Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

minima (a)moralia

"Tώρα εγώ καίγομαι, πρόσεχε τα παιδιά..."

...

«Ενας καπετάνιος πρέπει να πηγαίνει και κόντρα στον Ανεμο…» είπε ο Γιωργάκης στη Θεσσαλονίκη.

Κανόνισε!

...

"Δεν σκοπεύω να βγω στη σύνταξη" είπε ο Κωστάκης στη Θεσσαλονίκη.

Εμ βέβαια, με τέτοιες συντάξεις!

...

Συντηρητικοί και προοδευτικοί έχουν διαφορετικό εγκέφαλο

Προϋπόθεση: ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!!!


...

Ένα γεροντοπαλίκαρο λιγότερο!

Να μας ζήσει!
...

Ενα (ακόμη) μεγάλο μπράβο στους designersunited για την ανανέωση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

Ο πήχης ανεβαίνει!

...

Πρέπει να ποτίζουμε τον κήπο μας - Του ΜΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ (manosstefanidis.blogspot.com)

...

Νομίζω ότι δεν το παρατήρησε κανείς αλλά οφείλω να το σημειώσω κάπου (εκτός από τα υποδήματά μου): ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Και μάλιστα από κουκουλοφόρους

αστυνομικούς!

(Υπάρχουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί;)

Ναι! Όταν επικρατεί πολικό, πολιτικό ψύχος και βαθιά αναισθησία!

...

«Τι εννοείτε, κύριε, όταν λέτε ότι συνεργαστήκαμε για τα εξωτερικά θέματα» θα ρωτούσα, μάλλον έξαλλος και βαθύτατα προσβεβλημένος, εάν κάποιος μου πετούσε μια τέτοια

κατηγορία.

Όμως δεν μου την πέταξε κανένας! Οπότε δεν λέω τίποτα!


...

Αυτοί δεν θα αλλάξουν.
Να αλλάξουμε εμείς.

...

Η εικόνα “http://i.realone.com/assets/rn/img/5/9/8/0/15480895-15480898-large.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.


H Μεταδημοκρατία της δυσφορίας

...

Κυκλοφορεί...


Σχόλια

  1. Το να "αλλάξουμε εμείς",το μόνο ρεαλιστικό πράγμα στο οποίο μπορεί να προσδοκά κάποιος και για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται, χαιρετίζεται από όλους ως αφελές, ανεδαφικό και ρομαντικό. Αυτός ο "ρεαλισμός" μας μάρανε, όταν υποκρινόμαστε πως αποζητάμε από τους πολιτικούς μας αρετές που δεν διαθέτουμε και δεν επιθυμούμε, καν, να αποκτήσουμε.
    Και οι ιδεολογίες; "Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει" και δεν έλλειψαν ποτέ οι άνθρωποι που θα σταθούν κάτω από οποιαδήποτε σημαία τους υποσχεθεί πως φταίει κάποιος άλλος.

    Μου αρέσει η προτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή σου άρεσε η νέα Μακεδονία; Ακόμη και η αλλαγή του λογότυπου; Με μοντέρνα γραμματοσειρά και τις κεφαλές Φίλιππου και Αλέξανδρου δεξιά αριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…