ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ MODEM, ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ!

Ακούει κανείς;

Της Ελενας Ακρίτα

Μέσα από τη διαδικασία της αυτοκριτικής και της αυτοκάθαρσης, καταλήγεις στη διαπίστωση ότι φταίει το modem σου

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ μια διαδικτυωμένης αρχίζει μια ηλιόλουστη μέρα του Μαρτίου! Και συγκεκριμένα όταν η σύνδεσή μου στο Ίντερνετ τα 'φτυσε! Να προσπαθώ να συνδεθώ και να με πετάει έξω κάθε τρεις και λίγο. Χωρίς λόγο! Χωρίς αιτία κι αφορμή! Μέρα Μαρτιού μου μίσεψες, μέρα Μαγιού σε χάνω!

Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Σε πρώτο επίπεδο, λειτουργείς ενοχικά. Δεν φταίει ο ΟΤΕ. Δεν φταίει η ΟΤΕΝΕΤ. Εσύ φταις. Δρομολογείς μια βαθιά κατάδυση στο εγώ σου και μέσα από την επώδυνη αυτή διαδικασία, προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημα.

Μέσα από τη διαδικασία της αυτοκριτικής και της αυτοκάθαρσης, λοιπόν, καταλήγεις στη διαπίστωση ότι φταίει το modem σου. Αφού το βρίσεις, αφού το εκμηδενίσεις, αφού το κάνεις σκουπίδι ως modem και ως προσωπικότητα, φωνάζεις 45 μάστορες κι 60 μαθητάδες να το ελέγξουν. Να το κάνουν φύλλο και φτερό!

Όχι, δεν φταίει το modem, άψογο, με τρόπους, με γαλλικά και πιάνο! Δειλά δειλά, παίρνεις τον ΟΤΕ. Τους λες τον πόνο σου. Ο ΟΤΕ σε παραπέμπει στην ΟΤΕΝΕΤ. Παίρνεις την ΟΤΕΝΕΤ. Σου λέει ότι φταίει το modem σου. Τους απαντάς πως το έχεις ελέγξει. Δεν σε πιστεύουνε. Σου λένε «θα σας καλέσουμε εμείς».

Σε καλούν: «Γεια σας, τι πρόβλημα έχετε;». Ξαναλές το πρόβλημα. Σου λένε ότι φταίει το modem σου. Σου λένε «έχετε δίκιο, δικό μας είναι το πρόβλημα, θα σας καλέσουμε!».

Σε ξανακαλούν: «Γεια σας, τι πρόβλημα έχετε;». Τα νεύρα σου αρχίζουν να παίζουν ταμπούρλο! Έχεις ήδη πει σε 8 διαφορετικά άτομα, 8 φορές, τα ίδια πράγματα. Επιτέλους, το καταλάβανε! Επιτέλους, το εμπεδώσανε!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ MODEM, ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ!

Θα στείλουν τεχνικό να το διορθώσει! Ανασαίνεις! Στρώνεις βάγια στο κατώφλι σου να τα πατήσει ο τεχνικός, ο νυμφίος που έρχεται εν τω μέσω της διαδικτυακής νυκτός σου!

Κι έρχεται ο Ελ Σιντ ο Ελευθερωτής! Κι αφού όλοι έχουμε εμπεδώσει ότι το μόνο που ΔΕΝ φταίει είναι το modem μου, τι μου λέει:

- Ήρθα να διορθώσω ένα χαλασμένο modem!

Όπως ήρθε, έτσι έφυγε. Ύστερα από λίγο, ντριν, τηλέφωνο! «Γεια σας, τι πρόβλημα έχουμε;». Αρχίζεις ήδη να αισθάνεσαι ότι ζεις στη ζώνη του λυκόφωτος. Δεν θέλεις πια να πεις το πρόβλημα, δεν το θυμάσαι το πρόβλημα, μπερδεύεσαι, ψελλίζεις «κάντε πια ό,τι σας φωτίσει ο Θεός» ή «και να συγχωρεθούν τα πεθαμένα σας!».

Φωνάζω δικό μου ηλεκτρολόγο. Αλλάζω όοοοολα τα καλώδια, τα κάνω τσίλικα. Η ΟΤΕΝΕΤ ενθαρρύνει την πρωτοβουλία μου:

- Αυτό θα βοηθήσει σίγουρα!

Δεν βοηθάει καθόλου. Λυπούνται πολύ και μου εύχονται τα καλύτερα για μένα και την οικογένειά μου. Με παίρνει ο ΟΤΕ να μου πει πως εκείνοι πάντως έχουν σωστό σήμα, άρα να το ψάξω από την ΟΤΕΝΕΤ. Με παίρνει η ΟΤΕΝΕΤ να μου πει ότι μάλλον στον ΟΤΕ είναι το πρόβλημα. Με ξαναπαίρνει ο ΟΤΕ να με διαβεβαιώσει ότι σίγουρα δεν είναι απ' αυτούς. Με παίρνει η ΟΤΕΝΕΤ να μου πει ότι σίγουρα είναι από τον ΟΤΕ. Με παίρνει ο ΟΤΕ να μου πει ότι ΜΑΛΛΟΝ, ΙΣΩΣ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να είναι απ' αυτούς. Θα κάνουν μια επαναρρύθμιση στον πίνακα κι όλα θα δουλεύουν ρολόι. Την κάνουν: πριν με πέταγε κάθε δέκα λεπτά, τώρα με πετάει κάθε πέντε!

Με παίρνει (ειλικρινά δεν θυμάμαι, πια, ΟΤΕ; ΟΤΕΝΕΤ;) να μου πει ότι έρχεται συνεργείο να ελέγξει τις γραμμές ΕΞΩ από το σπίτι μου. Και ότι σίγουρα εκεί είναι το πρόβλημα. Έχει περάσει μια εβδομάδα. Από τότε (αν εξαιρέσεις κάποια αδέσποτα «γεια σας, ποιο είναι το πρόβλημα;») οι άνθρωποι διακριτικότατοι! Δεν με ενόχλησε κανείς. Δεν διορθώθηκε τίποτα. ΚΑΙ ΟΥΤΕ θα διορθωθεί. Ποτέ! Από κανέναν!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΟΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΟΤΕΝΕΤ! ΤΟ ΞΕΡΩ, ΤΟ ΕΧΩ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΩΣ!

ΥΓ: Α, να ρωτήσω; Εγώ τώρα τέλος του μήνα πληρώνω τη συνδρομή κανονικά; Ή θα μου τα χαρίσετε τα λεφτά;ΤΑ ΝΕΑ , 31/03/2007

...

Eχουμε ζήσει παρόμοια κατάσταση, αν και όχι τόσο οδυνηρή…

Παράγινε πλέον!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου