Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκέψεις για τα περιοδικά… (ΙIΙ)

Ως προς τις κρίσεις, η έκδοση ενός περιοδικού μοιάζει πολύ με την ίδια τη ζωή.

Γιατί τι άλλο είναι αυτή παρά μια συνεχής διαχείριση κρίσεων, οπου το κάθε τι οριοθετείται, επαναπροσδιορίζεται, οργανώνεται εκ νέου υπό το βάρος της καθημερινότητας…

Η ζωή δεν αντέχει την ρουτίνα!

Το ίδιο και τα περιοδικά!

Οι άνθρωποι εφευρίσκουν διαρκώς νέες ρουτίνες για να κάνουν –υποτίθεται- τη ζωή τους πιο εύκολη. Την κάνουν ανιαρή!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα περιοδικά!

Σχόλια

 1. σκέψεις για τα περιοδικά λοιπόν και σε διαβάζω και λέω μέσα μου, δε μπορεί, θα το πει σε λίγο, δε μπορεί.
  κι όμως τελικά να που μπορεί.

  να μην πεις το σημαντικότερο απο όλα.

  αυτό που μου έμαθες πρώτο απο την πρώτη μέρα που σε είδα στο γραφείο, θυμάσαι άραγε;

  ότι τα περιοδικά είναι τέρατα που σου τρώνε την ψυχή, άρα ο μόνος λόγος να είσαι εκεί και να τα φτιάχνεις είναι απο έρωτα.

  γνήσιο, αληθινό έρωτα. που θα σε τρελάνει.

  γιατί μόνο τρελός μπορείς να είσαι, αν πάει έντεκα και δώδεκα το βράδυ για να γυρίσεις σπίτι εξουθενωμένος.και να βρεις τα πιτσιρίκια να κοιμούνται.

  κι εσύ είσαι πολύ ερωτευμένος μαζί του. ακόμα.

  αναρωτήθηκες ρε ποτέ σου γιατί καταφέρνεις να κάνεις τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι να τρέχουν; ή να νευριάζουν; ή να προσπαθούν; κι όταν δεν τα καταφέρνουν να ντρέπονται να σε κοιτάξουν ακόμα και στα μάτια και να σε αποφεύγουν μη τύχει και τους δεις στα μάτια;

  ακριβώς γι'αυτό.

  εσύ διαφέρεις. σα τη μύγα μες στο γάλα κι εσύ. σπάνιο. αλλά και τρομερά μοναχικό.

  διαχείριση κρίσεων λες. και έχεις δίκιο. πάντα υπάρχουν τα απρόβλεπτα.

  όμως σε ακούω και πάλι δε λες αυτό που θα έπρεπε να προσθέσεις.
  [ίσως επειδή και ο ίδιος δεν το παραδέχεσαι ή δεν το έχεις προσέξει.]

  ότι τίποτα πραγματικά δεν μπορεί να σε πανικοβάλει. εκ φύσεως.δε μπορώ να θυμηθώ ούτε μία στιγμή. πραγματικά καμία.
  κανένα απρόβλεπτο.

  μόνο ένα θα μπορούσε να σε τρομάξει και ίσως και αυτό να σε κάνει να γράφεις εξαιρετικά πράγματα.

  το να χάσεις την ίδια την μεγάλη σου αγάπη.ή να ξυπνήσεις μια μέρα και να διαπιστώσεις πως πια δεν έχεις τίποτα να πεις, να γράψεις.

  απλά. δεν θα συμβεί ποτέ.
  καληνύχτα:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάνε και ένα περιοδικό μαζί μου, και θα δεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απλά, ξέρουμε τον τρόπο να γίνουν τα discolata chocolata!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…