Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mοχθηρή, θρασύδειλη και διαταραγμένη περίπτωση εγκληματία

«Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος -παρά τις καταδίκες για προηγούμενες απόπειρες συκοφάντησής μου- ολοκλήρωσε χθες (σ.σ. εκπομπή 'Κίτρινος Τύπος', 20/11/2006) μια νέα προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου, αναφερόμενος αυτή τη φορά στην επαγγελματική μου ζωή. Θα καταθέσω στη δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πολύχρονη επαγγελματική μου διαδρομή ως μάχιμου δικηγόρου είναι απολύτως διαφανής και ότι δεν μπορεί να την αμαυρώσει κανένας λασπολόγος» αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος, ενώ ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη επισημαίνει:

«Όλες οι κοινωνίες, σε όλες τις εποχές θεωρούν τη συκοφαντία ειδεχθή συμπεριφορά και το συκοφάντη μοχθηρή, θρασύδειλη και διαταραγμένη περίπτωση εγκληματία. Τους συκοφάντες τούς οδηγείς στη Δικαιοσύνη και σε όποιες αρμόδιες αρχές έχει θεσμοθετήσει η δημοκρατία, θεωρώντας τη συκοφαντία ατιμωτικό έγκλημα, που επιφέρει απομάκρυνση του συκοφάντη από κάθε θέση στη δομή της πολιτείας».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος εκφράζει, επίσης, την πρόθεσή του να προσφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «για τις βάναυσες και ύπουλες προσβολές που δέχθηκα, μέσω της τηλεόρασης του ALTER και των σκηνοθετημένων εκπομπών 'Ζούγκλα' και 'Κίτρινος Τύπος'».«Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι στάθηκα απέναντι, και πάντα με κόστος, σε καθετί που εκχυδαΐζει την πολιτική και τη δημοκρατία. Αντιστάθηκα και στο αστυνομικό κράτος και στη βαρβαρότητα της δικτατορίας και σε καθετί που υπονομεύει την προοδευτική εξέλιξη της χώρας. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαι παντού και πάντα, και με όποιο κόστος, απέναντι στους φανερούς και αθέατους μηχανισμούς, που διαπλέκονται μαζί τους, που θέλουν να επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας, περιφέροντας εκβιαστικά τον κανιβαλισμό των πάντων ως νεοπαγές καθεστώς στο δημόσιο βίο της χώρας» καταλήγει.Πάλι καλά που ο Μάκης ΔΕΝ είναι Blogger για να κατηγορήσει τον Κωνσταντόπουλο για «κουκουλοφόρο» που του στερεί την …ελευθερία του λόγου! Θα τα είχε βρει μπαστούνια ο κυρ-Νίκος!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…