Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το στοίχημα των blog

Ας ελπίσουμε ότι οι εκλογές θα είναι απ’ τη Δευτέρα μια αφορμή για να ξεκινήσει ένας διάλογος. Το στοίχημα των ιστολογίων είναι κατά τη γνώμη μου ακριβώς αυτό: Θα αρπάξουν οι έλληνες μπλόγκερ την ευκαιρία να αρθρώσουν έναν καινούργιο, ουσιαστικό λόγο που δε θα είναι κόπια του ξύλινου πολιτικού και δημοσιογραφικού λόγου και διαλόγου; Θα κομίσουν κάτι ελπιδοφόρο στην Ελληνική κοινωνία ή θα γίνουν κι αυτοί μέρος της γενικότερης κρίσης;

Σχόλια

 1. Δεν θελω να σας απογοητευσω...αλλα δεν θα αλλαξει τιποτε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολύ το «ζορίζετε» το blogging ρε παιδιά.
  και όσοι έχουν βρεθεί το βράδυ των αποτελεσμάτων στην ΕΦΕΕ, ξέρουν πως «μεταφράζονται» οι ελεύθερες φωνές...

  δεν αφήνουμε τον κοσμάκη να εκφράζεται για ό,τι θέλει με την ησυχία του;

  πρέπει κάποιος να τον «πιάνει από το χέρι και να τον οδηγεί στο προσκήνιο» μόνο και μόνο για βάλει άλλον να πει «το ποίημά του»;

  άσε που το 95% των μπλόγκερς γράφει προσωπικές ιστορίες ερωτικής και άλλης απογοήτευσης και όχι πολιτικά.

  θα «πιάσουμε» δηλαδή τους 10-20 που λένε αυτά που «θέλουμε» και από πίσω τους θα «στιχίσουμε» όλες τις υπόλοιπες χιλιάδες που αντί να γράφουν κρυφά τα ημερολόγιά τους το κάνουν ανωνυμοδημόσια;

  με εκτίμηση,
  xkont

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρώτος Κανόνας των Blogs: Δεν υπάρχουν blogs.

  Καλό βόλι Καπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μανώλης Ανδριωτάκης9/16/2007 12:05:00 μ.μ.

  Χαρακτηριστικό των Ελλήνων σε σχέση με οτιδήποτε νέο: αντί να ρωτήσουν, να σκεφτούν, να αμφισβητήσουν, να στοχαστούν, ρίχνονται με μανία στο Νέο, χωρίς καμία περίσκεψη, άκριτα, ανέξοδα, κάνοντας πώς τα ξέρουν όλα, πάντα στο όνομα των αδυνάτων. Γι' αυτό κι ο διάλογος στην χώρα διεξάγεται μ' αυτό τον ασύλληπτα πρωτόγονο τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είμαστε στην αρχή.
  Προχωράμε, μιας και τα μηνύματα είναι κατά το ήμισυ θετικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…