Απέναντι στον Μεσαίωνα, τον Σκοταδισμό και τον Ανορθολογισμό…


Απέναντι σε όλους όσους μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι, χέρι με χέρι με τους ορθόδοξους μουλάδες…

Ιστορική απάτη

Του Αλέξη Καλοκαιρινού

«Εμπαιγμός και σκοταδισμός»

Κ. Μπόικος, γραμματέας ΟΛΜΕ «Πόσο περήφανη μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση που εν έτει 2007, για να παραδοθεί στους μαθητές ένα εγχειρίδιο, καθ΄ ύλην αρμόδιοι θεσμοί γίνονται κλωτσοσκούφι και το γενικό πρόσταγμα το έχουν εξωθεσμικοί, υπερπατριώτες, “εθνικώς φρονούντες”, και κομματικά επιτελεία; Σ΄ αυτόν τον εμπαιγμό και τον σκοταδισμό είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε».

«Οπισθοδρόμηση και συντηρητισμός»

Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Με έκπληξη παρακολούθησα όχι τον προαναγγελθέντα θάνατο του βιβλίου, αλλά τις φτηνές δικαιολογίες για την απόσυρσή του. Δυστυχώς, όμως, η απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας επισφραγίζει την απόσυρση της κυβέρνησης από τα μετριοπαθή προεκλογικά λόγια στην άκρα οπισθοδρόμηση και τον συντηρητισμό».

«Παλαιότερα τα ΄καιγαν - τώρα τα αποσύρουν»

Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου «Στο παρελθόν, στην Ελλάδα, σχολικά βιβλία είχαν καεί για τις ιδέες τους, συνήθως προοδευτικές, και συγγραφείς είχαν αφοριστεί, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Τώρα, βιβλία αποσύρονται, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το σχολικό έτος. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, το πολιτικό κόστος βαραίνει περισσότερο από την ειλικρίνεια και την τόλμη και η πολιτική εμπλέκεται στην εκπαίδευση. Ήλθε, νομίζω, η ώρα να τελειώνουμε με αυτό το αναχρονιστικό σύστημα, όπου το σχολικό βιβλίο όχι μόνο εγκρίνεται αλλά και παράγεται από το υπουργείο Παιδείας».

Υποσχέσεις για κενά και ελλείψεις

«Υποχώρηση σε ακραίες και ανεύθυνες προτροπές»

[ ΑΙΧΜΕΣ ] Ιστορική απάτη

«Πολιτική σκοπιμότητα»

Μετά τους αφορισμούς, συγχαρητήρια από το Μαϊάμι

«Αυτοί που την πληρώνουν είναι οι μαθητές»

«Οπισθοδρόμηση και συντηρητισμός»

«Εμπαιγμός και σκοταδισμός»

«Έχουν ευθύνη γι΄ αυτό το κατάντημα»

«Παλαιότερα τα ΄καιγαν - τώρα τα αποσύρουν»

Κλίνατε επί δεξιά, λόγω των 152Το ΚΚΕ τονίζει ότι η απόσυρση του βιβλίου δεν σημαίνει και σταμάτημα των προσπαθειών εκείνων που στοχεύουν στην αναπροσαρμογή του περιεχομένου των βιβλίων σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης προς αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική, φιλοϊμπεριαλιστική κατεύθυνση.

«Η διδασκαλία της ιστορικής αλήθειας παραμένει χρέος των κομμουνιστών και των άλλων εκπαιδευτικών που σέβονται την επιστήμη και νοιάζονται για το τι γνώση αποκτούν οι νέες γενιές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση στα πρώτα της βήματα θέλει να δώσει την εικόνα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΛΑΟΣ και ο νέος υπουργός να δώσει διαπιστευτήρια ακραιφνούς δεξιάς ορθοδοξίας σε σύγκριση με την προκάτοχό του.

«Δυστυχώς και αυτό το βιβλίο θα μπει στην λίστα ντροπής, όπως και τα βιβλία των κκ. Καλοκαιρινού και Κρεμμύδα, που, μεταπολιτευτικά, διά της απόσυρσής τους, επιβεβαιώνουν διαχρονικά την επιβολή μιας κατεστημένης και συντηρητικής αντίληψης για την ιστοριογραφία αλλά και για την ίδια την ιστορία μας.»Δε θα μοιραστεί το βιβλίο ιστερίας...


Το ΔΙΚΤΥΟ για το βιβλίο της ΙστορίαςΣχόλια

  1. Δεν έχω καμιά αντίρρηση να διδαχτεί διαφορετικά η ιστορία αλλά όχι και συνωστισμός η σφαγή της Σμύρνης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου