Τω καιρώ εκείνω...

Είναι τόσο βέβαιο ότι ο Χριστόδουλος μέσα στη μαύρη του τη νύχτα βλέπει Ανίτα Πάνια . Και κλέβει κόλπα. Ή μάλλον βλέπει τα δικά του κόλπα εκσυγχρονισμένα. Η γραμμή που ενώνει το «αρχαίο» -ή μήπως αρχετυπικό;- Ερωτοδικείο1 και τα Ζετέμ-Κουφέτα2 με τη θρησκεία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Μάτια θέλει να την δεις. Η κυρία Λουκά δεν είναι τυχαία περίπτωση. Δεν είναι μία από τις πολλές ατραξιόν του τηλε-κοινωνικού μας τσίρκου. Είναι η «αγία» Αθανασία του Αιγάλεω της μετατηλεοπτικής εποχής μας. Γέννημα-θρέμμα της νέας (;) θρησκείας. Και ταυτόχρονα αυτό που την ενώνει με την παλιά θεότητα. Στο υποσυνείδητο του τηλεθεατή λειτουργεί ως το κανάλι μετάβασης. Η διαφορά παύει να υπάρχει. Τι εκκλησία, τι στούντιο! Τι τέμπλο, τι οθόνη!

Όταν οι «κουτσοί και οι στραβοί» έπαψαν να πηγαίνουν στους Αγιους Παντελεήμονες, πιάσαν στασίδι στους τηλεοπτικούς ναούς όπου παρόμοια «όργια» ιερουργούν γεμίζοντας τα παγκάρια τους. Όταν τα ιερά μυστήρια έγιναν εμπορική συναλλαγή από τους αγιογδύτες, εμφανίστηκαν οι «μυστύριοι» και οι «μυστύριες» τηλεαστέρες να τα υποκαταστήσουν. Ο Γάμος έγινε Κουφέτο. Το Ευχέλαιο και η Εξομολόγηση έγιναν singles. Οι γονυκλισίες έδωσαν τη θέση τους στα τσιφτετέλια. Οι λαμπάδες «μέχρι το μπόϊ σου», στα μικρόφωνα. Οι ψαλμοί και τα τεριρέμ γίναν καψουροτράγουδα της κακής συμφοράς.

Η ίδια διαδικασία ακριβώς. Το σκηνικό αλλάζει. Θεούσες και ψωνάρες στην ίδια κόλαση βράζουν και τότε και τώρα. Επιδιώκοντας τον παράδεισο που τους έταξαν. Εδώ τα καλά τα θαύματα. Εδώ ο μουγκός που μίλησε. Εδώ ο λεπρός που παντρεύτηκε. Εδώ ο τυφλός που είδε τον προβολέα τον αληθινό. Πάρε κόσμε πράμα. Πάρε παρηγοριά να έχεις να πορεύεσαι. Ούτε το παπαδαριό αναγνωρίζει αρρώστιες της ψυχής. Ο ψυχοπαθής είναι «δαιμονισμένος», εντός δηλαδή της δικής μας αρμοδιότητος. Το ίδιο και η Πάνια: ο ψυχοπαθής είναι ταλεντάρα, εντός δηλαδή της δικής της αρμοδιότητας. Και του Καρβέλα! Πρέπει να το βρίσκει αρκετά «προχώ» αλλά σίγουρα το καραγουστάρει ο Χριστόδουλος το σκηνικό. Να δεις που κλέβει κόλπα. Την επόμενη Κυριακή μπορεί να τα κάνει και αυτός σε κάποια εκκλησία… Οι ίδιοι πιστοί θα είναι κι εκεί και θα σταυροκοπιούνται. Οι ίδιοι που το προηγούμενο βράδυ απολάμβαναν το Ζετέμ!

Ο ίδιος Μεσαίωνας είναι! Ακριβώς ο ίδιος! Να μην πω απαράλλαχτος!

 1. Πότε «γεννήθηκε» το Ερωτοδικείο; Μα ταυτόχρονα με τις μεγάλες, πολιτικές δίκες του ’89-90. Όταν τα δικαστήρια «λειτουργούν μέσα εκεί αλλά η δικαιοσύνη είναι απ΄έξω», τότε η δικαιοσύνη θα καταφύγει, ως σκιά του εαυτού της, στην πρώτη τυχούσα θέση. Τυφλή γαρ η ίδια γιατί να μην χρησιμοποιηθεί ως θέαμα; Και φυσικά, ποιος αμφιβάλλει ότι το βαθύ δικαστικό παρακράτος (το οποίο αποκαλύφθηκε δεκαπέντε χρόνια μετά) δεν θα έκανε πολύ χάζι την εν λόγω εκπομπή! Εγώ σου λέω ότι την γλεντούσαν! Τα ίδια έκαναν και κάνουν! Μην πεις ότι η «Ζούγκλα» και οι λοιποί τηλε-εισαγγελείς δεν ήσαν το φυσικό επακόλουθο των Ερωτοδικείων. Τα πράγματα πρώτα γελοιοποιούνται και κατόπιν γίνονται και πάλι σοβαρά χωρίς να παύουν να είναι επικίνδυνα…
 2. Να ρωτήσω πότε «γεννήθηκε» το Κουφέτο; Ιστορική μνήμη χρυσόψαρου χρειάζεται κανείς, όχι σπουδαία πράματα. Ο Ανδρέας στα χάλια του μαύρα. Το «Μακεδονικό» σε έξαρση (σημειολογικώς: από το «Μακεδονία TV» ξεκίνησε το πράγμα). Ο Χριστόδουλος γινόταν αρχιεπίσκοπος και σήκωνε λάβαρα. Η Πατρίς, η Τάξις, η Θρησκεία και η Οικογένεια ήθελαν το Κουφέτο τους! Για να ξεσκάσουν με τα χάλια τους!
...

Αν κάτι είναι εξοργιστικό αυτό δεν είναι οι Τηλε-Αρχιερείς και οι Αρχιέρειες (αυτοί έχουν πλήρη συνείδηση του τι κάνουν). Ούτε το τηλε-εκκλησίασμα (αυτοί βρίσκονται σε πλήρη καταστολή των συνειδησιακών λειτουργιών τους).

Εκείνο που είναι εξοργιστικό είναι οι Καντηλανάφτες-δημοσιογραφίσκοι και τα «Γραφεία Τύπου» της κάθε Πάνια και του κάθε τηλε-Χριστόδουλου που την πλασάρουν ως pop-idol, ως κάλτ, ως τρέχα γύρευε πανέξυπνη και ειλικρινή γκομενάρα! Διότι εντελώς ασυνείδητα (ή με συνείδηση Γκέμπελς – το ίδιο είναι) προωθούν τον αθλιότερο προτεσταντισμό και την ελεεινότερη θρησκοληψία που γνώρισε το ανθρώπινο γένος.

http://www.geocities.com/giorgoski/louka.jpg

...

Παραγωγοί του Big Brother αποκρύπτουν από παίκτρια το θάνατο του πατέρα της

...

Σχόλια

 1. Oταν αηδίαζα σε συγγενικό σπίτι που ειχαν ανοικτη την ΤιΒι και βλέπαν Ανίτα χασκογελώντας, με κοίταζαν στραβά.
  Οι ίδιοι την επόμενη μέρα, πήγαν πρωί-πρωί εκκλησία.
  Είναι τυχαίο που όσοι έχουν υπογράψει για τις ταυτότητες βλέπουν και Πάνια ;
  Δεν ξερω εσείς, εγω το παρατήρησα σε πολλούς γύρω μου. Σύμπτωση ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μην ανεβάζεις πολλά ποστ κάθε μέρα. Ένα τέτοιο κάθε δύο μέρες φτάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Η γραμμή που ενώνει το «αρχαίο» -ή μήπως αρχετυπικό;- Ερωτοδικείο1 και τα Ζετέμ-Κουφέτα2 με τη θρησκεία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής."

  Η γραμμή που τα ενώνει είναι ότι μας τη σπάνε;

  Να πάω δλδ κι εγώ να κάνω ποστ "η γραμμή που ενώνει τις φακές με τους Γάβρους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής". :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προφανώς κάτι δεν κατάλαβες πάλι! Εχει και παρακάτω κείμενο, προχώρα το λίγο και ίσως καταλάβεις...

  (Αν σου διαφεύγουν πραγματολογικά στοιχεία: Η Λούκα στο Ερωτοδικείο έκανε πρεμιέρα. Το Ερωτοδικείο ξεκίνησε εν μέσω μεγάλων δικών Παπανδρέου. Βοηθάει λίγο;)

  Οι φακές με τους Γαύρους πάλι... Ουδεμία σχέση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου