Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να φιμώσεις κάποιον;

Η εικόνα “http://www.enet.gr/online/dspphoto?id=186447” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Να βάλεις δίπλα του άλλους δύο χιλιάδες που να φωνάζουν!

...

Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να σταματήσεις μια πληροφορία;

Να την θάψεις μέσα σε δεκάδες χιλιάδες πληροφορίες!*

...

Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να γλιτώσεις μια καταδίκη;

Να την συμψηφίσεις με αδικήματα του διώκτη σου!

...

Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να λογοκρίνεις κάποιον;

Να τον ρίξεις στα δόντια της «κοινής γνώμης»!

...

Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να απαλύνεις τις συνέπειες ενός βίντεο βασανιστηρίων;**

Να ρίξεις στην «αγορά» δεκάδες άλλα βίντεο! (ή να προβάλεις το ΙΔΙΟ βίντεο χιλιάδες φορές***)

...

Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να καταστείλεις μια αντίδραση;

Να την ενσωματώσεις, να την εξάρεις, να την μετατρέψεις σε γραφικότητα!

...

Παλιοί κανόνες!

Δοκιμασμένοι!

Με σίγουρη επιτυχία και προπάντων αναίμακτοι!

(Για να μην νομίζουν κάποιοι από εμάς ότι ο «πόλεμος» θα είναι χονδροειδής! Σε λίγο όλοι θα αρχίσουν να υμνούν το ρόλο των μπλογκ!!!)

----

* Είχα πάντοτε ένα μεγάλο πρόβλημα: δεν μπορούσα να θυμηθώ τα ΡΙΝ των καρτών και των κινητών μου. Τι έκανα λοιπόν κάποτε; Τα «μεταμόρφωσα» σε αριθμούς τηλεφώνων και τα πέρασα στην ατζέντα μου με ψευτο-ονόματα μπροστά (που να αρχίζουν από Τα για τις τράπεζες και από Κ για τα κινητά). Πέρασε ο καιρός. Η ατζέντα γέμισε με δεκάδες νέα τηλέφωνα και, φυσικά, τα ΡΙΝ χάθηκαν! Μου ήταν αδύνατον να τα ανακαλύψω!

Σκέψου τώρα έναν τηλεφωνικό κατάλογο με τα ονόματα ανακατεμένα και όχι με αλφαβητική σειρά. Πόσο εύκολο θα είναι να βρεις το δικό σου; Σχεδόν αδύνατον, αν όχι εντελώς! Κάπως έτσι λειτουργεί και το «θάψιμο» μέσα στην πληροφορία. Η πληροφορία θα είναι ΕΚΕΙ αλλά δεν θα μπορεί να την βρει κανείς!

**Είναι το αντίθετο από το Γκεμπελικό «γράψε, γράψε όλο και κάτι θα μείνει». Το «γράψε, γράψε δεν πρόκειται να (τους) μείνει τίποτα» λειτουργεί εξίσου θαυμάσια!

*** Ταπεινωτική βία - Από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι άγριες σκηνές έχουν προβληθεί τόσες φορές που λες και υπήρχαν ανέκαθεν εκεί, συνόδευαν ανέκαθεν την καθημερινότητα, πλαισίωναν ανέκαθεν τις δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου. Μέσα σε ένα 48ωρο το «ανήκουστο για μια Δημοκρατία» έχει ακουστεί και προβληθεί τόσο, ώστε γίνεται κοινός τόπος.

Σχόλια

  1. Άνεμε,αυτό ήταν ένα πολύ διεισδυτικό κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μπορούσαμε να το πάρουμε και στα σοβαρά πριν να είναι αργά!

    Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισουίτες. Γκέμπελς. Διαφήμιση. Mass Media. Blogs.

    H τράπουλα ανακατεύτηκε πάλι. Loopin the loop Kap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα πολύ καλό κείμενο!!
    Και τα αστεράκια(*) έξοχα και άκρως αποκαλυπτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dark Angel >>> Η τράπουλα θα είναι πάντοτε σημαδεμένη όσο θα είμαστε μέσα στο «καζίνο».


    οι σκιές μιλάν >>> Τώρα τα δύσκολα. Τώρα η ώρα για επεξεργασίες.


    Kapetanios >>> Να ‘σαι καλά Καπετάνιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακριβές!
    αυτός είναι ο νέος 'επιστημονικός' μακιαβελισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς!!!

    Οπως και το να απορούν κάποιοι πολιτικοί (άκουσα τον Κεδίκογλου το πρωί) για το τάιμινγκ του βίντεο. Ενώ ξέρουν οτι δεν υπήρχε κανένα τάιμινγκ ή σχέδιο! Απλώς μετατοπίζουν τη συζήτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς!!!

    Οπως και το να απορούν κάποιοι πολιτικοί (άκουσα τον Κεδίκογλου το πρωί) για το τάιμινγκ του βίντεο. Ενώ ξέρουν οτι δεν υπήρχε κανένα τάιμινγκ ή σχέδιο! Απλώς μετατοπίζουν τη συζήτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το λέω τόσο καιρό, ότι ο δημοκρατικός πλουραλισμός είναι ο καλύτερος τρόπος φίμωσης. Το έθεσες τόσο ωραία, τόσο λιτά και απτά. Η καλύτερη φίμωση είναι η επίφαση της δημοκρατικής ελευθερίας του να μιλάνε όλοι μαζί και να γίνεται καταιγισμός προτάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι ο πλουραλισμός. Το κάνεις να ακούγεται άσχημα και παρεξηγήσιμα.

    Ο πλεονασμός, αυτή η πλημμυρίδα υποτιθέμενων απόψεων (κυρίως αυτών που «αναβλύζουν» από τα κανάλια) και πνίγουν τις φωνές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου