Μήπως Θυμάσαι; (Επιστολές Μέρος Ι)

Επειδή οι παλιοί ξεχνούν και οι νέοι δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα:"Προς την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί σύντροφοι,

πρώτη ευθύνη όλων μας είναι η αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας για την υλοποίηση του προγράμματός μας, σύμφωνα με την εντολή του ελληνικού λαού. Είναι ταυτόχρονα ευθύνη όλων μας η διασφάλιση της ενότητας και της προοπτικής του μεγάλου κινήματός μας.

Ενημερώθηκα τις τελευταίες ημέρες αναλυτικά από τους γιατρούς, για τα προβλήματα της υγείας μου και τις εκτιμήσεις τους, ως προς τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την ανάρρωσή μου. Είναι προφανές ότι η δική μου αδυναμία αυτής της περιόδου δεν πρέπει να γίνει τροχοπέδη για την χώρα, την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Έβαλα και βάλαμε πάντα, πάνω από όλα τα συμφέροντα του τόπου και του λαού. Αυτό είναι και τώρα το καθήκον μας. Είναι ώρα αποφάσεων.

Και στις αποφάσεις αυτές καλούνται να προχωρήσουν τώρα τα όργανα του κινήματος, καθένας σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του.

Η Κεντρική Επιτροπή θα προσδιορίσει το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της συντεταγμένης μας πορείας ως το Συνέδριο, που θα εγγυάται το μέλλον ενός ενιαίου και δυνατού ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει αμέσως στην εκλογή πρωθυπουργού γιατί τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν και όσα έχουμε μέχρι σήμερα πετύχει δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο.

Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Όχι μόνο γιατί αυτό είναι η δική μου απαίτηση ως ιδρυτή και Προέδρου του κινήματος, αλλά γιατί αυτό είναι και απαίτηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που μας στηρίζει.

Ανδρέας Παπανδρέου"

Σχόλια