Γιαούρτια με ημερομηνία λήξης 16/9

Κάπως σαν ενόχληση του φαίνονται κι αυτές οι εκλογές. Ένα αναγκαίο κακό. Μέσα του σκέφτεται εκείνο το παλιό που έλεγε ο παππούς του, «τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι». Παρ’ όλα αυτά είναι και ο ίδιος θεσμικός, δεν μπορεί να εκφραστεί με όλη την ένταση της δυσαρέσκειας που νιώθει γι αυτόν τον περιττό χαβαλέ. Στο κάτω κάτω όποιος και να βγει το ίδιο του κάνει, γιατί να φανεί κακός; Το είπε και ο Μητσοτάκης: «Εχει δίκιο η κυρία Παπαρήγα (χουχουχου!), τα δύο κόμματα δεν έχουν μεγάλες διαφορές!». Σοφός ο ψηλός! Μήπως δεν θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποίησεις; Μήπως δεν θα πάρουμε θαλασσοδάνεια; Μήπως θα μας κυνηγήσει καμιά επιτροπή ανταγωνισμού; Όχι βέβαια! Από την άλλη, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, σίγουρα είναι «προτιμότερες οι εκλογές από την ακατάσχετη εκλογολογία». Δίκιο έχει! Καλύτερα μια διαδικασία-ξεπέτα παρά να κάθονται όλοι και να μιλούν για την κωλοδημοκρατία και τους κωλοθεσμούς της! Ασε που όσο πιο πολύ μιλάς για τέτοια θέματα τόσο δημοκρατικότερος υπάρχει η πιθανότητα να γίνεις. Και μετά άντε γαϊδουρογύρευε. Μπαίνει και Σεπτέμβρης, νέα σεζόν, νέα προϊόντα. Ας πάνε να γαμοψηφίσουνε να μην τις έχουμε και σε εκκρεμότητα χειμωνιάτικα. Το μόνο που μένει είναι «να δούμε κατά πόσο, στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής αντιπαράθεσης, θα τεθούν ενώπιον των πολιτών τα πραγματικά προβλήματα, τα κρίσιμα διλήμματα και ουσιαστικές προτάσεις για την υπέρβαση τους». Τον έπιασε ο πόνος για τον πολίτη! Μεγάλος πόνος! Δημοκρατικός! Και εμπορικός επίσης! Διότι πράγματι, αν επρόκειτο –που δεν πρόκειται!- να έθεταν τα μεγάλα προβλήματα, αν μιλούσαν για τα κρυφά τους προγράμματα και τις κρυμμένες ατζέντες, τότε θα είχαμε κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων. Και ειδικά γιαουρτιών!

Αλλά που μυαλό!

Σχόλια

 1. Με έχετε κάνει να με ενδιαφέρουν αυτές οι εκλογές! κι όχι μόνο αυτό αλλά θα τις παρακολουθήσω ενώ θα σκέφτομαι τι πουστιές παίζονται ΄πίσω από το γυαλί.Συγνώμη αλλά είμαι άσχετος(αλήθεια), αυτός ο κύριος (Δ.Δασκαλόπουλος)τι κόμμα είναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο ίδιο με τον Χριστόδουλο! Στο κόμμα "Παντός καιρού"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαχα! Ο γείτονάς απέναντι μας στο χωριό είναι έτσι σαν αυτόν τον κύριο. Αλλά ξέρετε κάτι, αυτός είναι σε καλύτερη μοίρα από πολλούς άλλους! όλο μες στα κόλπα είναι!

  ασχ: Μ'αρεσε που έλεγα ότι δεν θα ασχοληθώ με τα πολιτικά. Μα μόλις το έκανα! Με επηρεάσατε όλοι σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ίσως το καλύτερο ποστ που διάβασα για τις εκλογές. Πράγματι «προτιμότερες οι εκλογές από την ακατάσχετη εκλογολογία»!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εξ' άλλου, σου λέει ο θεσμικός, ας ψηφίσουν οι συνταξούχοι τώρα, να ψοφήσουν το χειμώνα, όταν δε θα 'χουν πλέον άλλη ελπίδα να τους κρατάει ζωντανούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολύ καλό σχόλιο, άνεμε. Οι εκλγοές τούτες πάντως ξεπερνούν πολλές έννοιες της παράνοιας. Αλλά τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από μία δημοκρατική διαδικασία, όπως είδαμε και παλαιότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου