Λοιπόν, ποιο είναι το Διακύβευμα;

διακύβευμα (το) αυτό που μπορεί να χάσει ή να κερδίσει κανείς σε ένα εγχείρημα ή επιχείρηση. Αυτό που επιδιώκει να πετύχει, να κερδίσει κ.λπ. κανείς σε ανταγωνισμό: «το βασικό ^ της επόμενης εκλογικής μάχης θα είναι…» -ΣΥΝ (μτφ.) στοίχημα.

Η λέξη διακύβευση εμφανίζεται στα 1852.

(Γ. Μπαμπινιώτης)

διακύβευση η [δiaívefsi] O33 : η ενέργεια του διακυβεύω: H ~ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. [λόγ. διακυβεύ(ω) -σις > -ση]

Και…

διακυβεύω [διaivévo] -ομαι P5.1 (συνήθ. παθ.) : αφήνω μια σοβαρή και δύσκολη υπόθεση να εξελιχθεί και να διαμορφωθεί από τυχαίους ή απρόβλεπτους παράγοντες, επειδή δεν μπορώ ή δε θέλω να παρέμβω, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η καλή έκβασή της· ΣYN έκφρ. παίζω κτ. στα ζάρια: Mέσα στη δίνη των διεθνών ανακατατάξεων διακυβεύονται ύψιστα εθνικά μας συμφέροντα, παίζονται. [λόγ. < ελνστ. διακυβεύω]

(Τριανταφυλλίδης)

Πάμε λοιπόν!

Η λέξη της μοδός: διακύβευμα!

Προς εκλογές χωρίς ουσιαστικό διακύβευμα» γράφει η Καθημερινή, «Δύο κενοί λόγοι και χιλιάδες όμηροι», η Ελευθεροτυπία)

Ποιο είναι το στοίχημα (διακύβευμα) αυτών των εκλογών;

Οι ανοησίες που είπε ο Καραμανλής επικαλούμενος ανύπαρκτο «εθνικό λόγο» για να προκηρύξει εκλογές-εξπρές; Η ψήφιση του προϋπολογισμού; Όχι βέβαια! Ούτε οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες δεν πίστεψαν κάτι τέτοιο!

Η «νέα αλλαγή» που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ; Για όνομα του Ανδρέα ! (ή όποιου άλλου θεού του πάλαι ποτέ Σοσιαλιστικού Κινήματος).

Τότε;

Είναι το μέλλον των παιδιών μας;

Φυσικά και είναι! Και το μέλλον και το παρόν! Όμως αυτό είναι τόσο κοινότοπο που καταντά μη-πολιτικό! Στο κάτω κάτω αυτό είναι ένα θέμα που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έπρεπε να απασχολεί όλους μας καθημερινά. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τα «παιδιά μας»;

Η απάντηση είναι πολύ απλή, κρύβεται στη χρονολογία των εκλογών: 2007!

33 χρόνια Μεταπολίτευση…

33 χρόνια Ν.Δ. (+20 ΕΡΕ= 53 χρόνια, μισός αιώνας!)

33 χρόνια ΠΑΣΟΚ (+20 Ενωση Κέντρου= 53 χρόνια, μισός αιώνας!)

50 χρόνια εναλλαγή στην εξουσία των δύο μεγάλων κομμάτων (ή «παρατάξεων» όπως ανατριχιαστικά επαναλαμβάνουν οι δύο «μονομάχοι». «Η παράταξή μας…» είπε ΚΑΙ σήμερα μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο Καραμανλής! «Η δημοκρατική παράταξη» θα πουν οι «απέναντι». Μπρρρρ!).

Το διακύβευμα ΤΟΥΣ είναι να παραμείνουμε στη Μεταπολίτευση, να διατηρηθεί ο Δικομματισμός!

Το διακύβευμα ΜΑΣ θα πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Ας μην το διακυβεύσουμε! Με άλλα λόγια, ας μην αφήσουμε αυτή τη σοβαρή και δύσκολη υπόθεση να εξελιχθεί και να διαμορφωθεί από τυχαίους, απρόβλεπτους (ή διαπλεκόμενους) παράγοντες, επειδή δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να παρέμβουμε, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η καλή έκβασή της»!

Να τελειώνουμε με τη Μεταπολίτευση. Τώρα!...Είναι η ώρα μια πολιτικής επανάστασης!

Τι επανάστασης;

Όχι φυσικά αυτής που δημιουργεί ονειρώξεις σε κάποιους που έχουν κολλήσει στον 20 αιώνα!

ΑΥΤΗΣ της επανάστασης!


Σχόλια

  1. Ναι, όλοι θα λέμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι άλλο από τους δύο μεγάλους και στο τέλος, όταν θα τελειώσει το μέτρημα θα βγει 50% ΠΑΣΟΚ, 50% ΝΔ!

    Ελάτε τώρα αφού μας αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου