό:

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ : Φοβάμαι… Φοβάμαι… Νιώθω ότι χάνω το μυαλό μου. Το νιώθω, το νιώθω. Χάνεται το μυαλό μου… Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Το χάνω! Το νιώθω, το νιώθω σου λέω. Φοβάμαι! Ελληνίδες, Ελληνες, καλησπέρα σας. Είμαι η Μεταπολίτευση του 1974. Ξεκίνησα αμέσως μετά την εισβολή στην Κύπρο και την πτώση της χούντας. Θυμάμαι το πρώτο τραγουδάκι που έμαθα τότε. Θέλεις να στο τραγουδήσω;

ΕΓΩ: Θέλω! Τραγούδησε το!
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (τραγουδάει) : Κράτησα τη ζωή μου… κράτησα τη ζωή μου ταξιδεύοντας… (αρχίζει να χάνει στροφές) ανάμεσα σε κίτρινα δέντρα κατά το πλάγιασμα της βροχής… (συνεχίζει να χάνει στροφές) σε σιωπηλές πλαγιές φορτωμένες με τα φύλλα της οξιάς… καμιά φωτιά στη κορυφή του… (ρετάρει εντελώς) βραδιάαααζζζζζειιιιιιιιιιιιιι (σβήνει) (πεθαίνει)Ξύπνησα!


...και πήγα να βρω τη στολή εκτόξευσης σε περίπτωση κινδύνου! Το σύμπαν, κατάμαυρο, μας περιμένει!Σχόλια

 1. Να τους βράσω όλους αυτούς! Εγώ εξηγήθηκα πάντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aφού ξύπνησες... όλα καλά. Γιατί η "της μεταπολίτευσης χαμένη γενιά" κοιμάται ακόμη. Βλέπεις δεν την τρομάζει ο Φρέντυ, ίσα ίσα που τον αποζητά :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμείς φταίμε, που βιαστήκαμε να εμπιστευθούμε το root password της ελληνικής πολιτείας στα λάθος χέρια και το ξεχάσαμε στην πορεία.

  > Give root password to login or press Control-D for maintenance mode
  $ [Control-D]
  $ passwd
  > Enter new password:
  $ *************
  $ apt-get remove --purge metapoliteusi
  $ rm -rf /home/parakratos
  $ apt-get install --reinstall democracy
  $ reboot

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…