«Βραδινό Δελτίο (…λένε πως απόψε βρέχει)»


Η Γεωργία Βεληβασάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη σ΄ ένα περιβάλλον γεμάτο από την πλούσια μουσική παράδοση του νησιού. Ήταν, λοιπόν, επόμενο η μουσική να καθορίσει τη ζωή της. Το βιογραφικό της είναι γεμάτο από σπουδαίες συνεργασίες, ενώ η παρουσία της στη δισκογραφία είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: 1996 «Στου Νότου τις Φωτιές» μουσική: Θοδωρής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Βέττας, Στέφανος Κόκκαλης, 1998 «Κράτα Γερά» μουσική: Γιώργος Καζαντζής, Κώστας Αθυρίδης, Βαγγέλης Μπουσμαλής, Κώστας Παπαδόπουλος, 2001 «Για μια Γυναίκα κι ένα Αυτοκίνητο» (ΑΝΤ1) μουσική: Μανώλης Μανουσάκης, 2003 «Sexual Instinct» μουσική: Κώστας Αθυρίδης, 2004 «Σύννεφα» μουσική: Κώστας Αθυρίδης.Το cd-single «Βραδινό Δελτίο (…λένε πως απόψε βρέχει)» ανήκει στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης έντεχνης μουσικής, με σαφείς επιρροές από την ατμόσφαιρα της ροκ-ethnic σκηνής και του hip hop.

Η Γεωργία ερμηνεύει τραγούδια που υπογράφουν τρεις συνθέτες:

ο Γιώργος Καζαντζής, με σημαντική πορεία στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού και της new age μουσικής,

ο Κώστας Αθυρίδης, σταθερός συνεργάτης της Γεωργίας Βεληβασάκη τα τελευταία χρόνια (cds: «Sexual Instinct», «Σύννεφα»)

και ο Άρης «Ζάρι» Ζαρακάς, μέλος του συγκροτήματος ΡΟΔΕΣ, που τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο της εναλλακτικής ραπ.

Τους στίχους των τραγουδιών έχουν γράψει η Φωτεινή Λαμπρίδη, η Γεωργία Βεληβασάκη και ο Άρης Ζαρακάς.

Οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από τον Αποστόλη Δημητρακόπουλο, τον Άρη Ζαρακά και τον Κώστα Αθυρίδη, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της παραγωγής.


Σχόλια