Το νεοφιλελεύθερο πλιάτσικο και ο Γερμανός του!


Κι ενώ στην Ελλάδα συνεχίζει να συζητιέται το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο όλων των εποχών…

…παραιτήθηκε, όπως γράφουν σήμερα όλα τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Siemens Χάινριχ φον Πίρερ υπό το βάρος του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων».

Τι είναι αυτά τα «μαύρα ταμεία»;

Ένα ποσό ύψους 200 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, τα οποία χρησιμοποιούσαν έξι ανώτερα στελέχη του ομίλου για να κερδίζουν συμβόλαια.

Το πώς τα χρησιμοποιούσαν μπορούμε να το φανταστούμε: προμήθειες, δωροδοκίες, εξαγορά συνειδήσεων στον ιδιωτικό και, βέβαια, στον κρατικό τομέα.

Ας σημειωθεί ότι ο 66χρονος φον Πίρερ είναι σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ!

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;

Αυτό το «ρυθμιστικό», «αόρατο χέρι» της Ελεύθερης Αγοράς είναι τελικά μακρύτερο απ’ ότι φανταζόμασταν.

Το νέο-φιλελεύθερο πλιάτσικο παίρνει (όχι ότι δεν τις είχε!) οικουμενικές διαστάσεις!

Φανταζόμαστε όμως ότι κάπου στο Βερολίνο θα υπάρχει ένας αντίστοιχος «Μπαϊρακτάρης» που θα σερβίρει κάριβουρστ και αντι-διαπλεκόμενες κορώνες!!!



...

Ομολογαgate Update



Ακύρωση της αγοράς
Η JP Morgan προτείνει στην κυβέρνηση την επαναγορά του ομολόγου 280 εκατ. ευρώ

ΠΑ-ΝΙ-ΚΟΣ!!!

Σχόλια

  1. Πότε θα γίνει τελικά το G8?
    Αρχές Ιουνίου ή αρχές Αυγούστου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχές Ιουνίου, Σύλβια.
    Καπ, κοίτα και εδώ, μιας και περί ληστρικής επιδρομής ο λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου