Παράλογο;

Παράλογο; #1ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ- …και η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει δασική έκταση;

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ- Όχι! ΔΥΣΤΥΧΩΣ προς το παρόν καίει μόνο αγροτικές καλλιέργειες, ελιές και αμπέλια!

ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ- Δηλαδή δεν κινδυνεύει το δάσος;

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ- Όχι! Ολες οι προσπάθειες γίνονται για να μην καούν οι περιουσίες των ανθρώπων.

(Το δάσος προφανώς ΔΕΝ είναι περιουσία των ανθρώπων! Μια άχρηστη γη είναι!)

Ο παραπάνω διάλογος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ δεν έχει ακουστεί ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις φορές…. Τον ακούω διαρκώς!

Και μένω διαρκώς άναυδος!

...

Παράλογο; #2

Απαγορεύτηκαν λέει τα κινητά με κάμερα στα στρατόπεδα όλης της χώρας. Μια ακόμη αντίφαση της μετα- νεοτερικότητας. Όταν ένα κλειστό σύστημα με σχεδόν αρχαίες δομές δεν αντέχει αυτό που για τον καθημερινό άνθρωπο αποτελεί σχεδόν κοινό τόπο. Η αντίφαση είναι τόσο χοντρή που αγγίζει τα όρια του γελοίου. Από τη μια υπάρχει αυτό το κλειστό σύστημα που πρέπει να προφυλαχθεί γιατί περιέχει ένα πλήθος ευαίσθητων, συχνά κρίσιμων πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας και από την άλλη μια συσκευή που βρίσκεται στα χέρια όλων των πολιτών από 8 μέχρι 88 ετών όχι απλώς ως αξεσουάρ αλλά ως προέκταση του χεριού, του αυτιού, του ματιού τους.

Ενας παλιός και αναλλοίωτος κανόνας του στρατού (και όχι μόνο) είναι αυτός που λέει: «Ποτέ μην δίνεις μια διαταγή που είναι αδύνατον να εφαρμοστεί». Εκτός από το ότι ΔΕΝ κάνεις τη δουλειά σου, φαίνεσαι και αναξιόπιστος.

Προφανώς αυτό συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η λύση και διαταγή ήταν για μια ακόμη φορά πρόχειρη. Κανένας δεν έστυψε το κεφάλι του να βρει μια καλύτερη. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.

(Ισως γιατί εκείνο που πραγματικά απασχολεί την ηγεσία του στρατού δεν είναι τόσο η κατασκοπεία όσο η προβολή στο YouTube ανεπιθύμητων βίντεο που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των φαντάρων. Για μια ακόμη φορά τους ενοχλεί η εικόνα –το βιντεάκι- και όχι η πραγματικότητα!).

Θα μπορούσαν ας πούμε να παρέχουν σε κάθε φαντάρο κινητά παλιάς τεχνολογίας (χωρίς κάμερα), με τηλεκάρτα και για όσο χρόνο υπηρετεί, αγοράζοντάς τα από στοκάδικα. Ναι έχει ένα κόστος αλλά πάντοτε η μετάβαση σε μια νέα εποχή έχει κόστος. Όπως άλλωστε και η ανόητες διαταγές έχουν κόστος…

Κι έτσι θα οδηγηθούμε, με μαθηματική ακρίβεια, σε μία ακόμη γελοιότητα!

Τελικά έξω από τα στρατόπεδα δεν μένει μόνο η λογική αλλά και η κοινή, κοινότατη τεχνολογία.

Σχόλια

  1. ..θα οδηγηθούμε, με μαθηματική ακρίβεια, σε μία ακόμη γελοιότητα

    ..και στην αύξηση των κρουσμάτων κατάθλιψης και αυτοκτονιών, πολύ φοβάμαι. Πριν 10 χρόνια ήμουν σε μιά από τις πρώτες σειρές που παρουσιάστηκαν με κινητό στο χέρι, και παρά τις αντιξοότητες του 18μηνου, ως επί πλείστον στον Έβρο, λίγο καιρό πριν την "αναδιάρθρωση" του στρατεύματος (που σημαίνει ότι έπαιζαν ακόμα καψόνια, παλιός - νέος κλπ.,) ευτύχησα να μην δω ακραία περιστατικά, κι είμαι σίγουρος ότι τα κινητά βοήθησαν σ' αυτό.

    Χώρια που είναι υποκρισία να απαγορεύουν οι καραβανάδες τα κινητά, τη στιγμή που είναι από τους πιό ενθουσιώδεις χρήστες τους. Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι η απαγόρευση δεν ήρθε μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, που εξέθεσε ευθέως την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, αλλά μετά την ..καριέρα της ΕΛ.ΑΣ στο YouTube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου