Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποτέ μου δεν φοβήθηκα…


…έναν υποψήφιο πρωθυπουργό.

Αυτούς που στέκονται δίπλα και πίσω του φοβάμαι.

Που περιμένουν σαν τα διψασμένα όρνια πάνω στις πινακίδες με τα ονόματα των χωριών του Φαρ Ουέστ! Ετοιμα να εφορμήσουν στο ψαχνό. Ζωντανών και νεκρών!

Αυτά τα ανδράποδα-λεχρίτες που περιμένουν τη θέση…

Σιχαμένα ερπετά… Ύαινες… Ελεεινά ανθρωπάρια…...Συγγνώμη…

…μήπως μπορεί κάποιος να σηκώσει αυτή τη γαλαζοπράσινη ταφόπλακα από πάνω μου;

Αυτή την ταφόπλακα που είναι από πάνω γυαλιστερή και από το κάτω μέρος γεμάτη σκουλήκια;

Ασφυξία!


Σχόλια

 1. Αυτοί είναι οι πολιτικάντζηδες που αναφέρει κάπου ο Γ. Σεφέρης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποτε μέσα στα οράματα οι Έλληνες θεώρησαν τις εκλογές γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι είναι η ταφόπλακα της "δημοκρατίας".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μόλις άκουσα ότι έρχονται εκλογές, ήσουν απ' τα πρώτα άτομα που σκέφτηκα. Μόνο και μόνο επειδή ξέρω ότι οι απόψεις μας συγγενεύουν, οι δικές μου, οι δικές σου και άλλων πέντε έξι εδώ μέσα, σε νιώθω κοντά. Με αυτό το κείμενο, επιβεβαιώνεις την αίσθησή μου. Νά 'σαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πες τα να αγιασει το στομα σου...
  Βεβαια ολοι τους ειναι συνενοχοι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι εκλογές ΕΙΝΑΙ γιορτή της δημοκρατίας! Ακόμη και αυτής, της αστικής, ταξικής δημοκρατίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι εκλογές ταφόπλακα της 'δημοκρατίας'; Ενδιαφέρον.
  Στην ουσία του post, συμφωνώ και επαυξάνω. Λυπούμαι που δεν μπορώ να δείξω με σαφήνεια πόσο πολύ επαυξάνω. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως αυτή η λύσσα για τη νομή της εξουσίας που σήπει το σώμα της δημοκρατίας, δεν έχει γαλαζοπράσινο χρώμα. Έχει το χρώμα του δέρματος λίγο πριν το θάνατο. Πολύ ανθρώπινο, αλλά και τόσο κοντά στο χώμα.
  Τα λαμόγια αυτά δεν έχουν κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. spirosvii >>>
  Αναφέρει κάπου ο Γ. Σεφέρης τη λέξη «πολιτικάντζηδες». Ελπίζω όχι σε κάποιο ποίημα! Είναι άθλια ηχητικά!
  ο δείμος του πολίτη >>>
  Η βούληση των πολιτών ΟΠΟΥ και ΟΠΩΣ και να εκφράζεται δεν μπορεί να είναι ταφόπλακα. Χιλιάδες έδωσαν τη ζωή τους γι αυτή τη γαμημένη δημοκρατία. Και αν κινδύνευε, πάλι θα την έδιναν…
  Οποιοι έχουν ζήσει ή συνειδητοποιήσει τι σημαίνει κατάλυση της δημοκρατίας μπορούν να μιλήσουν για πραγματική γιορτή, την ημέρα των εκλογών…
  exiled >>>

  Να ‘σαι καλά, φίλε!

  ΠΡΕΖΑ TV >>>
  Όχι όλοι. Η ισοπέδωση δεν ωφελεί παρά μόνο εκείνους που ονειρεύονται και απεργάζονται ολοκληρωτισμούς!
  Mike >>>
  «Τα λαμόγια αυτά δεν έχουν κόμμα.»
  Εχουν! Τα κόμματα εξουσίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εννοείς, την εξουσία. Οποιοδήποτε κόμμα και αν την εξέφραζε (τα παραδείγματα πολλά από το όλον τον κόσμο), θα γινόταν και κόμμα των λαμογιών.
  Αλλά, λέγοντας εξουσία, εννοώ ΚΑΙ την κομματική. Άρα δεν είναι μόνο των κομμάτων εξουσίας, προνόμιο (παρότι είναι κυρίως αυτών).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…