Μας μαλώνει η μαμά(Lifo)

"Το νέο ηθικολογικό κοσκινάκι των bloggers: να δέχονται, ή όχι διαφημίσεις στο blog τους; Χρειάζεται σώνει και καλά ντιρεκτίβα; Ή ο ασκητικός και παιδεμένος είναι αυτόχρημα πιο ηθικός και ενδιαφέρων; Και τα «αριστερά» media που δέχονται διαφήμιση για να επιζήσουν, είναι χαλκευμένα; -Πλατιές συζητήσεις που σέρνονται και ταιριάζουν στον χειμώνα "

Ντα!

Σχόλια

 1. H lifo όπως και όλα τα "free" press πάσχουν ακριβώς από το ίδιο σύνδρομο των διαφημίσεων. Δεν είναι μετρήσιμα μεγέθη (δλδ δεν έχουν επιστροφές για να ξέρουν οι διαφημιστικές αυτό που τους καίει πιό πολύ: τις μετρήσεις). Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στα μπλογκζ. Τώρα για να φτάσει μια διαφημιστική στο σημείο να προτείνει στον πελάτη της μπανερ σε μπλογκ πρέπει πρώτα να πείσει τον διαφημιζόμενο ότι τα λεφτά του δεν θα πάνε χαμένα (όπως παλευουν για τους πείσουν να βάλουν κτχ σε free press).

  Αρα η lifo και τα μπλογκς είναι περίπου στην ίδια μοίρα: τους διαβάζουν πολλοί αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν!

  Δεν πειράζει! Θα τα πούμε το χειμώνα! Εχω κάστανα για το τζάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μιά χαρούλα μπορούν να αποδείξουν τα blogs ότι τους διαβάζουν, Dark, με τεκμήρια και αναλυτικές στατιστικές για τους διαφημιστές. Google Analytics anyone?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. (Ok, το "διαβάζουν" συγκεκριμένα δεν είναι αποδείξιμο για κανένα έντυπο, αλλά ούτε είναι και το ζητούμενο για τους διαφημιστές' τους κλικάρουν, για να είμαστε ακριβείς...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Oneire προφανώς δεν έχεις βρεθεί σε media plan meeting όπου η γκουέρνικα μετατρέπεται σε 250.000 χιλιάδες πινελιές κίτρινου, 20.428 πινελιές κόκκινου κτλ κτλ...Τα έντυπα μπορούν να αποδείξουν ότι τα...αγοράζουν αυτό είναι το point bro. Τα φρη δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος (πχ 100.000 τιραζ και στο Da Capo όλοι διαβάζουν λιφο δε λέει απολύτως τίποτα).

  Οσο για τα γουγλ αναλυτικς πάρε για παράδειγμα τη Nike. Λες να την ενδιαφέρουν τα στατιστικά ενός αγώνα στο nba (πιό στατιστικά δε γίνεται) ή ο νικητής?

  ps: Δεν υπάρχει καλό και κακό παρά μόνο η κοινή γνώμη (12 Monkeys)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν με ενοχλούν οι διαφημίσεις, αρκεί να μην παραγίνεται το κακό.
  Οι free εφημερίδες βασίζονται σε αυτό απ οσο ξέρω, τα μπλόγκς δεν ξέρω, υποθέτω οτι ο βλόγκερ θα βάλει €€€ στην τσέπη άρα πού ειναι το κακό ;
  Εντάξει, κακό ειναι οταν τα περιεχόμενα ειναι λιγότερα και μικρότερα απο τις διαφημίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το μόνο που μου έρχεται να πω πλέον περί του θέματος είναι: "Αν τα σκατά έπαιρναν αξία, οι φτωχοί θα έπαυαν να έχουν κώλο!»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κάνετε ένα λάθος. Τα free press μετριούνται στην περιοδική μέτρηση αναγνωσιμότητας BARI Focus. Σε αυτήν τη μέτρηση στηρίζονται οι διαφημιστές, και όχι στις πωλήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Την οποία μέτρηση αναγνωσιμότητας BARI Focus την πληρώνουν τα ΙΔΙΑ τα περιοδικά!!!

  Οι διαφημιστές στηρίζονται και σε αυτήν και στις πωλήσεις και στον τζίρο προηγούμενων ετών και στην διανομή και στις σχέσεις περιοδικών-εξουσίας και... και...

  ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου