Τέτοια χάλια είχαν να τα δουν…


…από την εποχή του «114» και του «10% για την Παιδεία – Όχι προίκα στην Αλεξία»…

οι έμποροι του Κέντρου

Μεγάλα κεσάτια!

«Α, ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται!!!» (θα σκέφτηκαν κάποιοι!)

Τότε το εμπόριον πήγαινε πρίμα!

(Εκείνο τον Νοέμβριο του ’73 σκάτωσε λίγο το πράγμα… Με κάτι αληταράδες που κάναν κάτι διαδηλώσεις… Και έφτανε και εορταστική περίοδος… γαμώτι!)Εδώ κολλάει το: «Εσείς μιλάτε για «κεσάτια», αυτοί μιλάνε για ζωές»


(Στο μεταξύ: Ληστεία υπό την απειλή μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας)

(Ετσι! Για να ξεσηκωθούν οι φιλήσυχοι μαγαζάτορες και να ζητήσουν τάξη και ασφάλεια!)

Σχόλια

 1. Θα συμφωνήσω. Το σχέδιο είναι προ πολλού οργανωμένο και η αγορά φθήνει αφοιύ ο κόσμος δεν έχει χρήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι που το λέτε, είναι σαν να πιστεύετε πως το εμπόριο είναι μια παράνομη δραστηριότητα ή μια οργανωμένη δραστηριότητα που απεργάζεται το κακό των υπολοίπων στην κοινωνία που δεν την ασκούν. Όμως φυσικά δεν είναι έτσι και το εμπόριο συντηρεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό όλη την παραγωγική δραστηριότητα αυτής της χώρας. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, οι άνθρωποι αυτοί χάνουν το μεροκάματό τους και είμαι σιγουρος πως θα συμφωνήσετε πως το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει τον άλλον από το να κερδίζει έντιμα το μεροκάματο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ετσι που τα λέτε κι εσείς είναι σαν να πιστεύετε ότι οι διεκδικήσεις, τα αιτήματα, ακόμη και οι συγκρούσεις με την εξουσία είναι λιγότερο ιερές από την ιερότητα του εμπορίου… Όταν αυτή τη στιγμή το μέλλον της Παιδείας παίζεται πάνω «στον πάγκο του χασάπη» το να κοιτάς τα μικρά σου συμφέροντα είναι μια στάση πολιτική. Ε, πολιτική λοιπόν είναι και η κριτική αυτής της βολεψιάρικης στάσης…

  Αλλά, αλήθεια, πιστεύετε ότι «εξ αιτίας των κινητοποιήσεων, οι άνθρωποι αυτοί χάνουν το μεροκάματό τους»; Όχι εξ αιτίας των μεγάλων εμπορικών κέντρων; Όχι εξ αιτίας της φτώχειας των καταναλωτών; Όχι εξ αιτίας της χρόνιας πλέον αισχροκέρδειας των ίδιων; Όχι εξ αιτίας των κυβερνήσεων που ψηφίζουν τόσα χρόνια;

  Οι φοιτητές του έφταιξαν;

  Κι εδώ στη Θεσσαλονίκη βάζουν λουκέτο ο ένας μετά τον άλλον. Δεν το έριξε κανείς στις κινητοποιήσεις που κι εδώ γίνονται όποτε γίνονται και στην Αθήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου