Προσβάλλει τα ιερά και όσια...

Σαν πολλοί θιγμένοι και ενοχλημένοι δεν μαζεύονται εσχάτως;

Ετοιμάζεται κάτι τις το εθνικοχριστιανικό;

Κάποιο παρτάκι;

Κάτι πιο σημαντικό;------------

Στο ζήτημα αναφέρθηκε, την Κυριακή, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, λέγοντας: «Όταν είναι κάτι που ειρωνεύεται τα ιερά και τα όσια αυτό είναι καταδικαστέο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, τόνισε: «Δεν μπορούμε ό,τι είναι ιερό να το θίξουμε κατά τρόπο που θέλουμε να το προσβάλλουμε και να το καταργήσουμε».Επίσης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σημείωσε: «Σε μία δημοκρατία τα πάντα είναι επιτρεπτά, μέχρι όμως το σημείο εκείνο που δε θα προσβάλλεις την προσωπικότητα του άλλου και ιδιαίτερα να ξεπερνάς τα όρια της προσβολής των ιερών και όσιων της φυλής μας».

Σχόλια

 1. φασιστάκια που έχει εκδημοκρατιστεί μονάχα ο λόγος τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάτι μαγειρεύεται, κάτι ετοιμάζεται... το τρένο ξεκινάει (προς τα πολύ πίσω αυτή τη φορά) και εμείς κοιτάμε αμέριμνοι το τοπίο σίγουροι ότι ζούμε σε μια χώρα σύγχρονη και προοδευτική. Πρίν από καποια χρόνια ήταν η κυρία Λουκά και οι όμοιοί της άμοιροι φρενοβλαβείς που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την τιμή της Ορθοδοξίας. Τώρα, ακούς τον Αρναούτογλου να αρνείται να προφέρει ολόκληρο τον τίτλο της ταινίας "Ο διάβολος φορούσε Prada" (μπορούσε να προφέρει Prada αλλά όχι την άλλη, την κολασμένη έννοια) γιατί είναι προσβλητικός για το κοινό αίσθημα περί θείων λέει..... Ωραίααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν έχουν την δυνατότητα να μαγειρέψουν τίποτα πια.
  Είναι κλασική αντίδραση απελπισμένων που θέλουν να καθυστερήσουν την επερχόμενη λαίλαπα της προόδου.

  Να υπενθυμίσω μια παλαιότερη δημοσκόπηση των Νέων που έλεγε ότι το 75% είναι υπέρ διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας.

  θα το βρω και θα το ποστάρω νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι παπάδες που αναφέρεις έχουν καταντήσει γραφικοί τύποι με επιρροή σε ανθρώπους που ούτως ή άλλως σκέφτονται αντιδραστικά πάνω στην πολιτική.

  Ο Πανούσης, τον οποίο λατρεύω, είναι από τους ελάχιστους που μπορούν να σατιρίσουν με έξυπνο τρόπο και χιούμορ. Όμως νομίζω ότι έχει γίνει μέρος της νοσταλγίας της πολιτικής σάτιρας της δικής μας γενιάς που κοιτάει με ασφάλεια τα πράγματα.

  Ας είναι κι έτσι όμως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. η δήλωση του Χριστόδουλου είναι πολύ πιο προσεκτική από τις δηλώσεις των άλλων δύο. Ο Χριστόδουλος δεν αρνείται το δικαίωμα του Πανούση να λέει αυτό που λέει (παρόλο που το καταδικάζει), ενώ οι άλλοι δύο προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να απαγορεύεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. To αν προσβάλει τα ιερά, αυτό δεν το ξέρω. Μόνο τα ιερά μπορούν να απαντήσουν σχετικώς, και η αλήθεια είναι ότι κανένας από την παρούσα ηγεσία της εκκλησίας δεν έχει το δικαίωμα να τα εκπροσωπεί. Για τα όσια δεν ξέρω γιατί ουδέποτε κατάλαβα την πραγματική έννοια της λέξης. Το κακό είναι ότι ο Τζίμης προσβάλει, είτε το θέλουμε είτε όχι, κάτι που πιστεύουν πολλοί. Και αυτό πληγώνει, κακά τα ψέμματα. Η ελευθερία της έκφρασης σε μία "υγειώς" δομημένη κοινωνία είναι ένα ζήτημα που σαφώς δεν μπορεί να αναλυθεί πόσο μάλλον να λυθεί μέσω ενός blog. Μάλλον αυτό που μας ενόχλησε ήταν το ποιον και το παρελθόν αυτών που επισήμως διαφώνησαν. Φανταστείτε μια παράσταση στην οποία ο υποτιθέμενος "Πανούσης" θα βγαίνει με σώβρακο ή στολή μπαλέτου αλλά στο κεφάλι θα φορούσε μαυρο-σκουφί του ΕΛΑΣ ή του Δημοκρατικού Στρατού. Σε μιαν αλλη θα εμφανίζεται με πλαστικό πέος και δολάρια στο στήθος και τρέχοντας θα παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Γρηγόρη Λαμπράκη. "Μα είναι μόνο σάτιρα" θα μας έλεγαν. Δεν προσπαθώ να συγκρίνω. Μεσα σε μία διαστροφική παραίσθηση προσπαθώ να μπω στη θέση της κάθε γιαγιάς ή παππού που από τα βάθη της καρδιάς τους διαμαρτύρονται. Ούτε στη θέση των τσουτσεκιών της εξουσίας, ούτε σε αυτών της επίσημης εκκλησίας προσπαθώ να μπω. Και στο φινάλε, μήπως κάποια στιγμή πρέπει να απομυθοποιήσουμε πρόσωπα που πέραν μιας συμπαθητικής πορείας στον χώρο της τέχνης δεν κατέθεσαν ποτέ μια κορυφαία στιγμή?

  Old Man Vick

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου