Η τελευταία 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων, την περασμένη Τρίτη, για την γνωστή υπόθεση του ομολόγου θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον ασχολείται με τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τους πολίτες να κάνουν ορισμένες παρατηρήσεις. Τι συνέβη την περασμένη Τρίτη;
Θεωρητικά είχαμε ένα black-out στην Ενημέρωση.
Δεν είχαμε δελτία ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Επίσης δεν είχαμε ροή ειδήσεων από τα ελληνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και τα ενημερωτικά πόρταλ στο internet. Αυτό! Κατά τα άλλα κυκλοφόρησαν εφημερίδες –αφού είχαν γραφτεί από τη Δευτέρα-, είχαμε εκπομπές λόγου στο ραδιόφωνο, τα γνωστά πρωϊνάδικα και τις μεσημεριάτικες και απογευματινές τηλεοπτικές εκπομπές κοινωνικής κριτικής, είχαμε την Μενεγάκη, τον Αρναούτογλου, το Λα Σουσουρελά, την Αννα Δρούζα. Τι άλλο είχαμε; Τα δορυφορικά κανάλια, τα ξένα ειδησεογραφικά πόρταλς άρα και κανονική ροή ειδήσεων από τον έξω κόσμο… Και φυσικά τα Blogs!
Είναι αυτό black-out στην Ενημέρωση;
Όχι βέβαια! Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες –και όχι μόνο 40 χρόνια- από τότε που μια ομάδα καραβανάδων θα κατέβαζαν τα τανκς, θα καταλάμβαναν την ΕΙΡΤ και θα έκλειναν τις εφημερίδες για να επιβάλλουν «σιγήν ασυρμάτου».
Τι ΔΕΝ μάθαμε από τα ΜΜΕ εκείνη την ημέρα, για ποια πράγματα ΔΕΝ είχαμε ενημέρωση εκείνη την ημέρα. Ας πάρουμε τη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα. Δεν ενημερωθήκαμε για τρία πράγματα:
Δεν μάθαμε ΤΙ καιγόταν στη Θέρμη καλύπτοντας με ένα μαύρο σύννεφο ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Ποιοι ήταν οι σταθμοί στην ημερήσια περιοδεία του κυρίου Νομάρχη.
Την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου.
Είναι black-out στην Ενημέρωση αυτό; Όχι βέβαια!
Από την άλλη δεν είδα τα blogs να υποκαθιστούν το «κενό» ενημέρωσης με τους δικούς τους όρους!
Ισως είναι πολύ νωρίς ακόμη!
...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου