Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια συνηθισμένη ημέρα…


Αργά το βράδυ γύρισαν σπίτι τους. Εβγαλαν τα λερωμένα σακάκια, τα έδωσαν στις γυναίκες τους, «μπορείς να τα πας αύριο στο καθαριστήριο, βρε μανάρι;», «τώρα με το δώρο των Χριστουγέννων να πάρεις ένα καινούργιο, αυτό έλιωσε πια επάνω σου», έβγαλαν τα άρβυλα, τα έβγαλαν στο μπαλκόνι, μπήκαν στο μπάνιο, έχωσαν τις κάλτσες τους στο πλυντήριο, σαπούνισαν καλά τα χέρια τους, καθάρισαν λίγο τα νύχια από τα ξεραμένα αίματα με το βουρτσάκι, κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη, «κωλομέρα!», βγήκαν από το μπάνιο, έσβησαν το φως, «τα παιδιά κοιμούνται;», «ναι, από ώρα!», «μπαμπά!», «δεν κοιμήθηκαν, σε περίμεναν φαίνεται», μπαίνουν στα δωμάτια των παιδιών, «έπιασες κανέναν κακό σήμερα μπαμπά;», «μόνο έναν;», «πολλούς, αγόρι μου!», «ήταν πολύ κακοί;», «πάρα πολύ!», «σ’αγαπώ μπαμπά!», «κι εγώ, καληνύχτα!», βγαίνουν έξω, κλείνουν την πόρτα απαλά, πηγαίνουν στην κουζίνα, οι γυναίκες τους ζεσταίνουν το φαγητό, τους σερβίρουν, «δύσκολα σήμερα;», «κωλομέρα! Εδώ έγινε τίποτα;», «τα συνηθισμένα», «πότε παντρεύεται τελικά η Γιώτα;», «στις 30 του άλλου», «να πάρουμε δώρο!», «έγιναν φασαρίες ε;», «τίποτα σπουδαίο!», «και τα αίματα;», «άστο τώρα! Εχει καμιά παγωμένη μπύρα;», «να μην ανησυχώ!», «να μην ανησυχείς, ησυχία, τάξη και ασφάλεια όπως λένε», γελάνε, τρώνε, πίνουν μπύρα, σκουπίζουν το στόμα τους, εκείνες μαζεύουν τα τραπέζια, πλένουν τα πιάτα, εκείνοι πηγαίνουν στο σαλόνι, κάθονται στον καναπέ, αλλάζουν κανάλια, βλέπουν αθλητικά, σε λίγο τους παίρνει ο ύπνος, κατάκοποι, Ελληνες, άντρες, άντρες, άντρες, άντρες, άντρες, άντρες…

Συνηθισμένοι άνθρωποι, μια συνηθισμένη ημέρα! Συγκεκριμένα: την 17η Νοεμβρίου 2007! Κάπου στη Θεσσαλονίκη…

Σχόλια

  1. Καλά τα γράφεις δυστυχώς, Ανεμε..

    Θυμάσαι, έχει πάρει κάτι το μάτι σου για αυτό εδώ;

    http://rodiat5.blogspot.com/2006/11/blog-post_116413280129867269.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…