Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξαναδιαβάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών (Ι)

Δεν είναι η απλώς δύσκολο, είναι αδύνατον να αποτιμήσει κανείς την Ιστορία τη στιγμή που γράφεται. Αυτό δα, δεν χρειάζεται να είσαι η Ρεπούση για να το καταλάβεις. Πρωτοετής φοιτητής να είσαι οφείλεις να το ξέρεις. (Τι πρωτοετής; Πρωτάκι του Δημοτικού αν είσαι πώς να αντιληφθείς ότι τούτες οι πρώτες ημέρες σου στο θρανίο θα σου χαράξουν ολόκληρη τη ζωή;)…

Κι όμως, αυτές τις ημέρες γράφεται Ιστορία κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Οι (νέο)Φιλελεύθεροι π.χ.:

Βιάστηκαν να προαναγγείλουν το «τέλος της ιστορίας», τρομάρα τους! Και τώρα βιάζονται να τσουβαλιάσουν –«συντηρητική στροφή» την λένε οι ανιστόρητοι- ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, «γενιά του άρθρου 16» και Πολύδωρα, στο ίδιο τσουβάλι. Λίγο ακόμη και θα έβαζαν δίπλα-δίπλα στα έδρανα του 34 βουλευτές της Αριστεράς με τους 10 Φασίστες. (Ούτε τη Γαλλική Επανάσταση δηλαδή δεν είχαν κάτσει να διαβάσουν… Τέτοιο χάλι!) Σε λίγο θα μας πουν ότι και η «πίσσα και πούπουλα» στη Μαριέτα και τον Καλό της ήταν «συντηρητική ψήφος».

«Βοήθεια! Συντηρητική Στροφή». Διότι δεν μπήκαν στη Βουλή ο Μάνος, ο Γιάννος (Παπαντωνίου), ο (σύμβουλος του Πούτιν) Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Χριστοδουλάκης και η …Ζέτα Μακρή. Επειδή ο Γιωργάκης πάει σπίτι του!

Το 80% του δικομματισμού δεν το βλέπουν και τόσο συντηρητικό ή μάλλον έβλεπαν ως πολύ προοδευτικότερο το 87% των προηγούμενων εκλογών!

Τώρα έγινε η συντηρητική στροφή! Την περασμένη Κυριακή! Μάλλον, μέσα στις πυρκαγιές αποφάσισε ο κόσμος να ψηφίσει «Κουμούνια και Φασίστες» (πάντα στο ίδιο τσουβάλι του ανιστόρητου!).

Κανονικά οι πυρκαγιές έπρεπε να λειτουργήσουν προοδευτικά!

«Τι τις θέλετε τις κωλοελιές σας, ρε σκατόβλαχοι; Καλύτερα που κάηκαν μπας και ευθυγραμμιστείτε με την (γ)ΚΑΠ ! Την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ρε βλαχαδερά!»

Επρεπε να ψηφίσουν Φιλελεύθερα Συμμαχικά McDonalds!

Αλλά βέβαια, τι καταλαβαίνεις από αυτούς που δεν διαβάζουν Πάσχο Μανδραβέλη εκεί στη Ζαχάρω; Ο νους τους μόνο στις Σβετλάνες είναι! (Που κι αυτό νεοφιλελεύθερο είναι εδώ που τα λέμε! Ρωτήστε τον Ανδριανόπουλο να σας πει!) Πάλι καλά που τους κόβει να πουλήσουν 26.000 στρέματα! (Όχι, αυτό δεν είναι του Ανδριανόπουλου είναι του Δήμαρχου Ζαχάρως!)(ΣΗΜ:Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υπήρξε μπράβος του Βαγγέλα Γιαννόπουλου και -φυσικά- ΠΑΣΟΚ!)

(ΙΔΕΑ! Νομίζω ότι την επόμενη φορά οι Φιλελεύθεροι πρέπει να βάλουν αρχηγό τους τον Δήμαρχο Ζαχάρως! Είναι πολύ ΕΠΑΝΩ στο matrix “ατομικές ελευθερίες-οικονομικές ελευθερίες», κοντά στην καμένη κουκουνάρα, προς τα δεξιά! Ούτως ή άλλως από τον ίδιο χώρο προέρχονται!)

Κι όλα αυτά τώρα τα αντιλαμβάνονται και τα λένε ως πολύ λογικά και ως πολύ …προοδευτικά!

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστα ρε Αντρέα! Αρκετά με αυτό το βάτισμα του άσπρου ως μαύρο και του μαύρου ως άσπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…