Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το πρόγραμμα προβολών του 47ου Φ.Κ.Θ. είναι διαθέσιμο εδώ.
www.filmfestival.gr
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον, μέσα σε εορταστικό κλίμα άνοιξε η αυλαία του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το βράδυ. Με κινηματογραφικούς διαλόγους από αγαπημένες ταινίες να πάλλονται στον αέρα και τους ήχους της τρομπέτας να ταξιδεύουν τους θεατές σε κινηματογραφικές μνήμες, ξεκίνησε η ατμοσφαιρική και έντονα κινηματογραφική τελετή έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που σκηνοθέτησε ο Άγγελος Φραντζής και παρουσίασαν οι Αθηνά Μαξίμου και Γιώργος Πυρπασόπουλος. Οι δυο ηθοποιοί κατέπληξαν το κοινό, καθώς «ξεπήδησαν» στη σκηνή από την οθόνη, πιο συγκεκριμένα μέσα από ένα ολιγόλεπτο ταινιάκι-φόρο τιμής στο βωβό κινηματογράφο.

Διεθνές Διαγωνιστικό


1. Day Night Day Night / Τζούλια Λόκτεβ
2. H ψυχή στο στόμα / Γιάννης Οικονομίδης
3. The Point / Τζόσουα Ντόρσι
4. Ανάκτηση / Σλαβομίρ Φαμπίσκι
5. Δεσμοί αγάπης / Άρνι Όλαφουρ Άσγκεϊρσον
6. Καλύτερη ζωή / Μάρκους Χέρλινγκ
7. Μεξικάνικο δράμα / Χεράρντο Ναράνχο
8. Μια Παρασκευή απόγευμα / Μόνα Ζαντί Χαγκίγκι
9. Ο ουρανός της Σουελί / Καρίμ Αϊνούζ
10. Οικογενειακοί δεσμοί / Κιμ Τάε-γιονγκ
11. Πίσω στην πατρίδα / Ραμπά Αμέρ-Ζαϊμές
12. Προτιμώ τη Ρώμη από σένα / Τάρικ Τεγκιά
13. Ροζ / Αλέξανδρος Βούλγαρης
14. Ταραχοποιοί / Τσάο ΜπαοπίνγκChannel Image47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ » cinemad.gr | ο κόσμος
του cinema


Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006: Η Έναρξη » Movies For The Masses

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…