Το έχουν πάρει χαμπάρι…


…όσοι (αριστεροί και «προοδευτικοί») έσκιζαν τα ιμάτιά τους για το εγχειρίδιο της ΣΤ’ Δημοτικού…

…πως εκτός του ότι έδιωξαν την Μαριέτα από το Κοινοβούλιο…

(Διότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν την έριξε η «Γενιά του Αρθρου 16»!!!)

…έμπασαν ΔΕΚΑ (10) φασισταριά στον ίδιο χώρο;

Το έχουν καταλάβει;

Όχι;

Ναι;

Στα «τέτοια» τους;Το έχουν πάρει χαμπάρι ότι η πιθανή απόσυρση του βιβλίου θα είναι μια νίκη των Χριστόδουλου, Ψωμιάδη, Καρατζαφέρη, Παπαθεμελή, Ανθιμου, Πλεύρη, Λιακόπουλου, Αδωνη… και λοιπού Μεσαίωνα;Τώρα θα το κάψετε all together;

…ή σε χωριστές πυρές, μη και σας πουν φαιοκόκκινους;

ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!

Στυλιανίδης που σας χρειάζεται!

Σχόλια

 1. Διότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν την έριξε η «Γενιά του Αρθρου 16»!
  ..Κατά το "η γενιά του πολυτεχνείου δεν έριξε τη χούντα"; Κυνικό, αληθές, αλλά και υπεραπλούστευση ταυτόχρονα.

  Η αντίσταση της Γιαννάκου στην αντιεπιστημονική απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας δεν την εξιλεώνει για την νταηλίδικη στάση της απέναντι στις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Αντίθετα, μου φαίνεται εκ των υστέρων ότι όλα αυτά αποτελούσαν ρεφλέξ προσωπικότητας κι όχι έκφραση πολιτικής. Μήπως (και) γι΄αυτό την απέσυραν;

  Όπως και να 'χει, το θέμα είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν βιβλίο αυτή τη στιγμή, κι αυτό είναι μιά ξεχωριστή ντροπή από μόνη της, την ευθύνη για την οποία μοιράζονται όλοι οι θερμοκέφαλοι εμπλεκόμενοι' και κυρίως η κυβέρνηση, εννοείται. Αληθεύει αυτό που ακούστηκε προεκλογικά ότι δε μπορούσε να τυπωθεί επειδή τα πιεστήρια ήταν απασχολημένα με το προεκλογικό υλικό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προφανέστατα ΔΕΝ την μαύρισε η νεολαία που κατέβηκε στους δρόμους. Για τον απλούστατο λόγο οτι δεν υπήρχε περίπτωση να την ψηφίσει. Την καταψήφισαν οι Ελληνάρες, οι Εθνικάρες και οι νεοφασίστες...

  Και ναι, τα νταηλίκια με το άρθρο 16 και τα υπόλοιπα δεν συμψηφίζονται με την γενναιότητα να μην αποσύρει το βιβλίο πρά το πολιτικό κόστος που ήξερε οτι θα έχει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κι επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί το "την καταψήφισαν" έχει μεγαλύτερο βάρος από το "δεν υπήρχε περίπτωση να την ψηφίσουν". Περισσότεροι είναι εξάλλου οι ακροδεξιοί από τους νέους που κατέβηκαν στους δρόμους;
  Ας μη μειώνουμε αβασάνιστα τη μοναδική νεολαία μετά τη μεταπολίτευση -με εξαίρεση τους μαθητές και φοιτητές κατά Κοντογιαννόπουλου- που τίμησε το πνεύμα των δημοκρατικών αγώνων του παρελθόντος. Γιατί αυτή η γενιά είναι μάλλον που θα αντιταχθεί και στο φασισμό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωραία "προοδευτική" λογική! Επειδή δεν το θέλουν το βιβλίο τα φασισταριά, άρα πρέπει να το θέλουμε εμείς! Και πάει λέγοντας... Επειδή δεν θέλουν τα φασισταριά την ΕΕ, πρέπει να την θέλουμε εμείς... Δηλαδή είναι σοβαρή λογική αυτή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγγνώμη να πω κάτι που μου φαίνεται απολύτως λογικό; Οποισδήποτε ΄θα ήθελε να τακτοποιήσει τα του οίκου του για τον οποίο είναι και απολύτως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, έχει πιστεύω το δικαίωμα να μην κτίσει πάνω σε διαφορές των προκατόχων του...

  Βεβαίως τα παιδιά είναι χωρίς βιβλίο αλλά κάπου έπρεπε να δοθεί ένα τέρμα σε αυτή την διαμάχη και να βρεθεί λύση σύμφωνα με τα δικά του ΚΡΙΤΗΡΙΑ αφού είναι ο νέος υπουργός Παιδείας. ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δηλαδή, για να καταλάβω, λες ότι ο λόγος που ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε στη βουλή είναι το βιβλίο της έκτης; Αυτό ευθύνεται; Τότε για τον Ψωμιάδη νομάρχη τι ευθύνεται; Είχαν προφητικό χάρισμα οι θεσσαλονικιοί και τον ψήφισαν πριν το βιβλίο ιστορίας γιατί ήξεραν τι θα γίνει;

  Ας σοβαρευτούμε. Τη Μαριέττα δεν την ψήφισαν δεξιοί - απο αυτους περιμενε, δεν περιμενε απο σενα κι απο μενα. Η πολιτική της πρακτική δεν ταίριαζε με αυτή των δικών της ψηφοφόρων, θελω να πω. Όχι τίποτε άλλο, κοντεύει να μας παρουσιάσουν τη Μαριέττα για πασιονάρια! Οσο για τους φασίστες εντός βουλής, ε, απλώς ως τωρα μπαίναν καλυμμένοι - τώρα βγηκαν στον ακαλυπτο. Ή ταχαμου δεν ξερεις βασιλικούς και φιλοχουντικούς και λαϊκιστες κι αλλα συναφη στα "μεγαλα" κομματα; Δηλαδη, όταν ο Καρατζαφερης εμπαινε εκει μεσα με τη ΝΔ ήταν αλλος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. δεν είναι έτσι, το βιβλίο ιστορίας το καταδίκασαν άνθρωποι από κάθε πολιτικό χώρο αλλά και επιστήμονες με πρώτη και καλύτερη την ακαδημία αθηνών που αποτελεί το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας με τεράστιες προσωπικότητες σε κάθε επιστημονικό πεδίο. ασχετως αν την απόσυρση του βιβλίου σπεύσουν να την εκμεταλλευτούν ακραίοι κύκλοι, γεγονός είναι πως ένα βιβλίο ιστορίας γραμμένο από μία καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και μία φράξια πανεπιστημιακών με μία βλαλώδη πολιτική ιδεολογία μόνο κακό έκανε... απλό είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτός ήταν και ένας λόγος και ένας φόβος μου που υπεράσπιζα αυτό το βιβλίο, που για πρώτη φορά έφερνε σύγχρονη παιδαγωγική στην Ιστορία του δημοτικού.

  Και ας θυμίσουμε ότι οι Μητροπολίτες δεν είναι απλοί πολίτες που μπορούν να εκφράζουν γνώμη, όταν ελέγχουν τόσο κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για τους στρατιωτικούς που ελέγχουν και διατάζουν στρατιώτες. Ο πολιτικός τους λόγος θεωρείται επικίνδυνος. Για τους μητροπολίτες είναι ολοφάνερα επικίνδυνος για κάθε δμηορκατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τελικώς μιας και τα παιδιά ΔΕΝ έχουν βιβλίο να διαβάσουν θα κάνουν αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια χωρίς καμιά ακαδημία να το καταδικάζει και χωρίς κανένα κόμμα να φωνάζει.....

  θα διαμορφώνουν άποψη από την τηλεόραση.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ Oneiros >>>
  «Κι επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί το "την καταψήφισαν" έχει μεγαλύτερο βάρος από το "δεν υπήρχε περίπτωση να την ψηφίσουν".»
  Διότι δεν έχει σχέση με το θέμα μας… Αφού δεν θα την ψήφιζαν ποτέ, δεν την καταψήφισαν κιόλας!
  «Περισσότεροι είναι εξάλλου οι ακροδεξιοί από τους νέους που κατέβηκαν στους δρόμους;»
  Όχι βέβαια. Αλλά σίγουρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (που είναι υπέρ της αλλαγής του Αρθρου 16) είναι μακράν η πρώτη δύναμη! Όχι; Να κρύψω το κεφάλι μου στη λακκούβα και να πω ότι δεν είναι; Κι όσοι από τη ΔΑΠ την καταψήφισαν το έκαναν για το βιβλίο. Απλή λογική είναι αυτή, δεν είναι ανώτερα μαθηματικά!
  «Ας μη μειώνουμε αβασάνιστα τη μοναδική νεολαία μετά τη μεταπολίτευση -με εξαίρεση τους μαθητές και φοιτητές κατά Κοντογιαννόπουλου- που τίμησε το πνεύμα των δημοκρατικών αγώνων του παρελθόντος. Γιατί αυτή η γενιά είναι μάλλον που θα αντιταχθεί και στο φασισμό...»
  Ένα μέρος της. Όχι ολόκληρη η γενιά, μεγάλο κομμάτι της οποία δεν ασχολήθηκε με τις εκλογές, δεν ασχολείται με τους αγώνες ή ψήφισε ΝΔ και ΛΑΟΣ!

  Την αλήθεια να την κοιτάμε κατάματα!

  @ Rocean >>>
  «Ωραία "προοδευτική" λογική! Επειδή δεν το θέλουν το βιβλίο τα φασισταριά, άρα πρέπει να το θέλουμε εμείς! Και πάει λέγοντας... Επειδή δεν θέλουν τα φασισταριά την ΕΕ, πρέπει να την θέλουμε εμείς... Δηλαδή είναι σοβαρή λογική αυτή?»
  Σοβαρότατη λογική την οποία πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψη τους όσοι (π.χ. ο Στάθης της Ελευθεροτυπίας) ξιφουλκούν κατά του βιβλίου. Ποτέ δεν στέκεσαι στο πλευρό του φασίστα!
  Οσο για το «δεν θέλουν την Ε.Ε.» αυτό δεν είναι θέση (και δεν μιλάω για τους φασίστες και τους εθνικιστές, αλλά για τους αριστερούς), είναι ανοησία!

  @ dianathenes >>>
  «έχει πιστεύω το δικαίωμα να μην κτίσει πάνω σε διαφορές των προκατόχων του...»
  Να μην χτίσει στο βιβλίο του 2006 αλλά π.χ. να επαναφέρει το βιβλίο του 89!
  Μήπως να επαναφέρει και το βιβλίο του 1970;
  «Βεβαίως τα παιδιά είναι χωρίς βιβλίο αλλά κάπου έπρεπε να δοθεί ένα τέρμα σε αυτή την διαμάχη και να βρεθεί λύση σύμφωνα με τα δικά του ΚΡΙΤΗΡΙΑ αφού είναι ο νέος υπουργός Παιδείας. ...»
  «Με τα δικά του ΚΡΙΤΗΡΙΑ». Προς θεού δηλαδή να μην είναι τα κριτήρια των ιστορικών! Να είναι των πολιτικών! (Μήπως και των μητροπολιτών;)
  Να τρελαθούμε εντελώς δηλαδή!
  @ Mirandolina είπε...
  «Δηλαδή, για να καταλάβω, λες ότι ο λόγος που ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε στη βουλή είναι το βιβλίο της έκτης; Αυτό ευθύνεται;»
  ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό λέω!
  «Τότε για τον Ψωμιάδη νομάρχη τι ευθύνεται; Είχαν προφητικό χάρισμα οι θεσσαλονικιοί και τον ψήφισαν πριν το βιβλίο ιστορίας γιατί ήξεραν τι θα γίνει;»
  Ναι, η στροφή στον εθνικισμό είχε προηγηθεί. Τα βιβλία του Ανδρουλάκη τα έκαιγαν πρίν από δέκα χρόνια κάποιοι από τους συμπατριώτες μας. Οι ίδιοι θέλουν να κάψουν και τα σχολικά βιβλία. Τώρα μάλιστα αυτό το ρεύμα αναβαθμίστηκε και πολιτικά: μπήκε στη Βουλή ως ανεξάρτητο μόρφωμα!

  «Ας σοβαρευτούμε. Τη Μαριέττα δεν την ψήφισαν δεξιοί - απο αυτους περιμενε, δεν περιμενε απο σενα κι απο μενα. Η πολιτική της πρακτική δεν ταίριαζε με αυτή των δικών της ψηφοφόρων, θελω να πω»
  Το ίδιο λέμε! Το εξήγησα και παραπάνω στον Ονειρο!
  «Οσο για τους φασίστες εντός βουλής, ε, απλώς ως τωρα μπαίναν καλυμμένοι - τώρα βγηκαν στον ακαλυπτο. Ή ταχαμου δεν ξερεις βασιλικούς και φιλοχουντικούς και λαϊκιστες κι αλλα συναφη στα "μεγαλα" κομματα; Δηλαδη, όταν ο Καρατζαφερης εμπαινε εκει μεσα με τη ΝΔ ήταν αλλος;»
  Είναι το ίδιο;
  @vetdino είπε...
  Ούτε απλό ούτε ακίνδυνο μου φαίνεται!
  @ ο δείμος του πολίτη
  Χώρα μουλάδων είμαστε! Και πάμε προς το χειρότερο!
  @ dianathenes >>>
  Ετσι! Εκεί καταλήγουμε! Επειδή θέλουμε να επιμείνουμε στο μύθο του «κρυφού σχολείου», ας τα αφήσουμε στα χέρια της «φανερής Δρούζα»!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Άνεμος έχει δίκιο όσο κι αν τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Γιαννάκου έχασε τη βουλευτική έδρα γιατί ήταν η μόνη πιθανόν από τη κυβέρνηση που είχε α@#$@@. Ήταν η μόνη που έκανε τη μπουγάδα για τον Καραμανλή και στο κομμάτι των κινητοποιήσεων των φοιτητών αλλά και για το βιβλίο της ιστορίας. Άλλοι κάναν τσαλιμάκια και χορέψαν διπλοπενιές. Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές τις επιλογές δεν έχει σχέση με το υψηλό πολιτικό κόστος που επωμίστηκε η Γιαννάκου.

  Μην ακούσω για Ακαδημία Αθηνών. Το πιο συντηρητικό κομμάτι ων Ελλήνων διανοούμενων, το οποίο στην περίοδο της χούντας έκανε την πάπια και την πέρασε στα μουλωχτά. Να θυμίσω δε ότι όταν ο Βάρναλης έμαθε ότι ο Βενέζης έγινε ακαδημαϊκός είπε "καλά τον κάνανε".

  Και μια ακόμη σημείωση. Το βιβλίο ιστορίας της Γ' Λυκείου αποενοχοποιεί τον Καραμανλή σε σχέση με τη δολοφονία Λαμπράκη. Γι' αυτό θα μιλήσει κανένας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κανείς!
  Το «κρυφό σχολιό» και ο «συνωστισμός» τους πείραξε!
  Το ότι φτάσαν κάποιοι νεοέλληνες π.χ. να συγχέουν και να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον φασισμό με τον κομμουνισμό, δεν τους έχει πειράξει…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. καλά ρε εδώ ολόκληρη ακαδημία αθηνών το έβγαλε το βιβλίο για τα μπάζα και εσείς το υπερασπίζεστε; χίλια μπράβο του Στυλιανίδη που το έστειλε στον αγύριστο!!

  η εκπαιδετική μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση των ΑΕΙ είναι που πρέπει αν προχωρησει!! κι όποιος έχει κανει εστω και λίγο εξωτερικό καταλαβαίνει πόσο καθυστερημένοι είναι οι συνασπισμήτες και οι λοιποι ταραξίες που θέλουν το ελληνικό πανεπιστήμιο να παραμείνι μπορδέλο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΟΛΟΚΛΗΡΗ;
  Στεκόντουσαν όλοι στα πόδια τους δηλαδή;
  Χωρίς ορούς και υπογλώσσια!
  Θαύμα! Θαύμα!

  Νομίζω ότι και η ολομέλεια των 300 ΚΑΠΗ Λακωνίας το έβγαλαν σκάρτο!  Μα έχει αναβαθμιστεί η Παιδεία μας! Την αναβάθμιση ανέλαβαν οι ζαρντινιέρες! Αυτοπροσώπως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ μιχαλάκη, προφανως δεν ξέρεις τι παίζει στην ακαδημία αθηνων και δεν εχει δει ποιοί είναι μέλη της σήμερα, από διάσημους αριστερούς συγγραφείς και διανοούμενους, καθηγητές ξένων πανεπιστημίων (νανόπουλος) ιστορικούς, αρχαιολόγους απ'ολες τις πολιτικές παρατάξεις!! η ακαδημία αυτή τη στιγμη δε πρωτοπορεί στη έρευνα στην ελλάδα με το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνων της... δες:

  http://www.academyofathens.gr/
  http://www.bioacademy.gr/

  το τι εκάναν οι τότε ακαδημαϊκοί το 1967 είναι άλλο θέμα, άσε που όλοι εκείνοι έχουν πλέον αποδημίσει εις κύριον... αυτά τα αστεία τα λέει ο κωλοτούμπας-βρούτος (απόφοιτος αμερικανού κολλεγίου αθηνων) κ. μπίστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Τι να παίζει;
  Καμιά "ξερή", καμιά πρέφα, καμιά εντριβή με οινόπνευμα!
  Τέτοια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. τι "συμβαίνει", τι "γίνεται", ποιά είναι η παρούσα κατάσταση... αμέσως να το πας στα χαρτιά :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Επειδή εγώ αγαπητέ vetdino είμαι απόφοιτος δημοσιου σχολείου στη Δυτ.Θεσσαλονίκη έρχονται στο μυαλό μου συγκεκριμένες απορίες. Γιατί δεν μιλάει η Ακαδημία Αθηνών για τα φούμαρα που πουλαει ο Βελόπουλος και ο Λιακόπουλος; Γιατί δεν μιλάει για το βιβλίο της Γ'Λυκείου σε σχέση με τον Λαμπράκη; Γιατί δεν μιλάει για το βιβλιο της Βιολογίας που εξιδανικεύει τα μεταλλαγμένα προϊόντα;

  Μήπως θεωρείς ότι οι αρλούμπες που μαθαίναμε στα δικά μας χρόνια (κρυφά σχολεία, ήρωες της επανάστασης, εξιδανίκευση του ρόλου της εκκλησίας) ήταν καλύτερα;

  Και αφού εσύ έχεις κάνει στο εξωτερικό κι εμείς οι ταραξίες θέλουμε μπουρδέλο το πανεπιστήμιο, για πες μας σε ποια "πολιτισμένη" και "δημοκρατική" χώρα υπάρχουν πολιτικές επεμβάσεις σε παιδαγωγικά ζητήματα και μάλιστα τόσο επιστημονικά; Εκτός κι αν θεωρείς ότι η Ιερά Εξέταση είχε δίκιο που καταδίκασε τον Γαλιλλαίο και τον Τζορντάνο Μπρούνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου