Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήπως αυτή η θηριωδία του Αγρινίου…


…θα πρέπει να γίνει η αφορμή για την ολοκληρωτική απαγόρευση της διαρκούς θηριωδίας του κυνηγιού;

Μήπως;

Σχόλια

 1. Για να δούμε πόσο «έτερον εκάτερον» θα αποδειχθεί τελικά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα τι λέτε αγαπητέ; Συνιστά το κυνήγι έγκλημα; Θα αστειεύεστε... Αφού πρόκειται περί ζώων. Ίσα κι όμοια τα θεωρείτε με εμάς, το ανώτερο είδος; Τσ Τσ Τσ. Με κάνετε και φρίττω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχεις κάτι άλλο κατα νού πέραν αυτού που αναφέρεις στο ποστ;

  Γιατί το δικό μου σχόλιο πήγαινε στην ερώτηση-σχόλιο του ποστ.

  Lupa,
  φαντάζομαι οτι έχεις την ίδια άποψη και για το ψάρεμα στην προκυμαία της Μηχανιώνας, έτσι δεν είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητές σκιές,
  Όχι δεν έχω ακριβώς την ίδια γνώμη επειδή έχω την εντύπωση ότι έχουν γίνει πολύ πιο σοβαρά εγκλήματα εναντίον του οικοσυστήματος, παγκόσμια, με κυνηγετικό τουφέκι παρά με καλάμι ψαρέματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για την θηριωδία των σφαγείων ποια θα είναι η αφορμή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. οι σκιές μιλάν>>>Δηλαδή να υποθέσω ότι είσαι ΥΠΕΡ του κυνηγιού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Hunters hunted...
  Αν και το συμβάν είναι πραγματικά τραγικό, καθώς μάλιστα δεν ξέρουμε τι συνέβη, τείνω να είμαι κάθετα ενάντιος στο κυνήγι όπως διεξάγεται σήμερα. Πραγματικός κυνηγός είναι μόνο αυτός που το κάνει για να τραφεί, με μαχαίρι και ξυπόλητος, κόντρα στον άνεμο, οι υπόλοιποι είναι σφαγείς αναψυχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=25.11.2006,id=65603756,71409196,87615404

  meat is murder, says he

  oneiros, μαζί σου

  trapped

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΝεμε,

  κυνηγός μια φορά ΔΕΝ είμαι.

  Αντιλαμβάνομαι ωστόσο τις ενστάσεις σου. Εν τούτοις όταν το κυνήγι συντελείται σε λογικά πλαίσια και λαμβάνονται υπ' οψιν η εποχή, η έκταση και η ισορροπία του οικοσυστήματος για κάποιους άλλους ανθρώπους (που καμμία σχέση δεν έχουν με τέρατα) το κυνήγι συνιστά το ανάλογο του ψαρέματος. Στην περιοχή που ζώ, για παράδειγμα, το κυνήγι του ελαφιού είναι όχι μόνο επιτρεπτό, αλλά και επιβεβλημένο για χάρη αυτής της ισορροπίας (κι όχι δεν πρόκειται για λεκτική υπερβολή - μιλώ κυριολεκτικά όταν λέω "επιβεβλημένο")

  Σε αυτά τα πλαίσια, όχι δεν το θεωρώ θηριωδία κι ούτε θα γινόμουν θιασώτης της απαγόρευσής του.

  Αστέρη, ωραίο σχόλιο (και πάλι) μαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…