Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτές οι μέρες…


…έχουν μια γεύση ξυραφιού.

Διαβάζω χιλιάδες λέξεις…

Βλέπω τα Mail να τρέχουν στην οθόνη. Δεν τα προλαβαίνω…

Πριν λίγο υπολόγισα: ήλθαν 120 mail μέσα σε μία ώρα.

Τα σβήνω αδιάβαστα.

Ανεβάζω τις περσίδες στο γραφείο να δω λίγο ουρανό.

Κάποτε μπορούσα να αφαιρεθώ για λίγο. Τώρα δεν με αφήνουν.

Με τρομάζει που ο χειμώνας δεν λέει να έλθει.

Κι ας την μισώ αυτήν την εποχή.

Σκέφτομαι:

Αν δεν έλθει πως θα περάσει;

«Να σου πω ποια μαγαζιά θα βάλουμε;»

Μουδιάζω. Δεν με ενδιαφέρει ποια μαγαζιά θα βάλουμε. Πρέπει να απαντήσω όμως…

Πρέπει να απαντήσω σε ένα σωρό ερωτήσεις που δεν με αφορούν. Για δώρα, για προτάσεις, για παρουσιάσεις…

Ακόμη να συνηθίσω αυτή την εποχή. Ποτέ δεν θα την συνηθίσω. Το μόνο που καταλαβαίνω αυτή την περίοδο είναι «διαστάσεις και ποσά», πόσες δεξιές σελίδες έχω, πόσα μισά και τέταρτα χωρούν. Τι περισσεύει για ύλη.

Σαν να φτιάχνω ένα παζλ από δύο χιλιάδες κομμάτια. Έναν ουρανό χωρίς σύννεφα με έναν γλάρο στη μέση. Σαν κι αυτό που είχα δει την «Ντίβα».

Αλήθεια, θυμάσαι εκείνη τη σκηνή με το «ζεν της γαλλικής μπαγκέτας»;

Το σπίτι στο φάρο;

Πίνω ακόμη τον καφέ που πήρα το πρωί από το «Στρέττο»…

Παίζω με τις αποχρώσεις του ασήμαντου.

Στην πίσω σελίδα τρέχουν τα τηλεγραφήματα του ΑΠΕ.

Μου έρχονται διαρκώς διορθώσεις σε πλάνα.

Αύριο τελειώνει όλο αυτό.

Ξέρω πως θα είναι…

Αδειασμα!

Ακόμη και τα ασήμαντα αφήνουν κενά.

Ή μόνο τα ασήμαντα…

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…