...θα συνεχίσουμε να ζούμε

"Mη μας τρομάζει (δήθεν) ο ρεαλισμός της διατύπωσης: θα συνεχίσουμε να ζούμε, όπως είκοσι χρόνια τώρα, με κυρίαρχο τον τζόγο. Tα αξιώματα, οι δημιουργικές ευθύνες, οι επιτελικές θέσεις, οι δυνατότητες της έρευνας, συχνά και η απόκτηση μιας θέσης εργασίας (κάποιας μοίρας στον ήλιο) θα παραμείνουν στην Eλλάδα συνάρτηση «τύχης» όχι αποτίμησης της ποιότητας. Kαι η «τύχη» (όπως ολόκληρο το κύκλωμα του τζόγου) θα συνεχίσει να «προστατεύεται» από το κομματικό κράτος."

Σχόλια

 1. Νομίζω Ανεμε, ότι καταδικάζεις τον άνθρωπο εξ αιτίας του πάθους του.
  Ακόμα και εξαιρετικά μυαλά έχουν πάθη. Ισως λειτουργούν σαν ασφαλιστικές δικλείδες. Πού ξέρεις τι πίεση ή τι αδιέξοδα έχει ο συγκεκριμένος; Βέβαια δεν λέω ότι αν το έβλεπες να ασελγεί σε παιδάκια θα ήταν το ίδιο αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση βλάπτει - αν βλάπτει- τον εαυτό του μόνο. Υστερα μην ξεχνάς ότι ανάλογα πάθη - αλκοόλ, ναρκωτικά κλπ- είχαν ένα σωρό μεγάλοι καλλιτέχνες φερ ειπείν ο Χέντριξ που πέθανε τελικά και από αυτά χωρίς να μπαίνει στη μαύρη λίστα κανενός.
  Επομένως άφησέ τον να σε "γοητεύει
  με τις ιδέες του και τον τρόπο που τις εκφράζει γραπτώς και προφορικώς"...τα πάθη του τού ανήκουν και σε σένα ανήκει η γοητεία που σου ασκούν άλλες πλευρές της προσωπικότητάς του.

  Βεβαίως ο κ. Γιανναράς σωστά καταδικάζει τα διαφθορεία" και τους "διαφθορείς", τους "διεφθαρμένους" όμως; Καυτηριάζει το τζόγο σαν κοινωνικό φαινόμενο ( όχι την μεμονωμένη περίπτωση) και αποδίδει ευθύνη στην Πολιτεία που το πριμοδοτεί.

  Διότι αγαπητέ Ανεμε, αυτό που ενοχλεί στην «φιλοσοφία» του τζόγου δεν είναι ο ένας ή οι δυο «παθιασμένοι» - όπως δεν ενοχλεί και ο ένας ή δυο αλκοολικοί- αλλά οι πολλοί, μια μαζική ενασχόληση που υποδηλώνει περισσότερο μια κοινωνία «απελπισμένων» που ποντάρουν στην τύχη – ή στο ποτό- παρά μια μάζα ανθρώπων που είναι διεφθαρμένοι.

  Τα γράφω όλα αυτά γιατί καταλαβαίνω ότι περισσότερο σου κόστισε εσένα το χάσμα που άνοιξε μέσα σου η εικόνα του συγκεκριμένου ανθρώπου που σε γοήτευαν τα λόγια του παρά η «τρύπα» που έχει πέσει η κοινωνία στο σύνολό της. Και λογικό είναι. Ολοι μας έχουμε ανάγκη από φάρους. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Den mporei, mia stigmh tha sinkatatethei o keros. Pos allios. Afu agapiunte oi anthropoi..." (elyths) Panta yparxei elpida :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου