Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αστυνομία είναι ένα από τα θεμέλια του έθνους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ


Η Αστυνομία είναι ένα από τα θεμέλια του έθνους (Τα άλλα είναι Λαός Στρατός Κλήρος ) γιαυτό και παρατηρείτε αυτός ο λυσσαλέος πόλεμος όλων των εχθρών του έθνους για να την πλήξουν. Έτσι οι ποικιλόχρωμοι πολιτικάντηδες κατάφεραν με σειρά μέτρων και νομοθετημάτων να την πλήξουν βάναυσα.
Η Αρχή έγινε με την κατάργηση του ένδοξου σώματος της Ελληνικής χωροφυλακής, ένα κατ΄εξοχήν στρατιωτικό σώμα που είχε την ευθύνη της τάξεως εις την περιφέρεια. Και αν στην αρχή η απουσία της δεν ήταν και τόσο εμφανής, με την αθρόα εισβολή των επικίνδυνων λαθρομεταναστών, η ανάγκη υπάρξεως της χωροφυλακής έγινε ολοφάνερη ακόμη και από αυτούς που την κατήργησαν, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να καλύψουν την απουσία της με ημίμετρα όπως αυτό της ιδρύσεως του σώματος των συνοριοφυλάκων. Εμείς απλά θέτουμε ένα απλό ερώτημα σε όλους:

Θα ήταν ποτέ σε θέση οι λαθρομετανάστες να εισέρχονται στην Ελλάδα, σαν να εισέρχονται σε ξέφραγο αμπέλι; Θα φτάναμε τόσο εύκολα στις λεωφορειοπειρατείες που σημειώθηκαν πριν 2 χρόνια εάν υπήρχε η «παλιά» χωροφυλακή;


Όμως το μεγαλύτερο πλήγμα κατά τις αστυνομίας είναι το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει για την χρήση των όπλων τους. Δεν πρέπει φυσικά ο οποιοσδήποτε αστυνομικός να πυροβολεί τον οποιονδήποτε άνευ λόγου, αλλά είναι απαράδεκτο το φαινόμενο που παρατηρείτε ο αστυνομικός να φοβάται να πυροβολήσει τον κακοποιό γιατί μετά θα «βρει τον μπελά του».

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η περίπτωση του κακοποιού Πάσαρη που εκτέλεσε 2 αστυνομικούς οι οποίοι ουσιαστικά ήταν άοπλοι! Υπάρχουν βέβαια πληθώρα περιπτώσεων που ο κακοποιός ξέφυγε επειδή ο αστυνομικός δεν τόλμησε να πυροβολήσει, αλλά και πολλές περιπτώσεις που αστυνομικός πυροβόλησε κάνοντας το καθήκον του, για να υποστεί έναν εξευτελιστικό διασυρμό από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα!


Γιαυτό λοιπόν πρέπει όλοι μας να σταθούμε δίπλα στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας αλλά επιτέλους το ίδιο πρέπει να πράξει και η πολιτεία!


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ:http://www.geocities.com/ellhnopsyxos/astynomia.html

Σταύρος Μπαλάσκας
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Α στην ΠΟΑΣΥ

Σχόλια

 1. Λέω Μπαλάσκας και θέλω να πλύνω στο στόμα μου....Μιλάμε για τον πλέον ακροδεξιό "λειτουργό" δημοσίου φορέα που έχει περάσει από την Ελλάδα...και το υπερηφανεύεται κιόλας ο καριόλης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "γιαυτό και παρατηρείτε"

  "το φαινόμενο που παρατηρείτε"

  Εκτος απο φασιστας ειναι και αμορφωτος

  Τυπικος μπατσος δηλαδη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…