Ξαναδιαβάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών (Ι)

Δεν είναι η απλώς δύσκολο, είναι αδύνατον να αποτιμήσει κανείς την Ιστορία τη στιγμή που γράφεται. Αυτό δα, δεν χρειάζεται να είσαι η Ρεπούση για να το καταλάβεις. Πρωτοετής φοιτητής να είσαι οφείλεις να το ξέρεις. (Τι πρωτοετής; Πρωτάκι του Δημοτικού αν είσαι πώς να αντιληφθείς ότι τούτες οι πρώτες ημέρες σου στο θρανίο θα σου χαράξουν ολόκληρη τη ζωή;)…

Κι όμως, αυτές τις ημέρες γράφεται Ιστορία κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Οι (νέο)Φιλελεύθεροι π.χ.:

Βιάστηκαν να προαναγγείλουν το «τέλος της ιστορίας», τρομάρα τους! Και τώρα βιάζονται να τσουβαλιάσουν –«συντηρητική στροφή» την λένε οι ανιστόρητοι- ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, «γενιά του άρθρου 16» και Πολύδωρα, στο ίδιο τσουβάλι. Λίγο ακόμη και θα έβαζαν δίπλα-δίπλα στα έδρανα του 34 βουλευτές της Αριστεράς με τους 10 Φασίστες. (Ούτε τη Γαλλική Επανάσταση δηλαδή δεν είχαν κάτσει να διαβάσουν… Τέτοιο χάλι!) Σε λίγο θα μας πουν ότι και η «πίσσα και πούπουλα» στη Μαριέτα και τον Καλό της ήταν «συντηρητική ψήφος».

«Βοήθεια! Συντηρητική Στροφή». Διότι δεν μπήκαν στη Βουλή ο Μάνος, ο Γιάννος (Παπαντωνίου), ο (σύμβουλος του Πούτιν) Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Χριστοδουλάκης και η …Ζέτα Μακρή. Επειδή ο Γιωργάκης πάει σπίτι του!

Το 80% του δικομματισμού δεν το βλέπουν και τόσο συντηρητικό ή μάλλον έβλεπαν ως πολύ προοδευτικότερο το 87% των προηγούμενων εκλογών!

Τώρα έγινε η συντηρητική στροφή! Την περασμένη Κυριακή! Μάλλον, μέσα στις πυρκαγιές αποφάσισε ο κόσμος να ψηφίσει «Κουμούνια και Φασίστες» (πάντα στο ίδιο τσουβάλι του ανιστόρητου!).

Κανονικά οι πυρκαγιές έπρεπε να λειτουργήσουν προοδευτικά!

«Τι τις θέλετε τις κωλοελιές σας, ρε σκατόβλαχοι; Καλύτερα που κάηκαν μπας και ευθυγραμμιστείτε με την (γ)ΚΑΠ ! Την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ρε βλαχαδερά!»

Επρεπε να ψηφίσουν Φιλελεύθερα Συμμαχικά McDonalds!

Αλλά βέβαια, τι καταλαβαίνεις από αυτούς που δεν διαβάζουν Πάσχο Μανδραβέλη εκεί στη Ζαχάρω; Ο νους τους μόνο στις Σβετλάνες είναι! (Που κι αυτό νεοφιλελεύθερο είναι εδώ που τα λέμε! Ρωτήστε τον Ανδριανόπουλο να σας πει!) Πάλι καλά που τους κόβει να πουλήσουν 26.000 στρέματα! (Όχι, αυτό δεν είναι του Ανδριανόπουλου είναι του Δήμαρχου Ζαχάρως!)(ΣΗΜ:Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υπήρξε μπράβος του Βαγγέλα Γιαννόπουλου και -φυσικά- ΠΑΣΟΚ!)

(ΙΔΕΑ! Νομίζω ότι την επόμενη φορά οι Φιλελεύθεροι πρέπει να βάλουν αρχηγό τους τον Δήμαρχο Ζαχάρως! Είναι πολύ ΕΠΑΝΩ στο matrix “ατομικές ελευθερίες-οικονομικές ελευθερίες», κοντά στην καμένη κουκουνάρα, προς τα δεξιά! Ούτως ή άλλως από τον ίδιο χώρο προέρχονται!)

Κι όλα αυτά τώρα τα αντιλαμβάνονται και τα λένε ως πολύ λογικά και ως πολύ …προοδευτικά!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου