ΛΕΧΑΙΟ


Το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου & ψηλά ο Ακροκόρινθος.
(Φωτ. Ευ. Σπινθάκης)


«Πεδινό χωριό που ανήκει στον Δήμο Άσσου - Λεχαίου και βρίσκεται 7 χιλιόμετρα μετά από την Κόρινθο δυτικά.

Είναι το πρώτο χωριό που συναντάμε πηγαίνοντας προς την Βόχα.

Παλαιό κεφαλοχώρι , που η ονομασία του τα παλαιότερα χρόνια ήταν Κολομπότσι και πήρε το όνομά του απο το Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου.

Οι κάτοικοί του ασχολούνται ως επι το πλείστον με την καλλιέργεια αμπελοειδών , εσπεριδοειδών , ροδακινιών , αχλαδιών , βερυκοκιών.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό και παραθεριστικό θέρετρο του Νομού Κορινθίας αφού βρέχεται απο τον Κορινθιακό Κόλπο , με ωραίες παραλίες και αμμουδιές και καθαρή θάλασσα.»

Πόσο φτωχή μου φαίνεται η περιγραφή του χωριού του πατέρα μου. Στεγνή, τυπική. Σαν τα κεφάλαια στην Ιστορία της ΣΤ’ Δημοτικού ένα πράγμα. Τα βασικά. Ούτε καν αυτά. Τα ολίγιστα μόνο. Οσα αρκούν για εκείνον που θα το προσπεράσει χωρίς να ρίξει καν μια ματιά. Η πραγματική του ιστορία, μέσα μου. Οση από αυτή πρόλαβαν να μου πουν κι όση έψαξα μόνος μου να βρω. Αυτή που θα αρχίσω να λέω από αύριο που θα είμαστε εκεί στα παιδιά μου. Δεν περιμένω κανέναν να την γράψει. Ούτε θα κατηγορήσω κανέναν που δεν την έγραψε ή την έγραψε έτσι μισακά. Ο καθένας φέρει μαζί το αλφαβητάρι του. Εις τον αιώνα. Των αιώνων!

Καλό μας ταξίδι!...Με την ευκαιρία να καλωσορίσω και το blog Κόρινθος που μόλις ανακάλυψα…


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου