Το αβγό του φιδιού σπάει στο Internet

[...]

Μίσος για τους μετανάστες και τους μαύρους, απέχθεια για τους αλλοδαπούς και θαυμασμός για τους ναζί και τον Αδόλφο Χίτλερ! Αυτές είναι οι δηλητηριασμένες σκέψεις και τα αισθήματα που καταθέτουν καθημερινά δεκάδες Ελληνες ακροδεξιοί αλλά και νεοναζί - μέλη blogs και φόρουμ στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές λυκείων από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο, οι μαθητές εκφράζουν ελεύθερα την πίστη τους στον εθνικοσοσιαλισμό και την ανάγκη να διατηρηθεί η καθαρότητα της ελληνικής φυλής. Θέλουν να εξουδετερώσουν καθετί διαφορετικό στη χώρα μας και εξυμνούν το ρατσισμό...

«Αναγκάστηκα...»

Χαρακτηριστικότερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται αυτά τα παιδιά είναι η περίπτωση ενός υποψηφίου που συμμετέχει στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις διεκδικώντας την είσοδό του στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απαντώντας σε σχόλιο ενός μέλους φόρουμ σχετικά με το θέμα του κειμένου που έπρεπε να αναπτύξουν οι υποψήφιοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που αφορούσε το μεγάλο έλλειμμα ανθρωπιάς της σημερινής εποχής και την ανάγκη οργάνωσης ανθρωπιστικών εκδηλώσεων, ο υποψήφιος γράφει: «Αναγκάστηκα να γράψω ότι ο ρατσισμός είναι παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζεται για την αντιμετώπισή του κατάλληλη παιδεία!», ζητώντας παράλληλα από τα υπόλοιπα μέλη να τον συγχωρέσουν για το... ατόπημά του! Τα υπόλοιπα μέλη μάλιστα σχολιάζουν για το συγκεκριμένο θέμα των εξετάσεων ότι, «αν δε γράψεις ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σπίτια μας σε κάθε τριτοκοσμικό λεχρίτη εισβολέα, δεν πας μπροστά...».

Ετσι τους αρέσει...

Αρκετά είναι τα παιδιά που δε διστάζουν να εκφράσουν το θαυμασμό τους για τους χούλιγκαν του εξωτερικού που χτυπούν τον «άλλον» γιατί... έτσι τους αρέσει. Τα μέλη του φόρουμ μπορούν να βρουν στις σελίδες της κοινότητάς τους τη μεταφρασμένη στα ελληνικά συνέντευξη ενός 28χρονου Γάλλου χούλιγκαν που συμμετέχει σε βανδαλισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Le Monde»: «Μεγαλώνοντας βίωσα την έλλειψη σεβασμού, το ρατσισμό των μεταναστών που φτύνουν τη Γαλλία, τη χώρα που τους υποδέχτηκε. Αυτό με έκανε να εξεγερθώ». Ακολουθούν τα επιδοκιμαστικά σχόλια των μελών του φόρουμ, τα οποία ως επί το πλείστον συμπυκνώνονται σε εκφράσεις όπως «μακάρι να υπήρχε και στην Ελλάδα κάποια τέτοια περίπτωση...». Τα μέλη ενός άλλου blog, το οποίο είναι αφιερωμένο στο... «Μέτωπο των Λευκών Γυναικών», έχουν ανεβάσει φωτογραφίες από διάφορες... γυναίκες-πρότυπα, μεταξύ των οποίων η Εύα Μπράουν - Χίτλερ, σύζυγος του Αδόλφου Χίτλερ, και η Μάγδα Γκέμπελς, σύζυγος του υπουργού Προπαγάνδας των ναζί, Γιόζεφ Γκέμπελς. Δε διστάζουν μάλιστα να τις χαρακτηρίσουν ως «μάρτυρες» που έδωσαν τη ζωή τους για την ιδέα του εθνικοσοσιαλισμού...

Το προφίλ τους

Τα μέλη αυτών των κοινοτήτων κινούνται ανάμεσα σε συγκεκριμένους 5-6 χώρους του διαδικτύου με τη μορφή blogs και φόρουμ, αλληλοϋποστηρίζοντας τις προσπάθειες των «συναγωνιστών» και ομοϊδεατών. Σε ένα φόρουμ μάλιστα φαίνεται και ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών που μέχρι σήμερα φτάνει τα 424. Oι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «εθνικιστές», «φυλετιστές» και «αγωνιστές του εθνικοσοσιαλισμού» που θα προστατεύσουν την Ευρώπη, η οποία «έχει δεχτεί μια ανεπανάληπτη εισβολή από τριτοκοσμικούς που έχουν ήδη αρχίσει να αφομοιώνονται και σταδιακά να μας μολύνουν πολιτισμικά και φυλετικά», όπως γράφουν σε ένα από τα blogs τους. Καλούνται μάλιστα να προσαρμόσουν στα ελληνικά δεδομένα τρόπους δράσης που προτείνουν οι ομοϊδεάτες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων φράσεις όπως «επίβλεψε και μεγάλωσε λευκά παιδιά», «μάθε μαθήματα αυτοάμυνας - θα σου χρειαστεί», «αντίγραψε φυλετική μουσική και μοίρασέ τη δωρεάν σε νεολαίους» και «αν είστε σκίνχεντ, κρατήστε αξιοπρεπή συμπεριφορά -μην καρφώνεστε από χιλιόμετρα!». Στα blogs έχουν ανεβάσει και φωτογραφίες από τα πανό που αναρτούν σε διάφορα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, ενώ «θολώνουν» τα πρόσωπα που εμφανίζονται πίσω από αυτά για να μην αποκαλυφθούν. Oι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι που δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και θέλουν να δράσουν «για την πατρίδα». Στην ερώτηση τι είναι αυτό που τους ενοχλεί, σχεδόν όλοι απαντούν ότι δε θέλουν να βλέπουν ξένους και ομοφυλόφιλους στους δρόμους και τα σχολεία, ενώ ένα από τα μέλη συμπληρώνει ότι τον ενοχλεί «να μην μπορώ να τους χώσω το μαχαίρι επειδή θα με μπαγλαρώσουν»


[...]

Α5 Αντιρατσιστική, αντισεξιστική και διαπολιτισμική εκπαίδευση

(Κογκίδου, Τσιάκαλος)

Θέμα

Πρόσφατα είχαμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ένα άρθρο με τίτλο «Έκρηξη μισαλλοδοξίας» (φωτοαντίγραφο του οποίου βρίσκετε στις επόμενες σελίδες. Εδώ σελίδα 1 και εδώ σελίδα 2).


Σχόλια