Μια συμβουλή που ακολούθησα…

...από τις τέσσερις:3. Κάψε την καλύβα σουΠοτέ μην πεις «καλά είναι εδώ». Μπες στην περιπέτεια γυμνός και με στόχους μεγάλους, όχι μικροαστικούς (να βγάλουμε λεφτάκια, να πάρουμε ένα σπιτάκι). Οσον αφορά τα όνειρά σου, να είσαι large (τζάμπα είναι!). Και να μην κωλώνεις: όταν κάποιος σου κλείνει τον δρόμο, σε εξευτελίζει, σε ακυρώνει ή νομίζεις ότι βάλτωσες, άρχισες να τρως από τα έτοιμα, κυνηγάς την ουρά σου και μαραζώνουν τα ταλέντα σου, βάλε φωτιά στα τόπια, φύγε και ξεκίνα πάλι από την αρχή. Δεν υπάρχει πιο θλιβερό είδος δημιουργικού ανθρώπου από εκείνον που μένει δεκαετίες στην ίδια δουλειά, περιμένοντας το στοργικό χέρι του αφεντικού να του χαϊδέψει το κεφάλι και να τον ανταμείψει για την πίστη του. Ανοησίες. Τα αφεντικά συμπαθούν τους πιστούς υπαλλήλους, αλλά εκτιμούν περισσότερο τα τρελαμένα και δημιουργικά παιδιά, που με τον ενθουσιασμό και την αντισυμβατική ψυχοσύνθεσή τους θα δώσουν ορμή και νέες ιδέες στην επιχείρησή τους. Αργά ή γρήγορα, το πιστό υπαλληλάκι θυσιάζεται, ως βαρετός flatliner. Για τον ίδιο λόγο, να χαίρεσαι όταν σου καίνε την καλύβα. Οι καταστροφές είναι για τους έξυπνους ανθρώπους εισιτήριο για απογείωση. Το χαστουκάκι που θα τους ξυπνήσει.

Σχόλια

 1. Νιτσεϊκό το απόσπασμα. Και ο εν Ελλάδι αντιγραφέας του (Καζαντζάκης), είναι πιο κοντά στο ύφος της συγκεκριμένης γραφής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γνωριζομαστε?
  ποιος σου μιλησε για μενα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραίο ποστ.
  Σαν ανάπτυγμα αυτής της σκέψης μού ήλθαν στον νου "οι Κουβαρίστρες Λουξ", το "εργάκι" της Φινος φιλμ, του παλαιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου