Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εφυγε ο Μάριος Πλωρίτης

…και ποιος, ποιοι, έμειναν;

Σχεδόν αυτόματη η σκέψη… Ανόητη ίσως… Αναπάντητη σίγουρα…

Σχόλια

 1. Τό άκουσμα τόσο "έμψυχων απωλειών" κι εμένα μέ συγκλονίζουν πάντοτε.

  Μιά καλύτερη χρονιά τό 2007.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ήταν και ο Μεγάλος Εραστής. Οι πιο ωραίες και διάσημες γυναίκες της χώρας υπήρξαν κάποτε ερωμένες του. Δεν θέλω να παραθέσω κατάλογο - αλλά ήθελα κοντά στην άλλη του δράση να μνημονευθεί και αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μας συγκλονίζουν πάντα οι απώλειες όλων όσων γαλούχησαν τα νιάτα μας. Κι ο Μάριος Πλωρίτης ήταν ένα τρεχαντήρι της τέχνης.

  Εύχομαι από τέτοιες απώλειες να γεννιούνται δεκαπλάσιοι άνθρωποι για ν'αναλάβουν τα ηνία. Να πάει η τέχνη κι η Ελλάδα μπροστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κρίμα!
  Απώλεια για την τέχνη.
  Αθόρυβος και "Καλλίτέχνης" όχι αστεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Stelios >>>

  Και δεν είναι μοναχά το άκουσμα των απωλειών.
  Είναι που οι ενισχύσεις δεν έρχονται ποτέ. Το «πυροβολικό» τηρεί σιγή. Η «αεροπορία» άφαντη.
  Και μένουν όλο και πιο λίγοι να πολεμούν…
  Ολο και πιο λίγοι να αντιστέκονται…
  Ολο και πιο λίγοι να διδάσκουν…

  Ας είναι καλύτερα τα χρόνια που έρχονται…

  Nikos Dimou >>>

  Μεγάλος Εραστής και Μεγάλος Δάσκαλος ήσαν έννοιες ταυτόσημες την αποχή του Σωκράτη…
  Ετσι δεν είναι;

  Λύσιππος >>>

  «τρεχαντήρι της τέχνης». Μου άρεσε αυτό! Πολύ!

  Θα έλεγα επίσης ότι ήταν ένας από τους τελευταίους Homo Universalis…


  Stavros Katsaris said...

  Χωρίς αστεία! Πράγματι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "Είναι σαν οι άνθρωποι που είναι η Ελλα΄δα να φεύγουν ένας ένας, ακ κανείς να μην παίρνει την θέση τους..." Μίκης Θεοδωράκης, γιθα τον θάνατο του Γκάτσου (;)

  Ε, υπάρχει και η Ναταλία Γερμανού, ας μην απογοητευόμαστε Σ:((((((((((((((((((((((

  (ας κόψουμε όλοι μαζί τις φλέβες μας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…