Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και ζούμε μέρες τώρα με την αγωνία…


Τις νύχτες δεν ζούμε. Κολυμπάμε στο φόβο. Υστερα τον κρύβουμε κάτω από το μαξιλάρι για λίγες ώρες περιμένοντας να ξημερώσει…

…να κρεμαστούμε από τα επόμενα χείλη που θα μας πουν κάτι που θα μας ηρεμήσει για λίγη ώρα, λίγα λεπτά, λίγα δευτερόλεπτα…

Κι ύστερα προχωράμε ανάμεσα από παρκαρισμένα αμάξια, από φορεία, διαβάζοντας τις πινακίδες στις πόρτες…

Είχε ομίχλη σήμερα στο «Παπανικολάου». Νομίζω ότι φταίνε τα χιλιάδες τσιγάρα που καίω στα πνευμόνια μου…

Σαν την «Πέτρα» του Εντουαρντ Μποντ είναι οι μέρες μας…

Πέρασε άλλη μία…

Κι η αυριανή δύσκολη…

Κοντεύουμε!

Σχόλια

 1. Όχι ρε γαμώτο, ακόμα παιδεύεστε; Τί να πω, ας είναι περαστικά να σταματήσει να ταλαιπωρείται ο μικρός. Κουράγιο. :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακόμα...

  Κι έχει ακόμα!

  Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανεμε, κάποτε όταν ο μικρός μου γιος, τώρα είναι μεγάλος, αρρώσταινε από λαρυγγίτιδα και χρειαζόταν να κάθεται μερόνυχτα ολόκληρα μέσα σε μια τέντα με υδρατμούς και οξυγόνο - γιατί ο φάρυγγας στα παιδιά είναι μικρός και μπρορεί εύκολα να κλείσει από την φλεγμονή οπότε έχουμε ασφυξία- όταν ερχόταν κάποιος να με ανικαταστήσει στη βάρδια μου - την τρομακτική και αγωνιώδη- έβγαινα στο δρόμο εκεί έξω από των Παίδων και νόμιζα ότι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που κυκλοφορούσαν έξω, που δούλευαν, περπατούσαν, οδηγούσαν και αγκαλιάζονταν καμιά φορά ήταν όλοι τους υγιείς κι εγώ ήμουν άρρωστη. Τόσο μεγάλο ήταν το κτύπημα από αυτό το θέαμα της ζωής και τόσο αντίπαλο το άλλο μέσα τους διαδρόμους του νοσοκομείου που νόμιζα ότι ένα βαθύ ποτάμι μας χώριζε. Και σε όλο τούτο το πράγμα έρχονταν να προσθέσουν οι νοσοκόμες, οι γιατροί, οι νύχτες με τα θερμόμετρα και τα χαπάκια στο χαρτάκι και μετά ο πρωινός καφές στο όρθιο με το τσιγάρο στην καντίνα.

  Θα σου μείνουν όλα αυτά σαν σκηνές φρίκης. Αλλά είναι μέσα στο "πρόγραμμα".

  Μην παρασύρεαι μόνο από τους γιατρούς. Οι περισότεροι υπερβάλλουν. Οσο για τον μπόμπιρα είναι τόσο το κορμάκι του δυνατό που θα το ξεπεράσει. Δως του φιλί από μια παλιά μικρο μαμά νυν μεγάλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. περαστικά και καλή δύναμη. να τα εξαφανίσει όλα ο ερχομός του νέου χρόνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ...να του χαμογελάς, όταν τον αντικρίζεις. Να είσαι "ήρεμος" και "σίγουρος" σε ό,τι του λες...

  (θυμήθηκα κάτι δικά μου και στα λέω αυτά, μην με παρεξηγήσεις...)

  Περαστικά σας από την ψυχή μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…