Βαρέθηκα να παίζω με καμένα ξύλα

«Ευτυχώς που ανοίγουν τα σχολεία την άλλη βδομάδα. Βαρέθηκα.. Δεν έχω τι να κάνω... Να παίζω με τα καμένα ξύλα...». Μας μιλά ο επτάχρονος Παναγιώτης, ένα από τα λιγοστά παιδιά της καμένης και χαροκαμένης Αρτέμιδας - όχι κάποιο βαριεστημένο παιδί της πόλης.


Ενα τόσο δα ανθρωπάκι να σου δίνει μια τόσο μεγάλη ανάσα!

...

Κι όμως...

"Κυρία Υπουργέ, εγώ κάηκα για μια ακόμη φορά"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την υπουργό Παιδείας από την πυρόπληκτη Ηλεία απευθύνει ο μαθητής Αθανάσιος-Αλέξιος Μπούρης, που λόγω του λάθους στις βάσεις εισαγωγής ανακοινώθηκε αρχικά ότι εισήχθη στη σχολή πρώτης προτίμησής του στην Κέρκυρα και τελικά εισάγεται σε άλλο τμήμα, στην Αθήνα. Ο μαθητής γράφει προς την κ. Γιαννάκου:
«Κυρία Υπουργέ, Προέρχομαι από μια περιοχή, τον Νομό Ηλείας, που είχε τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές. Την περασμένη Κυριακή κάηκε το σπίτι που πέρασα τα παιδικά μου χρόνια και τα καλύτερα καλοκαίρια μου. Λυπήθηκα πολύ. Το πολύ δεν μπορεί βέβαια να αποδώσει το μέγεθος. Τη Δευτέρα βγήκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών. Χάρηκα, όσο μπορούσα να χαρώ σε τέτοιες περιστάσεις καταστροφής, γιατί πέρασα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα, που ήταν η πρώτη μου προτίμηση.
Χάρηκα και για τους συμμαθητές και τους φίλους μου, το συζητήσαμε, καταλαβαίνετε πώς συζητούν και πώς χαίρονται τα παιδιά σε ανάλογες περιπτώσεις, τι ψυχολογία διαμορφώνουν. Για όλους είχα πετύχει τον στόχο μου, για όλους ήμουν πλέον φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα και εγώ ήμουν έτοιμος ψυχολογικά να ξεκινήσω τη φοιτητική μου ζωή στην Κέρκυρα.
Δυστυχώς, χθες, έμαθα ότι λόγω λάθους των αποτελεσμάτων, δεν εισάγομαι στην Κέρκυρα, αλλά σε άλλο τμήμα, στην Αθήνα, που ήταν η έκτη προτίμησή μου. Πώς να το δεχτώ; Πώς να το αντιμετωπίσω; Πώς να το γυρίσω μέσα μου; Τι να πω στους φίλους μου;
Κυρία Υπουργέ, εγώ κάηκα για μια ακόμα φορά. Θα το σκεφτώ αν θα γραφτώ στο νέο τμήμα που εισάγομαι τώρα. Λογικά το καταλαβαίνω και το δέχομαι ότι αυτά τα μόρια έπιασα, εκεί πρέπει να φοιτήσω. Ψυχολογικά όμως δεν το αντέχω.
Στη μια φωτιά προστέθηκε κι άλλη».


Με εκτίμηση Μπούρης Αθανάσιος-Αλέξιος 1ο Λύκειο Πύργου Ηλείας

Σχόλια