Κι εσύ τότε ρε κωλόπαιδο…


Energy Revolution - Greek subs

…μη μου ξαναζητήσεις μπριζόλα γιατί θα σε πλακώσω στο ξύλο!...(Κάποιοι, λέει, ταράχτηκαν πολύ το βιντεάκι της Greenpeace. Το βρήκαν, λένε, πολύ σκληρό. Προφανώς η πραγματικότητα δεν τους ταράζει στον ίδιο βαθμό ούτε τη βρίσκουν σκληρή. Η εικόνα και λόγια του παιδιού τους πείραξαν. Είναι το ίδιο ακριβώς σύνδρομο από το οποίο πάσχει ο Πολύδωρας και οι στρατηγοί της Αστυνομίας: κι αυτούς η ύπαρξη και μετάδοση του βίντεο του ενόχλησαν και όχι αυτά καθαυτά τα βασανιστήρια. Η εικόνα (τους) και όχι η πραγματικότητα (μας).)

Σχόλια

 1. Μπα η πραγματικότητα μας ταράζει μια χαρά. Αλλά αυτό το ποιηματάκι ή είστε μαζί μου ή είστε εχθροί δεν μου κάνει από την πρώτη φορά που το άκουσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας μην κολλάμε στο δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι...

  Ούτε έχει σχέση αυτό με το περίφημο ποιηματάκι του Μπους ("όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι τρομοκράτης").

  Το διάλεξε όχθη (τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ που έλεγε ο Καβάφης) τίθεται από την ίδια τη ζωή. Κι αν δεν έχει ο Μπους και ο κάθε Μπους κανένα απολύτως δικαίωμα να μας εκβιάζει για έναν πόλεμο που δεν τον ξεκινήσαμε εμείς, τα παιδιά μας το έχουν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλήθεια, έχουμε συνειδητοποιήσει ΟΛΟΙ (ή έστω οι περισσότεροι από εμάς) που γράφουμε εδώ πέρα ότι σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής ΔΕΝ πρόκειται να δούμε ΠΟΤΕ ξανά την Πάρνηθα, το Πήλιο, την Κόρινθο όπως ήταν;

  (Τρομάξατε; Η αλήθεια είναι!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμενα παλι καπου μου παραπεμπει αυτος ο λογος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @anemos, γιατί διάλεξες αυτό τον τίτλο; :( δε κατάλαβα μάλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νομίζω Άνεμε ότι ο διαφημιστής δεν είχε στο μυαλό του τον Καβάφη... αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό γιατί δεν έχει και κανένα νόημα στο τέλος.
  Εγώ που είμαι 26 δεν έχω δει πολλά μέρη που κάποτε ήταν πράσινα (ή τουλάχιστον δεν τα θυμάμαι) και την Πεντέλη δεν την θυμάμαι καθόλου πράσινη.
  Τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να μάχονται είναι το μέλλον κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Σημασία έχει ο σκοπός και ο σκοπός σε τέτοια θέματα αγιάζει τα μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν και δεν είδα ακόμη το βιντεάκι της Gp με τους χιλιάδες μόνιμους μισθωτούς ανά την υφήλιο (κάτι το οποίο λίγη σημασία έχει. Θα είναι κάτι "ευρηματικά σκληρό" που προσπαθεί να "αφυπνίσει" πολίτες για να έχει και λόγο ύπαρξης η συγκεκριμένη οργάνωση) θα μείνω στον πόλεμο του ερυθρού και του λευκού κρέατος. Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι το λευκό κρέας (κοτόπουλα) είναι πιό υγιεινό (μέχρι που ήρθαν οι διοξίνες). Η πραγματικότητα βέβαια είναι ο όγκος. Ενα κοτόπουλο μπορεί να μαντρωθεί σε 20 χ 20 εκ με κομένο το ράμφος του για να μη πιάνει περιττό χώρο ενώ ένα βοοειδές χρειάζεται πολύ περισσότερο χώρο και σαφώς μεγαλώνει πολύ πιό αργά κάτι το οποίο είναι απόλυτα ΑΣύμφορο για τους νόμους του εμπορίου.

  Και βέβαια δε θα ξαναδούμε ποτέ μερικά μέρη όπως ήταν κάποτε. Καλώς η Κακώς το ανθρώπινο είδος γίνεται σταδιακά ένας Γκρέκορ Σάμσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανεμος, για καποιο λόγο δεν ανοιγε το κυμα χθες και σημερα ως τωρα πριν λίγο. Κι ηθελα να σχολιασω ένα άλλο θέμα,αλλα με προλαβες με το βιντεακι της Γκρινπις. Μου αρέσει πολύ και ελπίζω να πιάσει. Μονο αν κοιταξουμε τα παιδιά στα μάτια θα βρούμε απαντήσεις σε οσα μας ταλανίζουν και σε όσα μας εμποδίζουν να βρουμε τις σωστές τις λύσεις
  ριτς μασουρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΡΕΖΑ TV >>> Που σε παραπέμπει; Μήπως το έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο;
  NIEMANDSROSE >>> Μάλλον δεν κατάλαβες…
  arammos >>> Ναι, κι εγώ το πιστεύω αυτό…

  Dark Angel >>> Και δεν μπορούμε καν να πούμε «περαστικά»μας

  Ανώνυμο >>> Αν προλάβουμε…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν κατάλαβα γι'αυτό ρώτησα. Πού είναι το κακό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν βρήκα κάπου κακό που δεν κατάλαβες...

  Συνδύασα το βιντεάκι με την πληροφορία για τη μπριζόλα...
  Το "κι εσύ τότε ρε κωλόπαιδο" είναι μεταφορικό αφού όλα τα παιδιά, ακόμη και τα πολύ οργισμένα, γουστάρουν μπριζολίτσες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Με συγχωρείς. Δεν είχα δεί αυτή τη παράδοξη είδηση για το κρέας.
  Σωστή παρατήρηση. :)

  Πάντως η συγκεκριμένη διαφήμιση ενόχλησε πολύ κόσμο.

  Ελπίζω να φτιάξουν κι άλλες, ώστε να απευθυνθούν και στο κοινό που δυσαρέστησαν. Δυστυχώς κάθε σποτάκι δεν προορίζεται για όλους μας. Εχει target groups.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλημέρα.Προσωπικώς όποτε βλέπω αυτή τη διαφήμιση έχω την ίδια σκέψη. χριστέ μου που βρήκαν αυτην την "παλιόφατσα", τίποτα άλλο.

  Δεν περιμένω να με ευαισθητοποιήσει ένα διαφημιστικό σποτάκι, θα ήταν αστείο κάτι τέτοιο. Αλλά το συγκεκριμένο σποτάκι είναι για τα σκουπίδια. Δεν διαλέγεις να ευαισθητοποιήσεις τον άλλον δειχνοντάς του ενα παιδί με το ύφος του εξορκιστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλημέρα.Προσωπικώς όποτε βλέπω αυτή τη διαφήμιση έχω την ίδια σκέψη. χριστέ μου που βρήκαν αυτην την "παλιόφατσα", τίποτα άλλο.

  Δεν περιμένω να με ευαισθητοποιήσει ένα διαφημιστικό σποτάκι, θα ήταν αστείο κάτι τέτοιο. Αλλά το συγκεκριμένο σποτάκι είναι για τα σκουπίδια. Δεν διαλέγεις να ευαισθητοποιήσεις τον άλλον δειχνοντάς του ενα παιδί με το ύφος του εξορκιστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου