Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για να δούμε...

Για μένα, ουσιαστικά, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του 2006. Σήμερα κλείνει ο κύκλος. Ο,τι μπορούσα να κάνω το έκανα γι αυτή τη χρονιά. Το μυαλό μου βρίσκεται ήδη στην επόμενη Ανοιξη. Είναι αυτό το περίεργο παιχνίδι με τον χάρτινο χρόνο. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να με έχει καταπιεί η κούραση αμάσητο. Να με έχουν ήδη τυλίξει όλα τα συννεφάκια ματαιότητας που παραμέριζα εδώ και μήνες. Να βουλιάζω, σχεδόν ηδονικά, σε ένα πέλαγος ανεκπλήρωτων επιθυμιών και στόχων. Να με γλυκαίνει το «πάει κι αυτό, τελειώσαμε!». Όμως με κρατάει σε εγρήγορση η μικρή περιπέτεια του γιου μου που ελπίζω πως θα τελειώσει αύριο. Κι αυτό χάρη σε μια ιατρό που παρακολούθησε τα όσα τραβάμε και μας πήρε πρωί-πρωί τηλέφωνο στο σπίτι για να μας δώσει τη λύση που δεν βρίσκαμε. Μας είπε ότι μας είχε στο νου της τις προηγούμενες ημέρες κι έψαχνε η ίδια να βρει έναν τρόπο να γίνει η επέμβαση. Χωρίς να της ζητήσει κανείς να κάνει κάτι. Δεν την γνωρίζαμε. Εμαθε την υπόθεση από έναν συνάδελφό της. Με συγκινούν οι άνθρωποι που νοιάζονται, που κάνουν πράγματα, έτσι, από την ψυχή και για την ψυχή τους. Να ‘ναι καλά!

Σχόλια

 1. :)
  Μέσα στον κυκεώνα των σκανδάλων και του κυνισμού, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πραγματικά διαμάντια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαμάντια!
  Κι απο το "πουθενά"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιτέλους να και ένα θετικό παράδειγμα για όλους μας. Και όλα αλλάζουν... όλα αλλάζουν.. Καλά Χριστούγεννα σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπάρχει και ένας 12χρονος που έχει τα δικά του προβλήματα.
  Διαβάστε το γράμμα που έστειλε στον Αη Βασίλη
  στο
  http://alektor.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι!
  Με το καλό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μόνο να τελειώνουμε κάποτε!

  Σας ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…