ΧΑΤΣΕΨΟΥΤ (1479 - 1457 π.X.)

Η Χατσεψούτ υπήρξε η πρώτη γυναίκα Φαραώ. Παντρεύτηκε τον ετεροθαλή αδερφό της Τούθμωση Β' και Βασίλεψε μαζί του, συγκεντρώνοντας στα χέρια της τις περισσότερες εξουσίες. Όταν ο Τούθμωσης πέθανε. ανέβηκε στο θρόνο ο γιος του από μία άσημη σύζυγό του. Ήταν όμως παιδί ακόμη, κι έτσι η Χατσεψούτ στέφθηκε Φαραώ και Βασίλεψε μέχρι το θάνατό της.
Ακολούθησε ειρηνόφιλη πολιτική, ανορθώνοντας την οικονομία αντί να πολεμά τους γείτονές της. ’νοιξε νέα ορυχεία τιρκουάζ, έστειλε εμπορική αποστολή στην Πουντ και ανήγειρε δυο οβελίσκους στο Καρνάκ. Στους τοίχους του ναού της στο Ντέιρ ελ Μπάχρι απεικονίζεται σαν άντρας, με ψεύτικη γενειάδα και όλα τα φαραωνικά σύμβολα.

Η εικόνα “http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/812444_b.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.


...

Στη Χατσεψούτ ανήκει η μούμια που βρέθηκε στην Κοιλάδα των Βασιλέων
...

Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ

...

Σχόλια

  1. το είδα στις ειδήσεις. Γοητευτική Αίγυπτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεμε, ελεγα ,αλλα΄μας διέκοψαν , ότι η γυναίκα αυτή είναι πανέμορφη Αραγε ήταν τόσο ομορφες οι γυναίκες εκείνης της εποχής ; Θα μου πεις Φαραώ ήταν αυτός, εμένα θάπαιρνε; προφανως την ωραιότερη. Αλλα ετσι ρωτάω νυχτιάτικα.
    Πήγα ένα ταξίδι επαγγελματικό στη Φαραφρα της Σαχαρας και ειδα γυναίκες καλλονές από κάθε άποψη. Στη φτωχεια βουτυγμένες ως το λαιμό...
    Σε χαιρετώ
    Ρίτσα Μασούρα
    ritsmas.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μόνη -όχι απλά η πρώτη- γυναίκα φαραώ. Μάλιστα ήταν τόσο δύσκολο να την αποδεχτεί ο λαός, που απεικονίζονταν (τα αγάλματα και οι αναπαραστάσεις λειτουργούσαν τότε ως μαζικά μέσα προπαγάνδας) με μούσι και καπέλο ανδρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μόνη -όχι απλά η πρώτη- γυναίκα φαραώ. Μάλιστα ήταν τόσο δύσκολο να την αποδεχτεί ο λαός, που απεικονίζονταν (τα αγάλματα και οι αναπαραστάσεις λειτουργούσαν τότε ως μαζικά μέσα προπαγάνδας) με μούσι και καπέλο ανδρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου