It’s something in the air (Part II)

Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από χρόνια, που έχω την αίσθηση πως τα καλύτερα έρχονται. It’s something in the air, που θα έλεγε και ο David Bowie (ο οποίος σε λίγες μέρες κλείνει τα εξήντα και που, προφανώς, κάτι ξέρει από αλλαγές!) αλλά και ο Tom Petty.
Εξι χρόνια μετά τον τυπικό εορτασμό του millennium, όλα αρχίζουν να δείχνουν ότι, επιτέλους, μπαίνουμε και ουσιαστικά στη νέα χιλιετία. Ο τροχός του χρόνου δείχνει να ξεκολλάει από τους βάλτους των δύο τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα. Ο κόσμος αλλάζει.

Σημειώστε τα παρακάτω ονόματα, είναι σίγουρο ότι θα τα βρούμε μπροστά μας τη χρονιά που έρχεται:

τα Blogs, το MySpace, το YouTube, που αλλάζουν τον παγκόσμιο χάρτη των ΜΜΕ, τον Ούγκο Τσάβες, τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, το 45άρη υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπάρακ Ομπάμα, το σταυροφόρο της διάσωσης του πλανήτη, περιβαλλοντολόγο Τζιμ Χάνσεν, τον Κινέζο οικολόγο Μα Γιούν, τον κοινωνιολόγο Στίβεν Λέβιτ, το δημιουργό της «Τράπεζας των Φτωχών», Ινδό επιχειρηματία Βικράμ Ακιουλά, τον πρωτοπόρο blogger-δημοσιογράφο Ματ Ντρατζ, το δημιουργό της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, Τζίμι Γουέλς, τον αρχιτέκτονα του φωτός Ρέντζο Πιάνο, το δημιουργό ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπως το World of Warcraft, Ρομπ Πάρντο, τους δημιουργούς του MySpace, Τομ Αντερσον και Κρις Ντεβόλφ, τον πρόεδρο του Google, Ομίντ Κορντεστάνι, τον εκπληκτικός ως «Τρούμαν Καπότε» Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, το σκηνοθέτη Ανγκ Λι, τον παραγωγό των «Syriana», «Good Night. Αnd Good Luck», «North Country» και «Fast Food Nation», Τζεφ Σκολ, τον άνθρωπο που σχεδιάζει το τι θα φοράμε τις επόμενες δεκαετίες Νικολά Γκεσκιέρ, την Αμερικανίδα γλύπτρια Κίκι Σμιθ, το δικό μας Δημήτρη Παπαϊωάννου, όχι ως τελετάρχη πανηγύρεων αλλά ως πρωτοπόρο της Τέχνης του χορού και όχι μόνο, τη χορογράφο Αμαλία Μπένετ, τον αρχιτέκτονα Τάσο Κωτσιόπουλο, το διακοσμητή εσωτερικών χώρων Ακη Ασβεστά, την αρχαιολόγο Αναστασία Τούρτα, τις ζωγράφους Ελένη Θεοφυλάκτου και Ελλη Χρυσίδου, το βιομηχανικό σχεδιαστή Θανάση Μπάμπαλη, τους καρδιοχειρουργούς Αντώνη Πίτση και Βασίλη Γουλιέλμο, τον ηλεκτρολόγο-μηχανικό, καθηγητή του ΑΠΘ και υπεύθυνο του συστήματος πλοήγησης «Smart Eyes», Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, το δημιουργό του «Ιανού» Νίκο Καρατζά, το Γιάννη Μπουτάρη, το Γιώργο Κορδομενίδη του «Εντευκτηρίου», τις ομάδες graphic design της Θεσσαλονίκης (Altervision, Beetroot, Dolphins), τη φωτογραφική ομάδα Stereosis, την ομάδα Ν-Orasis, τo Γιάννη Αγγελάκα, το Γιώργο Καζατζή, το Γιώργο Χριστιανάκη, τον Παύλο Παυλίδη και, βέβαια, το Θανάση Παπακωνσταντίνου που έσωσε την παρτίδα της ελληνικής μουσικής παραγωγής για το 2006 με τον εκπληκτικό «Διάφανο», τη θεατρική ομάδα «Ακτίς Αελίου», τους συγγραφείς Δημήτρη Δημητριάδη, Ηλία Κουτσούκο, Πέτρο Μαρτινίδη, Σοφία Νικολαΐδου, Χρίστο Ζαφείρη, Σάκη Σερέφα και τη Μαρία Μήτσορα, την οποία έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε σε αυτό, το τελευταίο για το 2006, «Sunday».
Ενδεικτικές οι αναφορές και όχι πλήρης κατάλογος. Είναι και άλλοι, πολλοί ακόμη. Είναι οι άνθρωποι, οι τόποι, τα μέσα που θα σηματοδοτήσουν το μεγάλο πέρασμα, τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται. Κι ελπίζουμε να είναι προς το καλύτερο. Εμείς θα είμαστε εδώ να τους παρακολουθούμε και να σας τους παρουσιάζουμε μέσα από αυτές τις σελίδες!


Ετσι ώστε όλοι μαζί να «γυρίσουμε σελίδα»! Because there's something in the air!Χρόνια Καλά και Δημιουργικά!

Σχόλια