Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tο «Δώρο του Αετού»

Δεν ξέρω αν αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή είναι το σωστό.

Γενικά δεν ξέρω όταν κάνω κάτι αν είναι το σωστό ή όχι. Προσπαθώ να είμαι αυθόρμητος και να αφήνω το χρόνο να δείξει την ορθότητα ή το λάθος.

Το ίδιο ισχύει και με τις σκέψεις μου. Συνήθως πρώτα αισθάνομαι και μετά σκέφτομαι. Όχι πάντα. Μερικές φορές υπολογίζω τις συνέπειες. Όχι ότι με βοηθάει ιδιαίτερα ο υπολογισμός, σχεδόν πάντα πέφτω έξω. Εχω μάθε καλά ότι η ζωή δεν είναι σενάριο κι ότι όταν προσπαθείς να σκαρώσεις σενάρια για το μέλλον δεν σου «κάθεται» ούτε μισή σκηνή απ’ το έργο.

Ετσι και τώρα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό που προτείνω αυτό το Blog. Όπως δεν ξέρω αν είναι σωστό το να προτείνω, γενικά. Να προτείνω βιβλία, δίσκους, τόπους, ανθρώπους, ταξίδια, ιδέες… Δεν ξέρω αν έχει και μεγάλη σημασία. Οποιος θέλει να βρει βρίσκει. Οποιος ψάχνει δεν με έχει ανάγκη. Είναι υπερφίαλο να πιστεύω το αντίθετο. Όμως είναι κι αυτή η ανάγκη να μοιράζομαι. Να δίνω ό,τι έχω είτε μου περισσεύει είτε όχι. Βουτηγμένος, χρόνια τώρα, δεκαετίες ολόκληρες στην πληροφορία, νιώθω ότι δεν θα μπορούσα να κάνω και διαφορετικά. Θα με έπνιγαν οι τίτλοι, οι φράσεις, οι ήχοι, τα χρώματα, οι φωνές, οι εικόνες. Τα σκορπάω για να μη με πλακώσουν και θαφτώ από κάτω τους. Αυτός και ο ΜΟΝΟΣ σκοπός του naftilos.blogspot.com. Εξαρχής! Να αποθέτω όσα δεν μπορώ να διαχειριστώ.

Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το διαχειριστώ από μόνος μου! Είναι πέρα από κάθε όριο, πάνω από κάθε αντοχή μου. Λες κι έχει όρια ο άνθρωπος και η ζωή. Ότι έχουν όρια οι αντοχές μας. Δεν έχουν! Το ξέρω από πρώτο χέρι!

Χαϊδευόμαστε όταν λέμε «δεν αντέχω άλλο». Μπορούμε κι αυτά κι άλλα τόσα! Όταν ξεφεύγουμε από το μικρό, το καθημερινό, το ασήμαντο, μπορούμε τη Γη ολόκληρη μπορούμε να κουβαλήσουμε στην πλάτη μας! Κι ας μην έχουμε, ως εκείνη τη στιγμή, καταφέρουμε να σηκώσουμε μήτε το βάρος της πιο ευτελούς ρουτίνας!

Απλώς, εκείνο που μας λείπει είναι η σύγκριση με το πραγματικά μεγάλο, με εκείνο που νομίζουμε ότι μας ξεπερνά. Δεν το ξέρουμε. Το φανταζόμαστε. Εχουμε ακουστά. Όμως και πάλι δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί του αν δεν μας χτυπήσει την πόρτα. Αν δεν μας χτυπήσει ψηλά, πίσω από τον αριστερό μας ώμο…

Θα άξιζε αυτό το ποστ να είναι το τελευταίο.

Να αφήσω χώρο –ΟΛΟ το χώρο- για το 42 Ημέρες

Δεν θα το κάνω!

Γιατί δεν αξίζει τέτοια τιμή στο δικό μου μπλογκο-σφαιρίδιο!

Για 42 μέρες και για πολλές πολλές περισσότερες θα περιμένω τη Νίκη!

Την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη Νίκη των Ανθρώπων και της Ζωής!

Άλλο ένα σημάδι της Δόξας του Κόσμου (Gloria Mundi)!

Ως τότε θα ευγνωμονώ τον άγνωστο blogger του «42 Ημέρες» για το «Δώρο του Αετού»!

Σχόλια

 1. Ελπίζω μόνο να μην είναι hoax γιατί κάτι δεν μου πάει καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το σκέφτηκα (έχει συμβεί) και ύστερα την έδιωξα τη σκέψη!
  Θα είναι τραγικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To άκουγα πριν και μιας κι είναι η μέρα που μοιραζόμαστε όσα δεν χωράνε μέσα, είπα να σας το φέρω κατα δω.
  Keraunos ki astrapi

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…