Λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών προτείνει το ΚΚΕ

Ετσι μπράβο, σύντροφοι!

Αποχή!

Μαζί με τους αδιάφορους, τους απολιτικούς, τους «τουρίστες», τους ασθενείς, τους οδοιπόρους…

Εκεί! Στην ασφάλεια και την ακινησία του κόκκινου καφενέ σας!

Σχόλια

 1. Μα το ΚΚΕ, παρά το φαινομενικό του "κόψιμο" για τον θεσμό της Τ.Α, μετέχει στις δημοτικές εκλογές μόνον για να καταγράφει τις κομματικές του ψήφους. Στην πόλη που ζω, οι κεντρικές ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχιακών αφορούσαν μόνον στην κεντρική πολιτική σκηνή, στις απεργίες, στα εργατικά θέματα, στην παγκοσμιοποίηση και τα δημοτικά θέματα αναφέρθηκαν επιγραμματικά και λειψά, με την ίδια γνωστή ξύλινη γλώσσα.

  Γι αυτό και παραμένει καθηλωμένο στα ίδια ποσοστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το ωραιότατο και βραβευμένο Βυζαντινό Μουσείο! Μπορεί κάλλιστα, αν θέλει το ΚΚΕ να κάνει μια αίτηση και να μπει στα μόνιμα εκθέματα! Μια χαρά θα είναι! Ασε που (το Μουσείο!!!!) είναι και δίπλα στο Νέο Μαυσωλείο του Ατσαλάκωτου Δήμαρχου της Μειοψηφίας!
  Δίπλα-δίπλα δεν τους φέρνει και η αποχή;
  Όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καταπληκτικό σχόλιο, anemos. Θα το σημειώσω για μελλοντική χρήση σε κάτι γαρυφαλλόπαιδα...Πάντως το νεό δημαρχείο το έχει σχεδιάσει ένα πολύ καλό αρχιτεκτονικό γραφείο. Βέβαια, αυτό που έχουν κοτσάρει στην αφίσσα είναι λίγο διαφορετικό από την αρχική μελέτη (κλασσικά...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Ανεμος: Χωρίς παρεξήγηση, Το Νέο δημαρχείο δεν ήταν απόφαση του σημερινού Δημάρχου, αλλά προκατόχων του.

  @Μαρουλίτααα: Ο σημερινός Δήμαρχος δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα το γνωστό Αρχιτεκτονικό Γραφείο, μιας και οι Αδερφοί Μπίρη (για αυτούς μιλάμε) δεν έκαναν τις αλλαγές που ήθελε ο Ατσαλάκωτος. Γι' αυτό καθυστέρησε η κατασκευή του από το 1992-3// Οι μακέτες που βλέπετε έχουν κατασκευαστεί από τους ίδιους τους μελετητές, με αλλαγές που έκαναν οι ίδιοι στο κτίριο στην διαδικασία επικαιροποίησης της μελέτης --δηλ. Αλλάξαν κάποια στοιχεία του κτιρίου για να συμμορφωθούν με αλλαγμένους κανονισμούς και να εκσυχρονίσουν τα βιοκλιματικά στοιχέια του. Σημειωτέον επίσης ότι στο ρυθμιστικό που προέβλεπε το νέο δημαρχείο στη θέση που βρίσκεται σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, η έκθεση και το 3 σώμα στρατού έχουν αντικατασταθεί με ένα τεράστιο πάρκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΚ, ΟΚ…

  Εγώ για το ΚΚΕ έλεγα!
  Εσείς συνεχίστε όμως να λέτε για το νέο Μαυσωλείο! Οφείλω να πω ότι δεν τα ήξερα αυτά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αneme, δεν κάνεις καλή πολιτική ανάλυση. Κάτσε τώρα να σου εξηγήσω. Το ΚΚΕ έχει χρώμα κόκκινο. Το ίδιο χρώμα έχει και η ομάδα του Ολυμπιακού. Από την μία η εργατιά και από την άλλη ο μεγαλόσχημος και τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία παραδοσιακά εχθρεύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το ΚΚΕ θέλει να αποφύγει την ταύτιση και για αυτό προτείνει την αποχή. Παράλληλα, με αυτήν την πράξη, ευχαριστεί τον δήμαρχο-πάρε με αγκαλιά που κατάφερε να αποτρέψει τον υποψήφιο δήμαρχο που μας ερχόταν από την Αθήνα. Αυτός ο υποψήφιος ,ας μην το ξεχνάμε, φιλοδοξούσε να μεταφέρει τα γήπεδα των τριών ομάδων μας εκτός της Θεσσαλονίκης για να μας κερδίζει εύκολα ο Ολυμπιακός! Νομίζω πως η επιλογή του ΚΚΕ πρέπει να ερμηνευτεί με αυτήν την λογική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν είναι μάγκες, ας αναλάβουν μέρος της ευθύνης για την παραμονή του (τέως) Ατσαλάκωτου στο τιμόνι του Δήμου, τότε.
  Ας το πούνε στα ίσια: το ΚΚΕ στηρίζει τον Παπαγεωργόπουλο!

  Χώρια που, για μένα, την έχουν ούτως ή άλλως την ευθύνη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου