Κι ενώ εμείς λέμε να κάψουμε…


…το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού…

…ο πρωθυπουργός του Βελγίου αποφάσισε να ενταχθεί στα σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας η επίσημη ιστορική μελέτη που φέρει τον τίτλο «Πειθήνιο Βέλγιο» όπου παρουσιάζεται το πώς το βελγικό κράτος συνεργάσθηκε ενεργά με τη ναζιστική Γερμανία στο διωγμό των εβραίων πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μελέτη, την οποία είχε παραγγείλει η βελγική Γερουσία, αναπτύσσεται σε 1.114 σελίδες και συντάχθηκε μέσα σε τρία χρόνια από μια επιτροπή έγκυρων ιστορικών. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι βελγικές αρχές πρόλαβαν και προχώρησαν ακόμη περισσότερο απ' ότι ζητούσαν οι γερμανικές αρχές κατοχής στο διαχωρισμό, τη σύλληψη και τον εκτοπισμό των εβραίων.

«Το Βέλγιο υιοθέτησε μια πειθήνια στάση προσφέροντας συνεργασία ανάξια μιας δημοκρατίας σε διάφορους και κρίσιμης σημασίας τομείς για μια καταστροφική πολιτική έναντι των Βέλγων και των ξένων Εβραίων» αναφέρεται στη μελέτη του Κέντρου για την Ιστορική Έρευνα και Τεκμηρίωση για τον Πόλεμο και τη Σύγχρονη Κοινωνία.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια

  1. Και εμείς λέμε ότι τα βιβλία είναι πολύ κακά γιατι δεν παρουσιάζουν τους Έλληνες αιμοδιψείς ή ανώτερους από άλλους λαούς. Σκέψου να ζητούσνα κάποιοι να γράψουμε για τις σφαγές στην Τριπολιτσά κατά την άλωσή της ή για τέτοια γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου