…των καναλιών…
…για την κωλοφωτιά στα κωλοβριλήσσια της κωλοπρωτεύουσας!
Εδώ καίγεται ο κώλος μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και εσείς ασχολείστε με το κωλοχώρι σας.
Εδώ καίγεται ολόκληρη η Κόρινθος μέχρι ψηλά το Κάστρο. Η Πάτρα. Τα Κύθηρα…
95 φωτιές καίνε σήμερα τη χώρα κι εσείς μας δείχνετε τα κωλοπεύκα που καίγονται δίπλα στα αυθαίρετα των Βορείων κωλοπροαστίων σας!
Τηλεκανίβαλοι! Ανωμαλάρες!
Σιγά μην καούν τα Β.Π. επιχειρηματίας με επιχειρηματία δεν μαλώνει! Θα τους έχει προειδοποιήσει ότι θέλει να χτίσει και θα κάψει κανά στρεμματάκι γιατί δεν βρίσκει χώρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτσε όμως γιατί εκεί δουλεύουμε κιόλας... και μας βλέπω με τίποτα μάνικες να προσπαθούμε να σώσουμε το καζίνο μας.
Πάντως Άνεμε υπάρχει και "λαϊκός" κοσμάκης εκεί.
Το καλό με το Παγκράτι είναι ότι δεν καίγεται. Προστιθέμενη αξία φίλοι.
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
ΑπάντησηΔιαγραφή(αναμενόμενο...)
Το να ΜΗΝ θεωρώ οτι η Αθήνα των ανώνυμων νούμερων είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς και αναμενόμενο!
Εδώ ακόμη και τα "νούμερα" έχουν τουλάχιστον όνομα. Δεν κρύβονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, δεν είναι αυτό αναμενόμενο. Αναμενόμενο είναι να εκφράζεται έτσι ένας θεσσαλονικιός για την Αθήνα μας. Δεν είπα ότι είναι ολόκληρη η Ελλάδα, είναι όμως η μισή -διόλου αμελητέο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όσο για το τελευταίο, μην επιτρέπεις ανώνυμα σχόλια. Κάνε τη σχετική ρύθμιση. Αλλιώς, δεν έχει νόημα αυτό που γράφεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τεχνική δυνατότητα της ανωνυμίας υπάρχει για να καλύπτει αυτούς που δεν έχουν blog έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο σχολιασμό (κοτσάροντας από κάτω ένα όνομα που να τους προσδιορίζει). Δεν είναι για όσους θέλουν να κρύβονται μη αποδεχόμενοι έναν ισότιμο διάλογο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι είδες που εκτός από «ανώνυμος» είσαι και προπέτης;
Είναι προφανές ότι δεν έχεις ιδέα από πού είμαι…
(Εδώ δεν κατάλαβες ότι απευθύνομαι αποκλειστικά στα κανάλια και αυτό δεν έχει να κάνει με τη ουσία του που γίνονται πυρκαγιές αλλά με το ποιες πυργακιές προβάλλονται!)
Χαίρομαι που επισημαίνετε την εμμονή με την πρωτεύουσα. Δεν είναι όμως μονο εμμονή των mainstream ΜΜΕ αλλά και των εναλλακτικών. Για τη μπλογκερία λέω και ξαναλέω και ξαναλέω...
ΑπάντησηΔιαγραφήNIEMANDSROSE >>> Ασχετα με το θέμα και με αφορμή τα πρώτα σχόλια σας ως «νέος» στο μπλογκ μου…
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ’ αρχήν καλώς ήλθατε!
Δεύτερον, τείνει πλέον να με συγκινούν ιδιαίτερα όσοι (ελάχιστοι πια) κάνουν χρήση πληθυντικού. Ιδιαίτερα όταν ξεκινούν μια συνομιλία με έναν μέχρι πριν λίγο άγνωστό τους. Σε καιρούς ευτέλειας αυτό δείχνει ευγένεια, δείχνει χαρακτήρα, δείχνει αισθητική.
Και λέγοντας αυτό, παρακαλώ ενικό πλέον!
(Διότι –ας το μάθουμε όλοι αυτό- ο ενικός κερδίζεται. Δεν είναι δείγμα άνεσης και αντικομφορμισμού όπως οι ηλίθιοι νομίζουν!)
Καλώς ήλθες!
Αλήθεια, γιατί συμβαίνει οι «ανώνυμοι» να είναι πάντοτε ΚΑΙ αγενείς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα λοιπόν! Δε ξέρω να σου πω για τους άλλους. Αλλά ο πληθυντικός μου βγαίνει αβίαστα στην πρώτη μου επαφή με τους ανθρώπους, και μάλιστα αν τυχαίνει να τους εκτιμώ από πριν. Δε μπορώ να κάνω αλλιώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις, στο εξωτερικό, έχεις το ελεύθερο να αποκαλείς τον επόπτη των σπουδών σου (που μπορεί να είναι ένας σπουδαίος Προφέσσορας) με το μικρό του όνομα. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα περισσότερο.
Ένας καθηγητής μου Κοινωνιολόγος, όταν επιχείρησε να εφαρμόσει τη χρήση του ενικού αριθμού στα τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας κινδύνεψε να του ρίχνουν σφαλιάρες σε στυλ "έλα ρε κολλητέ!".
Είναι ίσως, επειδή δεν είμαστε βαθιά ταξική κοινωνία και τα όρια είναι εύκολο να τα υπερβούν οι θρασείς άνθρωποι. Ενώ ας πούμε στη Μ.Βρετανία δε τρέφει κανένας αυταπάτες για τη τάξη στην οποία ανήκει και κατ΄επέκταση τι του επιτρέπεται.
Οπότε, για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο. Ευτυχώς.
> Αλήθεια, γιατί συμβαίνει οι «ανώνυμοι» να είναι πάντοτε ΚΑΙ αγενείς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρωτημα από κάποιον που βάζει τίτλο "Χεστήκαμε ρε αλήτες…"...
Η ουσία: Είναι κακό πράγμα ο τοπικισμός.
Η χρήση του πληθυντικού αλλά και η ευγένεια γενικότερα δεν είναι μόνο ταξικής προέλευσης (έχει φυσικά ρίζες και εκεί όπου υπήρξε αστική τάξη –και στην Ελλάδα ΔΕΝ υπήρξε). Είναι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι βασικός επικοινωνιακός κανόνας, κανόνας επίτευξης σχέσεων μεταξύ ανθρώπων. Η χρήση του πληθυντικού συμβολίζει την παραδοχή των άγνωστων πεδίων του Αλλου, άρα και τον σεβασμό του άλλου. Είναι πράξη σεβασμού απέναντι σε όλα αυτά που ΔΕΝ γνωρίζω για ΕΣΕΝΑ. Το «παρακαλώ, μίλα μου στον ενικό» σημαίνει «μάθε με», σημαίνει ότι σου ανοίγω την πόρτα σε αυτά τα άγνωστα πεδία. Είναι πρόσκληση ανοιχτής επικοινωνίας. Τώρα δεν χρειάζεται πια να χτυπάς κουδούνι, η πόρτα είναι ανοιχτή…
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μιλάμε λοιπόν για μια τυπικότητα, ούτε για μια κούφια ευγένεια. Αλλά για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό…
Ανώνυμε>>> Μάλλον τα έχεις πάρα πολύ μπερδεμένα στο κεφάλι σου. Τόσο πολύ που θέλει πολύ κόπο για να ξεμπερδευτούν… Κόπο που δεν μπορεί να τον αναλάβει άλλος εκτός από εσένα.
>Ανώνυμε>>> Μάλλον τα έχεις πάρα πολύ μπερδεμένα στο κεφάλι σου. Τόσο πολύ που θέλει πολύ κόπο για να ξεμπερδευτούν… Κόπο που δεν μπορεί να τον αναλάβει άλλος εκτός από εσένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλακείες.
Ανώνυμε, σε γενικές γραμμές δε συμφωνώ με τον ANemo σε θέματα ανωνυμίας / ψευδωνυμίας και το ξέρει, αλλά πιστεύω πως είσαι άδικος στην κριτική σου. Στο post γράφει:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Εδώ καίγεται ο κώλος μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και εσείς ασχολείστε με το κωλοχώρι σας. Εδώ καίγεται ολόκληρη η Κόρινθος μέχρι ψηλά το Κάστρο. Η Πάτρα. Τα Κύθηρα"
Σίγουρα το ύφος είναι οργισμένο και δεν τον αδικώ, αλλά που βλέπεις τον τοπικισμό, και που ακριβώς αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη; Η μομφή αφορά την επικέντρωση των ΜΜΕ στη θεματολογία που αφορά την Αθήνα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει απόλυτο δίκιο (σύγκρινε και το χρόνο τηλεοπτικής κάλυψης).
Η φωτιά στην Πάρνηθα σαφώς και ήταν τραγική για όλο το ελληνικό οικοσύστημα, αλλά επισκίασε δυσανάλογα την αντίστοιχη τραγωδία στο Πήλιο και τις εκατοντάδες άλλες εστίες που έκαιγαν εκείνες τις μέρες. Και στο θέμα των πυρκαγιών, η τηλεοπτική επισκίαση σημαίνει λιγότερα πυροσβεστικά μέσα διαθέσιμα, και περισσότερα καμμένα.
Για άλλη μια φορά: Ο,τι ανοησία ΔΕΝ διανοούνται να πουν πρόσωπο με πρόσωπο ή υπογράφοντάς το, το λένε κρυμμένοι από την «ανωνυμία» τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως μάλιστα επισημαίνεις δεν διαβάζουν καν το κείμενο που σχολιάζουν. Απλώς πετάνε το σχολιάκι και όποιον πάρει ο χάρος.
Και συνεχίζουν...