Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Φόβοι μου…


Χθες βράδυ είδα αυτό το όνειρο:

Ημουν σε ένα δάσος. Εμοιαζε πολύ με εκείνο του νοσοκομείου Παπανικολάου αλλά δεν υπήρχαν κτίρια ολόγυρα. Ηταν απόγευμα. Τέτοια ώρα περίπου –γύρω στις τέσσερις. Ανάμεσα σε νεαρά πεύκα με λεπτούς κορμούς. Ο ήλιος έδυε και έπεφτε σκοτάδι. Από την κάτω πλευρά είδα ανθρώπους να ανηφορίζουν με μαύρα κουστούμια και φορέματα. Πρόσωπα χλωμά. Νέοι, πιο ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες. Πρόσωπα μελαγχολικά. Προχωρούσαν με κινήσεις πένθιμες. Σαν επιτάφιος. Ερχόντουσαν προς το μέρος μου. Είχα παγώσει. Προχώρησα πιο βαθιά μέσα στο δάσος. Ερχόντουσαν από παντού. Και ξαφνικά…

…Ξημέρωσε!

Γύρισα το κεφάλι, ψηλά, ανάμεσα στις φυλλωσιές, σε ένα σημείο που τα δέντρα ξεχώριζαν. Κάηκε το πρόσωπο μου από το φως. Όπως το καλοκαίρι, στο πρώτο μπάνιο, στην παραλία. Υστερα κοίταξα ξανά τους μαυροφορεμένους. Τους έλουζε το φως και διαλύονταν ανάμεσα στα δέντρα. Βγήκα από το δάσος…

…Ξύπνησα!

Μετά από τρεις τέσσερις ώρες χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο!

Όλα πήγαν καλά! Οι εξετάσεις αρνητικές…

Και ξαναείδα το φως του ονείρου μου!

Τώρα θέλω να ξαναγίνω άνεμος!

Μπορώ;

Σχόλια

 1. είναι από τα πιο χριστουγεννιάτικα όνειρα που έχω ακούσει:)...καλές γιορτές και σε σενα

  τέτοια ποστ θέλουμε στα μπλογκς...εφήμερα, ανθρωπινα, αφτιασιδωτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φυσικά και μπορείς!
  Χρόνια Πολλά ονειρεμένα!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. :-)

  Τωρα να δεις τι ωραία που είναι όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…