Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

...θα συνεχίσουμε να ζούμε

"Mη μας τρομάζει (δήθεν) ο ρεαλισμός της διατύπωσης: θα συνεχίσουμε να ζούμε, όπως είκοσι χρόνια τώρα, με κυρίαρχο τον τζόγο. Tα αξιώματα, οι δημιουργικές ευθύνες, οι επιτελικές θέσεις, οι δυνατότητες της έρευνας, συχνά και η απόκτηση μιας θέσης εργασίας (κάποιας μοίρας στον ήλιο) θα παραμείνουν στην Eλλάδα συνάρτηση «τύχης» όχι αποτίμησης της ποιότητας. Kαι η «τύχη» (όπως ολόκληρο το κύκλωμα του τζόγου) θα συνεχίσει να «προστατεύεται» από το κομματικό κράτος."

Σχόλια

 1. Νομίζω Ανεμε, ότι καταδικάζεις τον άνθρωπο εξ αιτίας του πάθους του.
  Ακόμα και εξαιρετικά μυαλά έχουν πάθη. Ισως λειτουργούν σαν ασφαλιστικές δικλείδες. Πού ξέρεις τι πίεση ή τι αδιέξοδα έχει ο συγκεκριμένος; Βέβαια δεν λέω ότι αν το έβλεπες να ασελγεί σε παιδάκια θα ήταν το ίδιο αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση βλάπτει - αν βλάπτει- τον εαυτό του μόνο. Υστερα μην ξεχνάς ότι ανάλογα πάθη - αλκοόλ, ναρκωτικά κλπ- είχαν ένα σωρό μεγάλοι καλλιτέχνες φερ ειπείν ο Χέντριξ που πέθανε τελικά και από αυτά χωρίς να μπαίνει στη μαύρη λίστα κανενός.
  Επομένως άφησέ τον να σε "γοητεύει
  με τις ιδέες του και τον τρόπο που τις εκφράζει γραπτώς και προφορικώς"...τα πάθη του τού ανήκουν και σε σένα ανήκει η γοητεία που σου ασκούν άλλες πλευρές της προσωπικότητάς του.

  Βεβαίως ο κ. Γιανναράς σωστά καταδικάζει τα διαφθορεία" και τους "διαφθορείς", τους "διεφθαρμένους" όμως; Καυτηριάζει το τζόγο σαν κοινωνικό φαινόμενο ( όχι την μεμονωμένη περίπτωση) και αποδίδει ευθύνη στην Πολιτεία που το πριμοδοτεί.

  Διότι αγαπητέ Ανεμε, αυτό που ενοχλεί στην «φιλοσοφία» του τζόγου δεν είναι ο ένας ή οι δυο «παθιασμένοι» - όπως δεν ενοχλεί και ο ένας ή δυο αλκοολικοί- αλλά οι πολλοί, μια μαζική ενασχόληση που υποδηλώνει περισσότερο μια κοινωνία «απελπισμένων» που ποντάρουν στην τύχη – ή στο ποτό- παρά μια μάζα ανθρώπων που είναι διεφθαρμένοι.

  Τα γράφω όλα αυτά γιατί καταλαβαίνω ότι περισσότερο σου κόστισε εσένα το χάσμα που άνοιξε μέσα σου η εικόνα του συγκεκριμένου ανθρώπου που σε γοήτευαν τα λόγια του παρά η «τρύπα» που έχει πέσει η κοινωνία στο σύνολό της. Και λογικό είναι. Ολοι μας έχουμε ανάγκη από φάρους. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Den mporei, mia stigmh tha sinkatatethei o keros. Pos allios. Afu agapiunte oi anthropoi..." (elyths) Panta yparxei elpida :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…